ישראלית לא גאה ואמריקאית בנשמה!

cleaver

New member
מסכים איתך. אורלי, באמת לא הבנת.

אני לא מתכוון לבזבז את הזמן בניסיון לשכנע אותך שישראל יותר טובה (בהכל, אבל נעזוב את זה עכשיו). את יכולה לחשוב מה שאת רוצה. אה, ודרך אגב, אמרת שאת חושבת מה היה קורה אם הורים שלך לא היו מגיעים לארץ ונשארים בארה"ב- אז לפי מה שהבנתי אם הם לא היו מגיעים לארץ ("ההורים שלי נפגשו בארץ, הם לא הכירו כילדים"- ציטוט שלך) אז לא היית נולדת, ואז לא היינו מנהלים את הויכוח הזה...

orly 15

New member
התבלבלתי במשהו...

ההורים שלי: נולדו בישראל. עברו לארה"ב. הכירו בארה"ב. התחתנו בארה"ב. עברו לישראל. הולידו אותי ואת אחי. מובן?

cleaver

New member
יופי לך

אבל כל שאר הדברים שכתבתי עדיין רלוונטים.

orly 15

New member
זה בסדר גם אני לא הבנתי את עצמי...

לא יודעת מה ניסיתי לומר.... כאילו שאין כזה דבר גורל. נולדת בישראל? הגורל שלך זה לחיות כאן? ממש לא! אתה צריך לעשות מה שטוב לך. מה זה מולדת? איפה שנולדת. ברור שתיקשר למקום הזה כי יש לך זכרונות משם. הבנת?

cleaver

New member
יא אללה, את באמת לא מבינה נכון?...

מה הקשר להיקשר למקום שבו נולדת? אולי אין גורל, אבל העובדות הן שנולדת בישראל, את ישראלית ויהודייה (תקני אותי אם אני טועה), והעניין עם המולדת לא קשור אפילו. תמיד הדשא של השכן ירוק יותר, נכון?

orly 15

New member
לא בחרתי להיוולד כאן

וגם אם כאן נולדתי, זה לא אומר שכאן אשאר!

cleaver

New member
ואני לא בחרתי את ההורים שלי

זה אומר שאני יעזוב אותם כדי למצוא הורים חדשים? יותר טובים? כאלה שמתנהגים כמו אמריקקים מנומסים שלא דוחפים בתור ולא צועקים ולא גונבים ברזים מחדרי מלון בטורקיה? לא! כי משפחה, כמו ארץ, לא בוחרים. אני מת שבעוד שנתיים כשתתבגרי קצת, תביני על מה אני מדבר, ותביני שהחלטה של ההורים שלך היא הכי טובה שיכולה להיות.

orly 15

New member
אתה צודק

אבל קח דוגמא: מישהו נולד לחרא של משפחה (סליחה על הביטוי). הוא לא יכול למצוא הורים חדשים כי משפחה באמת לא בוחרים אבל הוא יכול להצליח בלי קשר למשפחתו, להצליח בגלל מי שהוא. ההורים שלי עברו בחזרה לישראל כי הם לא מצאו עבודה טובה שם. זה מקרה פרטי. אולי אני אצליח שם? מי יודע. נחמד לגור שם רק בשביל החוייה, אני לא אומרת לעבור סופית לכל החיים. מכיוון שיש לי אזרחות אני יכולה ללמוד שם, לעבוד שם, לגור שם. יש לי זכויות וזה יתרון גדול. זה נותן לי הזדמנות לנסות את מזלי במקום אחר. אני לא יודעת אם הוא יהיה יותר טוב, אבל שווה לנסות, לא? תמיד אפשר לחזור, תמיד אפשר להתחרט. אני לא אומרת שרע לי בארץ, בכלל לא. אני פשוט חושבת שיכול להיות יותר טוב שם.

cleaver

New member
רגע

את אומרת שמבחינתך ישראל זה רק אופציה שניה? מין תוכנית ב´ שכזאת למקרה שהמסע לעבר האושר והעושר האמריקה לא יצליח? עם כל הכבוד, תסלחי לי, אנחנו לא צריכים אנשים כמוך שמבחינתם ישראל היא מקום לנחות בו אם העניינים לא מצליחים במקום אחר. יש אנשים שכל החיים שלהם חולמים על הרגע שהם יגיעו לארץ הקודש, ואת כל הזמן חושבת על איך לצאת מפה. די, אני גמרתי להתווכח. רוצה ליסוע, תסעי. אבל כשתראי שארה"ב זה לא בדיוק מה שחלמת עליו, אל תבואי לבכות אצלנו.

orly 15

New member
לא הבנת!!!!

