ישנם....

ישנם....

ישנם כל כך הרבה משחקי תפקידים טובים , כל כך הרבה.... אבל מצד שני יש גם הרבה משחקי תפקידים גרועים, אני הייתי רוצה אם חברי הפורום הנכבדים יוכלו לעזור לי להכתיר את משחק התפקידים הטוב ביותר ואת המשחק הגרוע ביותר, כל אחד יגיד שם של משחק אחד הכי טוב לדעתו ושל משחק גרוע, ולבסוף נכתיר את המשחק הכי טוב. לפי דעתי המשחק הטוב ביותר הוא AD&D לא D&D ולא D&D3 אלא AD&D הישן והטוב המשחק הגרוע ביותר לדעתי הוא SHADOW RUN זהו משחק משעמם בלי מטרה, חוץ מלהרוויח כסף ונשק

Elenlos

New member
לפי דעתי

אין דבר כזה משחק תפקידים הכי טוב זה כבר טעם אישי אבל יש משחקי תפקידים גרועים אני אישית לא מכיר כל כך הרבה משחקי תפקידים אבל ממה שאני מכיר D&D 3 הכי טוב ועדיין לא מצאתי משחק תפקידים שאני יכול לומר שהוא גרוע. אבל שוב זה הכל טעם אישי...

Gilgam69

New member
אכן מדובר פה בטעם אישי

אבל לפי דעתי השיטה הכי טובה היא... טוב למעשה יש שתיים שמתחרות על התואר מבחינתי ועדיין לא הצלחתי להחליט מי (וכנראה שאני לא אצליח): מו"ד 3 ורולמאסטר. לגבי הכי גרועה... לא ממש עולה לי משהו לראש.

מערכת (שיטת) משחק

שחציה בערך מבוסס טבלאות. על כל דבר שאפשר לדמין, ועוד כמה. זוועתי לקרב, במיוחד קרב של יותר משחקן אחד.

שכחתי להזכיר שהיא בנויה

לעולם של טולקין באופן ספציפי, ולעולמות הגזורים ממנו.

Gilgam69

New member
לא בדיוק אבל בערך

דבר ראשון, ROLEMASTER לא נבניתה לעולם של טולקין אבל אחותה הכמעט תאומה היא MERP שהיא שיטת המשחק של עולמו של טולקין (מאותו בית חברה): MERP = Middle Earth Role Playing. ROLEMASTER עצמה בנויה הרבה על ההנחות של טולקין (כמו המון שיטות אחרות, כמו D&D) אבל לא חציה בנוי על טבלאות... כולה (!!!) בנויה על מאסות של טבלאות דבר שמצד אחד תורם המון ומצד שני גורע בהרבה. אין ספק שקרב הוא דבר ארוך ומתיש אבל הסיפוק והריאליזם שבו פשוט מדהימים!!!!!

צר לי לחלוק עליך

הסיפוק מקרב שנמשך 3 סשנים הוא לא גדול, וגם הריאליזם נדפק כשאתה כבר לא זוכר מה הדמות שלך עשתה לפני 3 דקות (בזמן משחק) כשלוקח 3 שעות בערך לעבור אותן. זה גהינומי למדי

magnus the red

New member
שוב, עניין של טעם אישי אבל

השיטה הטובה היא ללא ספק trolls & tunnels והשיטה הגרועה היא of gods and men כמובן.

ננסק

New member
הא אני אומר, הא!

אנשים, יש עוד כל כך הרבה שיטות שם בחוץ! מאחר ואי אפשר להגדיר את הכי טובה בכלל, אני אגדיר את ההכי טובות (לדעתי): Earthdawn, פאראנויה, Continuum, Exalted, וייתכן שגם מרוצללים. "מה?" התשאלו, "אין שם D&D?" לא, אין. הכי גרועה? Hackmaster, שהיתה אמורה להיות פארודיה על מוד"מ, ויצאה סתם מייגעת.

למעלה