ישראלים בעד טיבט

Mei11

New member
ישראלים בעד טיבט

כתבה מYnet על פעילותה של עמותת "יטיב" (ידידי טיבט בישראל). מסתבר שיש הרבה ישראלים שעושים הרבה למען הטיבטים, כמו הקמת רשת אלחוטית בדהרמסלה ופרוייקט הכשרה בחקלאום שנערך בארץ. רחל, שימי לב לציטוט הבא: "יטיב", העמותה שאת הקמתה אלון חלק עם מייקי גרינוולד, פועלת מאז שנת 1989 ומונה מאות חברים, בהם פרופ' אבישי ברוורמן ואיש העסקים נוחי דנקנר שאף קרא לחברה שבבעלותו בשם גנדן, כשם מנזר טיבטי מוכר.

yaelisam

New member
נוסעת לטייל שם באפריל

לבערך שבועיים, אתחיל לאסוף מידע בקרוב ...

mumin

New member
לגבי טיבט...

מעניין מדוע לא מביאים תמונת מצב של מספר נתונים לגבי טיבט לפני ואחרי הסינים, כמו למשל אורח חיים לפני ואחרי השליטה הסינית בטיבט. מעניין מאוד גם שאיש העסקים נוחי דנקנר התמלא ברוח בודהיסטית והוא חבר באותה עמותה. הרשו לי לתהות על הסיבה בגללה הוא כה מתעניין בטיבט... אני לא סוכן סיני
ואני לא מצדיק את השליטה הסינית בטיבט,או דברים נוראיים אחרים שנעשים בסין, אבל יש כאן הסתכלות חד-צדדית על המצב, תוך התעלמות מהיתרונות שבשלטון הסיני בטיבט.

dod_basim

New member
באופן כללי

יש הרבה מקרים בעולם שיש הסתכלות חד-צדדית על המצב, אין מה להתרגש. אחרת לא היו לנו ויכוחים, פוליטיקה, דעות אישיות, מהפכות למינהן, זהו טבע האדם.. אני מסכים שלעיתים יש כאלה שרואים צד ומתאלמים מהצד השני, זה מפריע ופוגע. בכל אופן אחרי שמבקרים בדארמסאלה - הודו, מבלי שיהיה לך רקע מספיק על מה שקורה בסין וטיבט (עם כלל הדברים האיומים \ לא איומים שמתרחשים שם), אתה מרגיש שסין נוראית, והסינים עוד יותר.

fef24

New member
../images/Emo60.gifחשבתי כמוך בהתחלה...

בהתחלה כשהייתי בטיבט ביום יומיים הראשונים, חשבתי שהסינים לא הזיקו, הביאו קדמה לטיבט, וכל זה... ואני עדיין מנסה להתעלם מהשאלה של זכות לביטוי עצמי של עם, כדי לא להיכנס להשוואות כאן אבל כשהייתי במקדש ג'וקהן (אני לא זוכר בדיוק את השם, אז בטח טעיתי) וראיתי שם את השומרים מתייחסים למתפללים שעמדו בתור כמו אל כלבים, דוחפים אותם להתקדם שלא יעכבו את התור, אז שיניתי את דעתי... וגם הנוכחות המסיבית של כוחות צבא לא מעודדת... אז כן, הסינים הועילו, אבל עדיין הייתי מקווה שהסינים יגידו לטיבט להתראות, לא שזה הולך לקרות בזמן הקרוב

renjintso

New member
אני רק רוצה להגיד לכם

שכתבות מהסוג הזה עושות אותי מאושרת באופן קיצוני.

למעלה