ישראל - לאבדון.

Pacha

New member
הצעת אוגנדה

בהחלט הייתה ההצעה האחרונה שהרצל העלה על התיישבות מחוץ לישראל הוא פשוט הבין שגם אם הוא ישיג מקום אף אחד לא יבוא

EverMan

New member
אם יש הבדלת דת ומדינה

אז מה ההבדל בין מדינה יהודית למדינה רב לאומית ?

Pacha

New member
יש הבדל

ההבדל הוא שהדת לא מתערבת בענייני מדינה מדינה לאומית זאת מדינה שבה אין ח"כים ערבים תומכי פלסטין וכו´..

EverMan

New member
אז אתה רוצה שנגור על אי בודד

קיצר ? כי אם זה נכון , אז כל מה שאתה רוצה הוא שיהיה מדינה ללא שום סיממנים יהודים. אולי שהיום חופש בה הוא שבת ולא ראשון. זה ההבדל היחיד.

Pacha

New member
בתור שמאלני

ציפתי שתדע מה זה הפרדת דת ומדינה אבל אם אתה לא אז לא נורא חוץ מזה היית רק צריך לקרוא את ההודעה על הרצל כדי שתבין שאני רוצה מדינה עם סיממנים יהודים בניגוד למה שהרצל רצה

EverMan

New member
אני יודע טוב מאוד

ו-אי אפשר לשמור על מדינה כמו ישראל ללא סימננים דתיים ויהודים כמדינה יהודית !

Pacha

New member
אבל מה הקשר

הפרדת דת ממדינה אומרת ששיקולים דתיים לא יתערבו בשיקוליים מדינים כמו גיוס חובה לדתיים

Pacha

New member
שכחתי להוסיף ש

הפרדת דת ממדינה לא אומרת שיום שבת לא יהיה יום המנוחה כי צריכים לתת לאנשים גם אם הם לא מאמינים אדוקים לקיים את המצוות אם זאת רצונם ישראל צריכה להיות מדינה לאומית יהודית בלבד ואחד מהסממנים של מדינה יהודית הוא יום שבת מנוחה ואפילו בצבא למפקד שלך אסור להגיד לך לא להתפלל אם אתה רוצה רק אלא אם אתה במצב שאין באפשרות שלך להתפלל

EverMan

New member
סליחה ?

ומה עם מערכת המשפט שהחוק היהודי הוא החוק הקבוע בהם ? ומה עם גידול החזיר ? ומה עם מכירת חזיר ? ומה עם גיוס חרדים ? ומה עם הומואים/לסביות ? כל המדינה הזו מושפעת מהדת , בין אם אנחנו רוצים זאת או לא. אי אפשר להפריד את הדת מהמדינה, כי אז פשוט תסגור את הבאסטה ותכריז שאנחנו סתם עוד מדינה.

Pacha

New member
אתה ממש לא מבין אה ?

הפרדת דת ממדינה = הדת לא משפיעה על חוקי המדינה כלומר לא תיווצר אפלייה רק בגלל הדת זה מתבטא בגיוס חרדים לצה"ל וזה מתבטא שלא יקנסו חנויות שימכרו חמץ בפסח ושחנויות יפתחו ביום כיפור כי הבעלים שלהם רוצים לפתוח את החנות כי הם לא שומרים כי בעצם מה שיש עכשיו במדינה זאת כפייה דתית על הציבור החילוני אנשים שלא שומרים את יום כיפור לא שומרים אי אכילת חמץ בפסח סובלים זה מבחירה מי שבוחר לחיות ככה יכול לחיות ככה בלי שהדת תפריע לו ומי שבוחר לחיות לפי הדת יחיה לפי הדת בלי שהחוק יפריע לו ככה שלא יקרה שציבור אחד יקופח וציבור אחר לא וזה לא אומר שהציבור פה לא ישאר יהודי כי השאלה האם אתה יהודי לא נקבעת על פי רמת קיום המצוות שלך אלא איך שאתה רואה את עצמך ואתה כנראה לא הבנת אותי אני לא רוצה את ישראל כמדינה רב לאומית אלא כמדינת היהודים. אני פשוט לא רוצה שהדתיים יכפו את החוקים שלהם על אנשים שלא רוצים לקיים את הדברים האלה אבל עדיין רואים את עצמם כיהודים!

EverMan

New member
אז מה טיבה של ישראל ?

לעומת מדינות אחרות ? כי אם מבטלים את כל החוקים היהודיים , אז גם חוק השבות בוטל וחוק האזרחות בוטל. לכן , אין לישראל כל מטרה מעבר למדינה סתם ככה. מדינת ישראל היא מדינה יהודית. <--- נקודה ! וטוב שהיא כך !

