ישראלים בחו"ל ועוד

gabylevy2003

New member
ישראלים בחו"ל ועוד

שלום אנשים! קודם כל אולי זה פחות ממה שהבטחתי אבל לפחות האני מצרף תמונה אחת הפעם מטרק הוואיואש באזור הוארז. אז אנחנו כרגע בקוסקו. כפי שאתם יכולים לראות היו פה כל כך הרבה ישראלים לפני ולכן אפשר למצוא כאן מחשבים עם עברית. שלא לדבר על תפריטים, פרסומות שלטים, כמעט כל בעלי החנויות שיודעים משפטים, אוכל כשר, קידוש במסעדות ומה לא. הרשימה עוד ארוכה. טוב ורע. מצד אחד יש המון מקומות שעושים הנחות לישראלים וזה פשוט מדהים ומגניב. דוגמא מאוד גדולה היא המלון שאנחנו נמצאים בו עכשיו ששאלו אותנו אם אנחנו ישראלים ואז עלה לנו 10 סול למיטה בחדר זוגי. לעומת זאת הגיעו אחרינו אירופאים ואני שמעתי שאומרים להם 20 סול למיטה!!! כמו כן הנחות בפיתוח תמונות ומה לא. מקום כמו הבית של פיסטוק בהנהלת ישראלים יש לו באמת את המחירים הכי משתלמים. אבל מצד שני מתייחסים אליך כמו שישראלים מתייחסים אליך בחנויות בישראל ולא כמו שפרואנים מתייחסים לכולם. יש שם מוזיקת זוהר ארגוב בפול ווליום (מסכנות המלצריות הפרואניות שעובדות שם כל היום) ישראלים שמתנהגים בקולניות וסתם דןגמא על אחד שניסה לשכנע אותנו לצאת לאיזה טרק שהטא לקח דרכם וגולת הכותרת לפי מה שהבנו ממנו זה לראות איך מתנהגות האלפקות כשזורקים עליהן אבנים. אנחנו גם הרגשנו זלזול מצד העובד שם שפשוט בחר לא לדבר איתנו ונתן לאנשים אחרים שהיו במקום... עוד דבר קטן. ישבנו במסעדה אחרת שהיה שם גם תפריט ישראלי. היו שם כמה חברה שישבו ושמו דיסק שם משינה. אני אוהב משינה. אפילו יש לי שירים ב mp3שהבאתי מהבית ואני שומע אותם בנסיעות מדי פעם. אבל השטלתות על מוזיקה במסעדה עד למצב כזה שאחרי שהם הלכו המלצרית נגשה אלינו ושאלה וקול מפוחד ומנומס אם אפשר להחליף את זה... מה יש? תשמעו קצת שירים בספרדית! או רדיו! נו ודבר אחרון. אני חייב. עוד חוויה מהבית של פיסטוק. נראה כאילו יש אנשים שמה שמעניין אותם בחיים זה שאפשר לשכור פה אופנוע או ג'יפ גם כשאין רישיון מתאים ו"להתחרע" עליו בלי שיעירו להם בניגוד לארץ. שיט אנשים. אם אחד מכם מתכנן טיול בדרום אמריקה, ואתה בדיוק קורא את ההודעה הזאת כחלק מהתכנון, אז תעשה לעצמך טובה. תישאר בארץ. יש כאן (בד"א) כל כך הרבה נופים, אנשים, תרבויות, הסטוריה מעניינת. אני כל יום חושב על זה שהייתי יכול לשלש את הזמן שלי בכל מקום בו אני נמצא אם היו לי האמצעים. ואני כמובן מתכוון לקפוץ באנג'י ואולי גם ראפטינג. אבל... אוך עזוב, אני אפילו לא יודע להסביר את זה. תבוא לד"א - תנהג כמו מטורף, תעשה באנג'י, תעשן סמים, תזרוק אבנים על אלפקות ותחזור הביתה. אני מקווה שיהיו לך תמונות טובות. ותהנה.

gabylevy2003

New member
נ.ב.

אנחנו מאוד נהנים בקוסקו. מוזיאון האינקה פשוט להיט. מוסיף המון מידע ומסדר את הראש עם כל התרבויות שהיו באזור וכמובן בפירוט על האינקה. מאוד אבל מאוד מומלץ לעבור דרכו לפני שיוצאים לאתרים מסביב כי זה באמת עוזר המון. ואל תוותרו על הדרכה (באופן כללי נכון לדעתי לגבי כל מוזיאון כמעט). העמק הקדוש ממש יפה ומעניין כולל גם נופים מדהימים כמו עננים שמתמזגים עם השלג בפסגות ההרים שמסביב ועוד. יש עוד כמה דברים אבל... להת בינתיים!!!

