ישראלים: your tax money at work

ישראלים: your tax money at work

מעניין אותי למה מנכ"ל חברת ברינקס, שהאסטרטגיה שלה להובלת כסף בצורה מאובטחת כוללת כנראה שכירת עבריינים מוכרים בתור הבלדרים, עדיין מכהן בתפקידו (בלי קשר לשאלה האם החשוד אכן גנב את הכסף או לא -- יתכן שאירע לו משהו, ושאין זה בכלל באשמתו). מי ישלם אגב למשטרת ישראל על כוח האדם ועל שאר המשאבים שהיא מקדישה לחיפושים, ומי ישלם לאזרחים שהשמירה על בטחונם נפגעת בשל כך ששוטרים מוקדשים למשימה הזו ולא לאחרות? חברת ברינקס, במקרה? או שמא, שוב, אנחנו משלמים על כל זה?

אם אתה בכ"ז מתעקש לשלם מסים

בישראל - אז כנראה שאתה אכן משלם על זה.... אני בגישה שהמיסים שאני משלמת כאן מספיקים בהחלט, ולכן אין שום סיבה שאני אשלם פעמיים.

זה לא נושא הדיון

הסיבה שהעליתי את הקישור וההודעה הראשית אינה ייעוץ מיסים (תודה). משום מה נראה לי שתהליך קבלת ההחלטות הזה אינו קיים רק בחברת ברינקס. ועוד יותר - מפעם לפעם אני מעלה פה תמיהות שקשורות לאופן שבו מנוהלים כספי הציבור במדינת ישראל, על כך שאין אחד שמוצא לנכון לתבוע אחריות אישית ממשחיתי ומבזבזי הרכוש הציבורי שהופקד בידיהם, ואני תמה עד כמה פרצופה של המדינה נראה כפי שהוא נראה גם בגלל זה.

forglemmigej

New member
קשרים

ולא כישורים. זה עצם הבעיה. מנחיתים מישהו בתור מינוי פוליטי, או השד יודע מה. אז איך זה יכול להתנהל כשורה?

mikledet

New member
"מפעם לפעם"? חשבתי שאתה פחות

נאיבי איש...

sonntag

New member
לא מבין למה הכוונה

ברינקס היא חברה פרטית, המנכ"ל אינו עובד ציבור. אחד הדברים היפים בכלכלת השוק החופשי (והרי הרוב די מכוער) היא העובדה שהציבור לא צריך להעסיק עצמו באיכות העובדים וביעילות האדמיניסטרציה, אלא רק באטרקטיביות המוצר הסופי. בחברה פרטית ישלם מנכ"ל על מחדליו מהר יותר מבכל מקום אחר, ללא כל צורך בהוכחות נגדו או בלחץ ציבורי. אם הכוונה בבזבוז כספי ציבור היא העובדה שהמשטרה משקיעה משאבים במציאת הכסף, אז גם פה, לדעתי, הביקורת לא מוצדקת - ברינקס היא הקורבן בסיפור, הבחור שנעלם עם הכסף נרשם בחברה בזהות גנובה (כך שבדיקות רקע לא העלו דבר). בתור משלמת מיסים, זכאית החברה בעזרה מלאה באיתור הכסף. נראה לי תמוה להיות כל כך זהיר וסובלני כלפי מי שנעלם עם הכסף - "יתכן שאירע לו משהו, ושאין זה בכלל באשמתו" - ובה בעת משוכנע ונחרץ בקשר לאשמתו של המנכ"ל. לא ככה?

הסבר לאי-ההבנה

נתחיל בזה שאני מאוד נזהר לא לחרוץ דינו של איש בלי משפט. כל עוד בית משפט לא קבע שהנהג גנב את הכסף, אני לא אקבע את זה פה, גם אם כל התקשורת אומרת שכך הוא. וטענתך שאני לכאורה נחרץ בקשר לאשמתו של המנכ"ל אין לה אחיזה בדברים שכתבתי, והיא בבחינת לשים דברים בפי. למנכ"ל ייחסתי אולי טמטום, אבל קביעה של אשמה (גם במקרה שלו) היא עניין לבית המשפט ולא לי. אז אנא היזהר בבקשה מלייחס לי אמירות שלא אמרתי. ולעניין עצמו: ברינקס היא חברה פרטית, אבל עיסוקה באבטחה. השירות שהיא מוכרת ללקוחותיה הוא בטחון. באופן דומה, חברת "השמירה" היא חברה פרטית, והיא מעניקה שירותי אבטחה למוסדות ברחבי הארץ. אני מניח שאילו היו רוצחים (שהורשעו) נשכרים לשמש כמאבטחים ב"השמירה", וכתוצאה מזה היו נרצחים אי אילו אנשים במוסד שמאובטח על ידה, התגובה לא היתה מסתכמת ב"זו חברה פרטית". ולא ייתכן שהמשטרה תיאלץ להעניק (על חשבון האזרחים) שירותי חקירה וחיפוש עבריינים לחברה שאמורה לנפות את העבריינים לפני שהיא שוכרת אותם לשורותיה. הוא נרשם בשם אחר? זה לא ענייני. אם הם עוסקים באבטחה, שידאגו לעשות עליו תחקיר בטחוני כמו שצריך. משום מה כשאתה מנסה לעלות למטוס בזהות בדוייה מצליחים לאתר את זה. זה לא צריך להיות קשה כל כך לחברת ברינקס..

sonntag

New member
תראה... תשמע...

קביעת אשמתו של המנכ"ל היא לא עניין לבית משפט, מהסיבה הפשוטה שהוא אינו עומד למשפט ושאין נגדו שום חשדות, אף לא לכאורה. הסיבה שקיבלתי את הרושם שאתה נחרץ בקשר לאשמתו, היא העובדה שקראת לפיטוריו (או לפחות תמהת איך הוא עדיין נושא בתפקידו). אני מסכים איתך לחלוטין שהעובדה שעבריין נוהג במכונית מאובטחת להובלת כסף זו חתיכת פאדיחה, אבל אני מתרשם שהבחור שנעלם הוא די מתוחכם, ואולי העובדה שהצליח להרשם בזהות גנובה מראה על תחכומו יותר מאשר על טפשות החברה. מי יודע, אולי הוא דווקא כן הצליח לעלות על מטוס בזהות בדויה... אחרי הכל הוא עדיין לא הגיע למסור גרסה מסודרת לגבי חפותו. אבל זה כבר באמת Kleingkeiten, ואני לא רוצה להציק ולהתפלפל עם מילים. הסיבה שהגבתי מלכתחילה היא לא החרדה לשלומו של המנכ"ל, אלא העובדה שלדעתי הסיפור הזה, למרות שהוא מעניין, הוא לא הדוגמא הכי טובה לבזבוז כספי ציבור.

ללא ספק, עם זה אני מסכים

לצערי לא חסרות דוגמאות לבזבוז כספי ציבור. אם כי אני מבחין בין מקרים שבהם ציבור אחד יחשוב שמדובר בבזבוז וציבור אחר יחשוב שלא (למשל - התנחלויות), ובין מקרים שבהם מוציאים כספים על דברים שללא ספק הציבור אינו צריך לשלם עליהם (למשל פיצוי של "המדינה" - יענו משלם המיסים - לאזרח שנפגע עקב שרירות לב של שליח ציבור). במקרים כאלה יש מקום לתבוע את אותו "שליח ציבור" לשאת באחריות אישית להחלטותיו.

sonntag

New member
אז הוא לא עלה על מטוס After all...

כנראה נתתי לו יותר מדי קרדיט...

למעלה