ישראל 2007-מדאיג

lady tay

New member
ישראל 2007-מדאיג../images/Emo35.gif

בסוף התגובה קישרתי כתבה על הסקר השנתי של המכוון הישראלי לדמוקרטיה, במילה אחת- מדאיג אבל ישנה תקווה. (בסוף הכתבה) שימו לב בבקשה לפרטים הבאים לפני קריאת הכתבה: *66% לא מרוצים מתפקוד הדמוקרטיה. *79% מהציבור מודאגים ממצבה הנוכחי של המדינה. *רק 21% נותנים אמון בראש הממשלה. (79% לא!). *61% מהישראלים לא סומכים על הצהרות הדרג הצבאי בענייני ביטחון. * רק 21% נותנים אמון בראש הממשלה. *22% נותנים אמון בנשיא . *73% סבורים שהערבים נוטים לאלימות, ומחצית האזרחים סבורים ש"הערבים לא יגיעו לרמתנו התרבותית" שימו
: * "59% מצהירים כי היו רוצים לראות גישה כלכלית-סוציאליסטית, יותר מאשר קפיטליסטית. " חברים: ישראל 2007 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3409013,00.html#n

lady tay

New member
../images/Emo41.gifמה דעתכם?

*איפה אנחנו עומדים? *מי אשם? *מה עתידה של מדינת ישראל? *איך מתגברים על המצב ומתקנים את העוול? והכי חשוב: *מה אנחנו יכולים לעשות כאזרחים?

Ben Dor

New member
אני דווקא בעד

סוציאליזם...בעד מאוד אפילו... לדעתי זאת השחיתות שהביאה למצב הזה של המדינה... לדעתי בשביל לשפר אותה צריך איזה דיקטטור חזק ל3 4 שנים ככה שישפר את המצב של המדינה יוצא את כל הסחלה מהממשלה ואז להחזיר לדמוקרטיה...חוץ מזה אנשים יתכילו להעריך את הדמוקרטיה... כאזרחים אנחנו פשוט יכולים להתנגד ממהממשלה ולדרוש ממשלה חדשה שבה יהיו חבר'ה חדשים ולא מושחטים שהכסף זה לא מה שמניע אותם להגיע לעמדות מפתח האלה אלא הרצון לשנות!

lady tay

New member
גם אני בעד סוציאליזם ../images/Emo8.gif

מי למשל בהנהגה את רואה מתאים? (לא מושחת)

spraizler

New member
חח כן זה גם מה שאני חשבתי בתקופה קצרה

ובתכלס זה נראה הכי נכון, אבל זה לא. ברגע שנפתח פתח לדיקטטורה, יבוא סופנו. ברגע אחד כל העולם יכול להתהפך. לפי דעתי הפתרון יהיה פתיחת בתי ספר לדמוקרטיה, לטוהר המידות ולפוליטיקה - ברמה אוניברסיטאית. עידוד המוני צעירים מוכשרים לבוא לשם, ללמוד את כל הנושאים החשובים האלו ולתת להם קרש קפיצה לפוליטיקה. המערכת הפוליטית צריכה להתחלף, היא ממוחזרת ע"י אנשים זקנים שעושים טעויות וחוזרים אחרי שנה כביכול חדשים. זה הזמן ל"דם חדש" שיוזרם לפוליטיקה, זה העתיד.

למעלה