יש אבחנה...

יש אבחנה...../images/Emo140.gif

הלכנו אתמול לנוירולוגית מדהימה (שגם מנהלת פורום, אגב) שאיבחנה את עומר כ- ADD. אני חייבת לציין שאישית רווח לי. את כל מה שאני יודעת - אשרו לו וכעת "מותר" לטפל. גם יצאתי סו"ס מהפינה של ה"פסיכית" שמדמיינת דמיונות על הילד. כל ההתעקשויות שלי כל השנים נגד הזרמים המשפחתיים היו נכונות - על השחיה, על הכדורגל, שני ביקורים אצל מרפאה בעיסוק לפני כתה א' (זה נפל אחרי שניים בגלל אותם לחצים). בקיצור - אמהות - תפעלנה לפי האינסטינקטים שלכן ושימות העולם (מקנאה, בדר"כ
). העובדה שעומר ילד חכם (במיוחד - הוכתר ע"י הילדים בכתה בתור "החכם של הכתה שיודע הכל") וידע לעקוף את הבעיות לא עושה לי טוב, כי העקיפה הזו היא בעצם פיתוח מנגנוני הכחשה והדחקה שיעשו לו עוד פחות טוב בחייו הבוגרים, אם ניתן להם להיות ללא טיפול. אז, הנה בשורה נהדרת בין ערפילי הבוקר, לפחות עבורינו
עכשיו צריך אולי להפרד מכל מיני חלומות. כמו, שהילד יסיים תיכון עם תואר ראשון כמו הבני דודים שלו
ואולי זה עוד יהיה....

מאיו

New member
יופי!!

אז טוב שכולם יבינו שאת לא פסיכית אלא פשוט מכירה את הבן שלך ושכולם יקפצו. איך נערכים ומה עושים עכשיו?

לפי ההנחיה הראשונית שלה

יש שני ערוצי טיפול - התרופתי (שיורד מהפרק על הסף כי אני מורידה מהפרק וכי ממילא אין לו מרכיב היפראקטיביות ו/או הפרעה חמורה שמשבשת לו לחלוטין את החיים) וההתנהגותי. ההתנהגותי הוא של "עיצוב התנהגות" ועוד לא למדתי את העניין הזה עד הסוף.

Attention Deficit Disorder

או בעברית - הפרעת קשב. כל התסמינים, החל מרגישות יתר (התפר בגרביים, זוכרת?), עניין שיווי משקל (אופניים, נדנדה) ועד לקשיים בהתארגנות, סוגיות חברתיות בגן/בכתה, קושי להתארגן על משימות, סדר, תסכולים מאוד מסויימים, חוסר תשומת לב, פוקוס-יתר וכולי וכולי. רכשתי הרגע במיתוס את "מריטת עצבים" שהומלץ לי בחום, הנוירולוגית המליצה על הספרים של ראסל ברקלי.

irisgh

New member
אבחנה זו התחלה טובה.

לא בטוח שתפרדו מהחלומות, אם הוא חכם במיוחד. ברור שיותר קשה לו, ויהיה קשה לו להתרכז. אבל אני אישית מכירה שני רופאים שסובלים מ ADD או ADHD (טוב, אני לא יודעת מה האבחנה המדויקת שלהם..). האחד אפילו לוקח רטלין בכל פעם שעליו לעשות פרוייקט. מצד שני, כמובן, אין סיבה להרכיב עליו עודף אמביציות. סביר שיהיה לו יותר קשה בביה"ס. אז פשוט הייתי שמה את החלומות בצד, on hold, ועושה את המקסימום כרגע. בהצלחה.. ובאושר.

לאה_מ

New member
אני יכולה לדמיין את תחושת ההקלה שלך

עכשיו אפשר באמת לבדוק את האפשרויות השונות. "עיצוב התנהגות" זה טיפול ביהביוריסטי, לא? נשמח לשמוע עדכונים ותובנות.

למעלה