ישנם דיאטיקנים

sp qi xu

New member
ישנם דיאטיקנים

הגורסים כי מומלץ לאכול הרבה ארוחות קטנות ביום במקום 3 גדולות ומרכזיות יותר. האם לפי עיניים סיניות אין פה כדי להחליש את מערכת העיכול ובסופו של דבר לפגוע בתהליך ה- T&T?

מאיר72

New member
הכל תלוי בהגדרה של המילה הרבה.

זה נכון שעדיף לאכול ארוחות קטנות מספר פעמים ביום כיוון שזה אינו מכביד על הקיבה וקל יותר לעיכול, בנוסף כך אתה נותן גם זריקת אנרגיה וכך אתה שומר על רמת אנרגיה קבוע (פחות או יותר) לאורך היום כולו. זה אינו פוגע בתהליך ה T&T כיוון שכך יש אפשרות טובה יותר ליצר CHEE בצורה יעילה יותר, חשוב לשמור על מספר כללים: לא לאכול בין השעות 10:45 - 13:15 (רק אם ממש ממש רעבים) ולא מומלץ לפני השינה כך שאת הארוחה האחרונה ביום יש לאכול בשעה 19:30 - 20:00, לא לאכול מזון קר/חם מידי (אנרגטית) אחרת יצור ה CHEE יפגע.

sp qi xu

New member
קשה לי להסכים עם

כל מה שכתבת, משום שמאוד תלוי מה אתה אוכל כדי שזה לא יכביד על הקיבה והטחול. אני מסכים מצד שני שאם אוכלים מנות קטנות מספר פעמים ביום יש ייצור יותר טוב של צ'י, אך האם עבודת ה- non stop של הקיבה-טחול אינה מחלישה אותם בסופו של דבר ? האם לא כדאי לאכול מאוזן ופחות פעמים, כדי לתת להם מרווח נשימה לנוח
(אני מאמין שלרוב האנשים ישנה איזו שהיא פתולוגיה בכבד/טחול/קיבה ופעולה של כל אחד מן האברים הללו במצב פתולוגי עלולה להחלישם יותר.)

מאיר72

New member
אתה יכול לאכול סטייק 500 גרם

בארוחה אחת ואתה יכול לאכול את אותו סטייק בחמש ארוחות ביום וזה יראה אחרת. דבר נוסף פחות מומלץ לאכול בשעות השפל של האיברים הללו. מרווח לנשימה יש להם כאשר האדם ישן. אם מדברים "סיני" אז הקיבה מסיימת את התפקיד שלה לאחר העברת המזון המפורק לטחול - לטחול הקטן והחמוד שלנו יש אנרגיה עמוקה של אש (אחרת הוא לא היה יכול לעשות דבר כאיבר YIN באלמנט האדמה) ולכן הוא אינו מוחלש, כמובן שצריך לשמור על כך ע"י אכילה נכונה (עפ"י האנרגטיקה הסינית). ההנחה שלך נכונה לגבי העולם המערבי, אך בארצות העולם השלישי בהם קצב החיים איטי יותר וכזה שיש בו פחות לחץ ומתח אלמנט האדמה חזק יותר.

אדומה2

New member
וגם

ברור שהרעיון הוא לאכול דברים שלאיברי האדמה קל להתמודד איתם. אבל זה רק חלק מהרעיון- כמו שזה רק חלק מהרעיון לאכול ארוחות קטנות כמה פעמים ביום. שוב, לא מדובר על לאכול במשך כל שעות היום. אבל אל תשכח שזה גם תלוי בעונה שעליה אנחנו מדברים. חשוב גם לאכול בשעות קבועות, ואוכל קבוע (אם אנחנו כבר הולכים עם זה עד הסוף) כי זה מה שהכי טוב לטחול, בהיותו שייך לאלמנט האדמה, הוא אוהב שיגרה, רוטינה, הוא יודע שבשעה X הוא אוכל Y, ואחרי כמה זמן הוא יודע שהוא אוכל את זה שוב. אני לא בטוחה שהאיברים צריכים לנוח. אני לא חושבת שזה נכון, כי אני חושבת שהם כל הזמן בתנועה, ואם כבר בתנועה, אז מה יותר טוב, לעבוד על ריק או לעבוד על חומר? אני חושבת גם שזה תהליך וזה מה שהם אמורים לעשות. הטחול והקיבה אמורים לעבוד, הם לא אמורים לקחת את שבת כיום מנוחה. אבל זה כבר מחשבות אישיות שלי. בערך כמו שלא יעלה על הדעת שהלב פתאום יהיה לו איזה שעה של חלון בעבודה... עבודה מאומצת אינה אומרת שהאיבר יצטרך לנוח על מנת להבריא. אני חושבת שהרעיון הוא ללמוד לעבוד איתם נכון, וזה אומר לאכול את הדברים שאיתם הם יכולים להתמודד יותר נכון ולהפיק מהם את המירב על מנת להפיק QI ברמה טובה יותר. יעל

למעלה