אני לא אומרת שישראל זאת אופציה שנייה. אני אומרת שיש לי את האפשרות לנסוע לשם ולראות איך זה. ללמוד שם באוניברסיטה, לעשות טיול של אחרי הצבא, לשכור דירה עם חברה לכמה חודשים ולראות איך זה לחיות ב"עיר הגדולה" (במקרה של ניו יורק), לבקר את המשפחה\חברים ולהיות אצלם כמה חודשים, וכו´. אני לא אומרת לעבור לצמיתות לארה"ב או לעבור לשם ואם לא יהיה טוב אז לחזור לישראל. לא! האנשים שחולמים להגיע לארץ הקודש הם יהודים ציוניים שחושבים שארץ ישראל זה המקום ליהודים. אני לא אומרת שלא. יש אנשים שרוצים להגיע לכאן כי כאן המשפחה שלהם. המשפחה שלי בארה"ב. ארה"ב זה לא איזה חלום שאני רוצה להגשים, כניראה לא הבנת אותי נכון.

sivani

New member
כולם פה הבינו אותך יפה מאוד

את פשוט משנה את דעתך בהתאם לתגובות של חברי הפורום וכל פעם כותבת משהו אחר.

BoR|S

New member
לשם שינוי...

אני לא אגיד שארה"ב היא מקום חרא, כי תכלס, זה מקום שבו יש לי עתיד, שלא כמו בישראל, זה מקום שיעסיקו אותי בהתאם לכישורים שלי ולא בהתאם לקשרים המשפחתיים שיש לי, שלא כמו בישראל... עד כאן... ואם כבר מדברים על ארה"ב כמזוייפת, אז גם ישראל מזוייפת, אפילו יותר מארה"ב, כי ישראל היא המדינה מספר 1 בעולם שמעתיקה את האמריקניזציה (זוכרים את הפרסומות של אל-על? "טסים אל-על, מרגישים אמריקה" וכל הפרסומות של "להיט מספר 1 באמריקה")...

eb182

New member
בארה"ב

זה איפה שהמציאו את הפרוטקציות למה אתה חושב שכל מי שמגיע לדוגמא לאוניברסיטאות הנחשבות הוא לא קרוב משפחה של איזה מישהו שנמצא באדמיניסטרציה שלהם או מישהו שסיים בהצלחה מימי קום האוניברסיטה או משהו כזה אז אתה טועה לא שופטים שם אנשים רק על פי כישורים ויש שם כמובן אפליה(נגדך לא, בגלל שאתה יהודי ויהודים נחשבים לחכמים-סטריוטיפ) אז במקרה הזה אי אפשר להשוות את המדיות האלה כי זה אותו הדבר פחות או יותר למרות שבישראל כבר נגמרה התקופה שעמים מזרחיים נחשבים לפחות חכמים וכאלה דברים

eb182

New member
ישראל

ישראל לא לגמרי הופכת לאמריקה קטנה, מבחינת מסחור ומקדונלדס וכל זה אולי כן אבל ככה כל העולם למרות שזה שכשהייתי בישראל היה מקדונלדס זה לא ממש גרם לי לרצות לאכול פלאפל או משהו פחות. לישראל אם תרצו או לא יש תרבות שיש אנשים שאוהבים אותה ויש שלא התרבות לעולם לא תהייה מושפעת מאמריקה וכמעט כל ישראלי ממוצע יחשוב שלעם האמריקאי יש בעיות כי ישראלים בתור עם שונים מאמריקאים, הם יותר עצבניים פחות מנומסים יותר אמיתיים אם תשאלו אותי ואני יכולה להמשיך עוד. אמריקאים הם פחות או יותר ההפך מזה וכל הזמן עם חיוך על הפנים מנסים להחביא כל הבעיות שלהם מתחת לשולחן, שכולם יחשבו שהם שייכים למשפחה האמריקאית המושלמת. ככה אני רואה את זה ואני יודעת שהרבה רואים את החוסר נימוס וכל זה בתור חיסרון אבל אני לא, אני אוהבת את זה אולי כי אני רגילה לזה.

BoR|S

New member
כמה שאלות...

1) נולדת בישראל? 2) (אם התשובה ל-1 היא כן אז) איך יש לך אזרחות ישראלית? 3) (אם התשובה ל-1 היא כן אז) מה גרם לך לחשוב איך שאת חושבת?

orly 15

New member
מי, אני?

אני אפרט על למה אני גם אזרחית ישראלית וגם אזרחית אמריקאית אח"כ. 1. נולדתי בישראל. 2. לחשוב מה?

BoR|S

New member
לא, סבתא שלי...

2> לחשוב איך שאת חושבת, על להגר מישראל, על לסגוד לאמריקניזם וכו´...

FriendlyFriend

New member
כן ולא

יש באמת אנשים שיש להם "בועה" שנמצאת בה רק בריטני ספירס, החבר, וכאלה......אני מכירה מישהי שהיא לגמרייייייי כזאתי............ אבל זה לא נכון לגבי כולם. זה כמו שאת אומרת שכל ארץ ישראל אוהבת את נטליה אוריירו. חלק כן-חלק לא. אוףףף אני הרגע מדברת עם מישהי...אני יפתח כבר שירשור חדש בנוגע לזה......

למעלה