ששש

New member
../images/Emo127.gif יופי של תמונה

אחח... דרא"מ.... ואני חייב לשאול, משהו על הציוד? איך הכהליה? תמשיכו לעשות חיים!

gabylevy2003

New member
weird... i added a comment

i can find it in the search page but it is not in the forum well i am copying it now נושא: כהלייה תוכן: למען האמת אנחנו שכרנו גזיה גדולה כי היינו 5 ועוד החמר. אבל כן לקחתי אותה לטיוליםפ ההיומיים להכנת תה ואפילו אחר כך לסנטה קרוז - אפילו שגם שם שכרנו גזייה, היא הייתה על החמור והכהלייה הייתה עליי והכנו תה כל ארוחת צהריים. תוך כדי האוכל הכנו את התה אז בעצם לא הורגש הזמן שנטען שהוא יותר ארוך מכלי בישול אחרים. מבחינת השגת כוהל אז באמת אין בעיה והוא ממש זול . פחות משתי שקל ליותר מחצי ליטר ושמו בפרו Ron de quemar בינתיים זה נראה כמו החלטה טובה והיא לא הכזיבה אותנו. (תודה על ההמלצה)

sela v

New member
קורה

יש משהו שתפוז קוראים לו מפלצת ההודעות. כלומר ההודעה קיימת ב-cyberspace, אבל לא מקושרת לפורום, לכן ששולחים הודעה. כדאי לבדוק אם היא מופיעה בפורום. אם לא ולא שמרתם את מה שכתבתם, יש בתיבת הבחירה בצד שמאל אפשרות לבחור לראות את ההודעות האחרונות (השעה האחרונה), ואז הפלא ופלא תמצאו את ההודעה שלכם, וכל שנשאר הוא לעשות copy & paste.

jeshu

New member
כשהייתי בתאילנד,אמרו לי מביני דבר: "אל תדאג,הישראלים שנוסעים להודו הם לא אותם ישראלים שנוסעים לתאילנד".כשהייתי בהודו אמרו לי מביני דבר :"אל תדאג,הישראלים שנוסעים להודו הם לא אותם ישראלים שנוסעים לדרום אמריקה". בפועל ישראלים הם ישראלים ויש לנו המון מה לתקן בגישה שלנו כקבוצה מחוץ לישראל וגם פה.

sela v

New member
נשמע ממש מגעיל

לזרוק אבנים על אלפקות, אני ממש לא מבין לאיפה אנשים הדרדרו. עכשיו שאתה אומר את הדברים האלה, ואני נזכר בכל מיני דיונים על הישראלי המכוער. אני פשוט חושב שלא רק את החינוך צריך לשנות אלא גם להעניש. למשל באנגליה נהוג לא לתת לבעייתים לצאת באנגליה מתי שיש את משחקי הכדורגל הגדולים באירופה. אולי אותו דבר צריך לעשות גם בארץ. מי שנתפס... שיחזור לארץ לא יתנו לצאת מהארץ לשנה או שיענישו אותו בארץ. אולי אז האנשים יחשבו פעמיים לפני שהם מבזים ומשחיטים בטיול. לגבי הטרק באזור הוארז, מה האורך שלו (כמה ימים), ומה רואים בדרך? לאיזה גובה מגיעים?

jeshu

New member
כשליויתי טיולי בתי םפר כחובש יצא לי לדבר פעם אחת עם האחראי על החיות בחמת גדר. הישראלים הנמדים האלה השמידו את המיצג שבו היו ציםורים חופשיות בתוך מבנה סגור,מתעללים בכל בעל חיי שידם מגיעה אליו ואפילו מביאים למות תנינים. זה לא רק בחו"ל.....

gabylevy2003

New member
קודם כל אני חייב להוסיף

שגם פגשנו המון ישראלים (אומנם בבודדים או בקבוצות של עד 3) והם היו נימדים מאוד ובאמת אחלה א נשים שפשוט מטיילים וגם עושים לדעתי רושם טוב. לגבי טרק הוואיואש יש בשבעה ימים ויש בשמונה ימים. אנחנו עשינו 8 ימים בשביל לראות עוד שתי לגונות (אני אישית מוד התלהבתי מכל עניין הלגונות! מאוד יפות) ומה רואים המון רכסים מושלגים שלפעמים התקרבנו אליהם מאוד אבל לא הלכנו בשום מקום על שכבת שלג עבה. לאורך כל המסלול עולים ויורדים מרכסים ומשלב מסויים בירידה מללווה אלינו נחל כלשהו שיש גם כמה מפלים לאורכו בדרך כלל לא ענקיים. בעניין צמחייה - עצים לא ראינו עד היום הלפני אחרון אבל היו בדרך כריות דשא רכות ועוד משהו בצבע ירוק יותר נמוך מדשא ובצורת פרח דבוק לאדמה שממש נותן תחושה של דשא מפלסטיק!!! היה יום אחד שהלכנו הרבה על panpas וזה היה ממש כיף . הרכשנו כמו צפרדעים שבופצים בין איים קטנים של דשא על הביצות. יתושים אין לאורך כל הדרך כנראה בגלל הגובה. יש גם מקום אחד עם בריכה קטנה ומים חמים שיוצאים מסלע קרוב . כולנו נכנסנו לשם והיה ממש קשה לצאת כי בחוץ היה ממש קר והיה שלג די קרוב אלינו. וכמובן תצפיות מכל הר שעלינו עליו וגל לגונות יפהיפיות שזה הדבר אותו אני הכי אהבתי. מבחינת העליות הגענו עד לגובה של כחמש אלף מטר שזה באמת קשה. אישית לא סבלתי מכאבי ראש אבל קשה לנשום. מי שכן סבל מכאבי ראש אז הכדורים שלקח כל בוקר לא הכי עזרו אבל לפחות המצב לא החמיר. מה שיותר קשה מעניין העליות היה שביומיים מתוך השמונה היינו צריכים לעלות על 2 רכסים שזה די היה קשה גם מבחינה נפשית כי אחרי שירדנו סחוטים מרכס אחד ידענו שיש עוד אחד בדרך. כמו שטענתי בעבר עדיף לפצל את אלו לרכס אחד ביום ואז זה הופך את הטרק למושלם לדעתי.

למעלה