Bobbin Threadbare
New member
ישראל 2003 - תמונת מצב
הסיפור הולך ככה... מקווה שתקראו, תבינו ותגיבו
שלשום החלטנו החבר שלי ואני ללכת לטבול ולהתפנן על חוף הכנרת. מכיוון שאנחנו לא מכירים כ"כ את האיזור, בחרנו בחוף העירוני של טבריה כי אליו היה קל יחסית להגיע. הגענו לחוף, שילמנו בכניסה, והתמקמנו לנו במקום די שקט. כמה דקות אח"כ כבר קפצנו לכנרת בשביל להתקרר מהחום הטבריאני הנוראי. ואתם יודעים... למרות כל האנשים מסביב, רצינו להיות יחד, ולכן רוב הזמן שהיינו במים צפנו מחובקים. בילינו ככה כמה דקות, עד ששמענו שריקה לכיווננו. מפה לשם, הבנו מהמציל שהמנהל של החוף רוצה לדבר איתנו. ניגשנו לסוכת המציל, ומתחת לסוכה ישבו 3 חבר'ה שהיו קשורים להנהלה. אחד מהם פנה אלינו ושאל אותנו מה בדיוק אנחנו עושים... הוא טען שמה שעשינו הוא לא מקובל. החוף הוא חוף ציבורי, שאליו מגיעים משפחות עם ילדים קטנים, ואנשים מבוגרים, שלטענתו לא צריכים לראות את מה שאנחנו עושים. הוא הציע שנעבור לקצה המרוחק יותר של החוף, שם בדר"כ אסור להכנס למים, אבל "יש לנו אישור מיוחד ממנו" לעבור לשם. אגב, יש לציין שהחלק הזה הוא ללא כל השגחה של מציל... חזרנו למקום שלנו בהרגשה די נוראית. החלטנו מהר מאוד להסתלק מהחוף לטובת המלון שלנו, אבל באותה נקודה גם התחלנו לקבל תגובות שגרמו לנו להתעודד (עד כמה שאפשר) ולחשוב על דרך להביא שינוי. אישה אחת באה אלינו ואמרה שהיא ממש התביישה בשבילנו. היא טענה שהדרך שבה המציל קרא לנו הייתה משפילה מאוד (אבל יש לציין שלמציל לא היה כל עניין בדבר, מייד תבינו), ואם היא הייתה במקומנו היא הייתה תובעת את המקום. חוץ ממנה, בדרך החוצה עברנו שוב ליד סוכת המציל, רק שהפעם עצרו אותנו שני המצילים שהיו במקום והבהירו לנו שהם לא תמכו בכל מה שנעשה. להיפך, הם טענו שהם עמדו כנגד ההנהלה ואמרו שאין צורך לקרוא לנו משום שאנחנו לא מפריעים או גורמים נזק לציבור המתרחצים. גם הם דיברו על תביעה משפטית. משם כבר חזרנו למלון, אבל המשכנו ונהננו מהחופשה הזו עד סופה. אין ספק שזה השאיר טעם קצת מר בפה, אך עם זאת, דרך המקרה הזה אני מקווה שנוכל לשנות.
הסיפור הולך ככה... מקווה שתקראו, תבינו ותגיבו