Pacha

New member
אני אפילו לא אמשיך את הויכוח

מכיון שאתה לא קורא את מה שאני רושם אז למה לטרוח

EverMan

New member
אני כן קורא מה שאתה רושם

" הפרדת דת ממדינה = הדת לא משפיעה על חוקי המדינה כלומר לא תיווצר אפלייה רק בגלל הדת זה מתבטא בגיוס חרדים לצה"ל וזה מתבטא שלא יקנסו חנויות שימכרו חמץ בפסח ושחנויות יפתחו ביום כיפור כי הבעלים שלהם רוצים לפתוח את החנות כי הם לא שומרים כי בעצם מה שיש עכשיו במדינה זאת כפייה דתית על הציבור החילוני אנשים שלא שומרים את יום כיפור לא שומרים אי אכילת חמץ בפסח סובלים" זוהי טיבה של מדינה יהודית. אתה חי בה , מכיוון שמכבדים בה את המסורת של העם היהודי ואת מצוותיו. וזה מתבטא בחוקיה ובערכיה של המדינה. אם זה בא באכילת כשר בפסח או בכלל , מכירת חזיר ואי נסיעה ביום כיפור (שזה מנהג , לא חוק!). אתה לא יכול להוציא את הדת מהמדינה לחלוטין. אתה לא יכול לבטל את טיבה של ישראל כמדינה יהודית. אתה פשוט לא יכול. לא בלי להפוך אותה למדינת כלל אזרחיה.

EverMan

New member
תגיד לי עכשיו

אם ישראל אין בה חוקים יהודיים. אז מה הופך אותה שונה לכל המדינות ?

Pacha

New member
תגיד לי אתה

איך אתה יכול להטיף לסובלנות ונגד גזענות ואפלייה כשאתה תומך בכפייה דתית על יהודים חילונים! אני הדגשתי כבר מאה פעם לפחות ישראל יכולה להיות מדינה רק יהודית בלי כפייה דתית עליה זה לא אומר שעכשיו יהיו חוקים נגד ימי חג או ימי צום כלומר יום כיפור לא יהפוך ליום עבודה רגיל אלא ישאר יום כיפור פשוט מי ששומר את יום כיפור ישמור אותו ומי שלא יצא לעשות פיקניק מצידי זה שאתה מפריד את המדינה מהדת לא אומר שאתה לא משאיר את ישראל כמדינה יהודית, אלא פשוט לא מחייב אנשים לקיים מצוות דתיות כמו שעכשיו פסח ישאר פסח וסוכות ישאר סוכות ויום כיפור ישאר יום כיפור פשוט אנשים שלא שומרים לא יחויבו לעשות דברים בניגוד לרצונם! וישראל צריכה להפוך למדינת כלל אזרחיה היהודים!!! מקווה שהבנת עכשיו שאין ניגוד בין הפרדת דת ממדינה לישראל כמדינה יהודית!

La Gamba

New member
ומה עושים בארה"ב?

מי ששומר שומר, ומי שלא, עושה מה שהוא רוצה. אני הייתי מעדיף שבמדינה יהודית, יראו מתי זה יום מיוחד, מתי זה יום שבתון, מתי זה חג, ולהיכנס למסעדה ולא לפחד שהאוכל שם לא כשר, (בלי להסתמך על תעודת הכשרות הזו, כי ישנם הרבה מקומות שהייתי מחשיב כשר, אשר חסרות תעודה כזאת עקב משרד הדתות החרדי), ולדעת שלמדינה הזאת אופי יהודי (ולא סתם באופן רשמי).

Pacha

New member
בדיוק!

זה שמפרידים דת ממדינה לא אומר שיום שבת לא יהיה יום שבתון אלא יום עבודה ישראל כמדינה יהודית תקיים את החגים,ימים! כלומר כול מה שיש עכשיו ישאר, ישאר חופש פסח ישאר יום כיפור במתכונת שלו וכו´ אבל! בפסח לא יחייבו אנשים לא למכור חמץ לא יתנו להם קנסות בגלל זה מסעדות לא יכנעו לסחטנות של משרד הדתות בשביל לקבל תעודת כשרות! זה שהדת מופרדת מהמדינה לא אומר שישראל תפסיק להיות מדינה יהודית! סוף סוף מישהו מבין :)

EverMan

New member
לא הבנת כלום ממה שהוא אמר

אבל אולי אתה לא מודע לכך. בפסח כן מוכרים חמץ , רק אסור להציג אותו לראווה. ואם הבעלי חנויות מעדיפים שלא למכור , זה בחירה עסקית שלהם. חזיר אסור לגדל על אדמת מדינת ישראל , יש מספיק אנשים שמגדלים על רצפת עץ מוגבהת וכך זה לא על אדמת ישראל. אז בעצם מה שאתה אומר - אני רוצה את כל הדברים הכיפים מהדת , אבל כל דבר שפוגע בי , אני לא רוצה ! למה שיהיה חופש ביום כיפור אם אתה לא שומר על המצווה היהודית ? למה שיהיה חופש בפסח אם אתה לא רוצה לבצע את הסדר ? תפסיק עם הצביעות הזו.

Pacha

New member
סליחה אבל אתה אידיוט ?

אני אפילו לא אנסה שוב~!!!!! להסביר לך אתה פשוט לא קולט

EverMan

New member
אתה זה שלא קולט אחי.

אי אפשר לקחת מה שכיף לך מהדת , החגים והחופשים , ולא לכבד את החגים עצמם. (למשל)

למעלה