ישמחו האביונים

ישמחו האביונים

בעודי משוטט אתמול ב tower records (פרסומת סמויה) ומזועזע קשות מההיצע והמחירים (איזון) עברתי על מדף ה DVDs במבצע. ומה אני רואה בין כל הכותרים: א. סרט ההופעה Ziggy stardust של דיוויד בואי - 15 ש"ח !!! ב. הופעת האיחוד של ELO במחיר 15 ש"ח בלבד! באמת מחירים שווים לכל נפש, אפילו לנפשות מסכנות שהוציאו 3200 ש"ח לתקן את הפרייבט שלהם. שווה ביותר!

Ziggy stardust

הופעה של בואי הגדול מ 1973. הסאונד איום, הצילום משעמם, אבל איזה יופי של מוזיקה וכמה שהבחור היה סקסי - לנשק לו את הטוסיק, בחיי. נכון שבמרחק זמן חלק מהמחוות שלו נראות קצת, איך נאמר בעדינות, מיושנות - אבל הכרזימה מפצה על הכל, והמוזיקה משובחת כהרגלה. לפני ההופעה יש קטעים קצרים מחדר ההלבשה וניתן לפגוש בהם את אשתו, דאז, של בואי: אנג'י (זו שה rolling stones שרו עליה. רציני). מה אני אגיד לכם: שתי טיפות עינים ג'ודי שלום ניר מוזס, אבל יותר טיפשה. הרבה יותר. לא פלא שבואי באותה תקופה החליט ללכת על גברים. חובה!!!!!!!

ELO - ZOOM

אוי, מזמן לא צחקתי כל כך. ELO הייתה אחת מלהקות הילדות האהובות עלי ושמחתי להיפגש בה מחדש, אבל לא תיארתי לעצמי שיהיה כל כך משעשע. הופעת האיחוד היא משנת 2000, והאמת: זה לא ממש איחוד. חוץ מג'ף לין המנהיג וריצ'רד טנדי הקלידן לא נשארו חברים מהלקה המקורית (איפה הכנר הרזה עם השיער הארוך? איפה בב בוואן המתופף החייתי?). כבר העטיפה של ה- DVD הפילה אותי לקרשים. הצלחת המעופפת, הסמל המסחרי של הלהקה, נראית בעיצוב החדש ממש כמו צמיג של משאית עם טסה נוצצת. פדיחה טוטאלית. התפאורה של הבמה נראית כמו רעיון עיצוב במה לאירוויזיון משנות ה- 80, שנדחה בבוז על ידי פרנק נף מכיוון שהוא נראה יותר מדי seventies. ג'ף לין, נטול כריזמה כהרגלו, חמוש במשקפי שמש ענקיים שמקדימים את זמנם (אף פעם הם לא היו באופנה, אז אולי בעתיד יהיה להם רגע של חסד) אבל מלא חיוכים כרימון בסוכה. לצידו זמרת ליווי שחוטת בחטא הגדול ביותר: היא מנסה להיות סקסית ללא שמץ של מושג איך עושים זאת. לפיכך, הבחורה לאורך כל המופע מנענעת את עצמה ואת ישבנה ימינה ושמאלה באגרסיביות שמזכירה את אחד ממגדלי התאומים דקות מעטות לפני הקריסה. היא גם לא שרה טוב. אני מקווה שג'ף נהנה איתה. הנשים הנוספות במופע הן שתי צ'לניות. אחת דומה למיכל ינאי (מה שמעורר את החשש שיש מזימת שיבוטים של מיכל ינאי לשם השתלטות על העולם) אבל השניה סקסית בטירוף (למי שמכיר, מזכירה מאוד את ג'אן ג'רננו: הצ'לנית המקורית ב Kronos Quartet). אה כן, הן גם מנגנות. עדיין חסר לי נגן הכינור. אבל עזבו שטויות – המוזיקה נהדרת. נשמעת רעננה ואפקטיבית ופשוט כיף לזרום איתה. כמעט כל הלהיטים הגדולים כאן, כמעט מכל התקופות, והיעד הבומבסטיות בעיבודים עושה בדרך כלל רק טוב. כדאי!

oril123

New member
ELO - ZOOM

בתור מעריץ מושבע של ELO רכשתי את ה DVD מהאמזון (פרה-אורדר במחיר מלא
נכון שמדובר יותר באיחוד של ג'ף לין עם עצמו מאשר איחוד של ELO אבל עדיין מדובר בהופעת אולפן עם ביצועים טובים. יש לי DVD שלהם של ההופעה בוומבלי מ 1978 (נחשבת לשנת השיא שלהם) עם ההרכב המלא ולצערי למרות הביצועים הטובים איכות הסאונד והתמונה מתחרה בהצלחה עם זיגי סטארדאסט על האיכות הגרועה ביותר. אבל יש בונוס מדליק - כל הקליפים של אלבומם DISCOVERY . את בוו בוואן כנראה שלא נראה יותר על במה אחרת עם ג'ף לין : לאחר פירוקה של ELO בוואן איחד את שאר חברי הלהקה וניסה להמשיך את קיומה של ELO לין תבע אותו בבית משפט והפשרה הייתה שללהקה של בוואן יקראו ELO PART 2 שהוציאה 2 אלבומי אולפן מקוריים חביבים אבל לא ברמה של ELO המקורית ואין ספור אלבומים בהופעה ששם הם מבצעים את מיטב להיטי ELO המקורית (ביצועים טטובים אמנם אבל אפשר להגיד שמדובר בלהקת קאברים) לפני כשנתיים בוואן פירק את הלהקה עקב תחושתו שהענין מיצה את עצמו והחברים הנותרים שינו את שמה ל ORCHESTRA.

תודה על המידע ../images/Emo13.gif

והבונוס אכן מדליק. אני זוכר כמה התרגשתי כששידרו את הספיישל של Discovery בערוץ 1. זה נראה אז ממש עתידני... אני גם זוכר את הקטע שאלאדין מוצא את הצלחת המעופפת...

oril123

New member
ודרך אגב זמרת הליווי המתחנחנת

היא רוזי ולה אשתו של ג'ף לין... מי אמר שאין פרוטקציה גם במוזיקה. ואכן הצ'לנית עם השיער הקצר סקסית למדי ויכולה אפילו להתחרות בסקסיותה בכנרית מהופעת האיחוד של רוקסי מיוזיק. ולצערי הצ'לניות בהופעה הזו הן יותר לקישוט וכמעט לא שומעים את נגינתן.

oril123

New member
דיל נהדר אבל אזהרה קטנה

חובבי הקולנוע הביתי האודיופילים עלולים להתאכזב מהסאונד ללא הDTS והדולבי דיגיטל המדומה, הבהרה : מדובר בקומבינה ישראלית ליצור DVD באיכות נחותה מהמקור הן בהיבט הסאונד והן בהיבט התמונה. לי אישית זה לא משנה , הDVD שלי מחובר למגבר סטריאו ובסטריאו הסאונד של התקליטורים האלו מספק בהחלט. ואני ממליץ בחום מהסדרה הזו על ה DVD של ננסי סינטרה מ1968 ! מדובר בתוכנית באורך כשעה בחסות רואיל קראון קולה (RC COLA ) עם שירים וקטעי מעבר באיכות תמונה וסאונד טובים וסביר להניח שאנשי ה MTV הושפעו רבות מתוכנית זו. * בתוכנית היא מבצעת גרסת כיסוי לשירו של פורטיס "בבוקר של קטיפה"...

למעלה