ישלי שאלה...

ישלי שאלה...

איך אפשר להכיר טוב את בת/בן הזוג אם בפגישות עסוקים בלהתבייש מהמין הנשי/הגברי... זלא נורמלי המצב הזה.. ועוד אצל החרדים שכבר בפגישה3 רוצים כבר לדעת תשובה לכאן או לכאן... מאומרים?

זה מאוד פשוט

מפסיקים להתבייש. אגיד את האמת אני לא טיפוס ביישן בפגישות,אולי בגלל שאני חוזרת בתשובה,לא יודעת. אני לא מברברת בפגישות בלי סוף אני יודעת גם לשתוק,אבל אם חשוב לי לדעת משהו על הגבר שאני נפגשת איתו אני אשאל אותו ישירות,כי סך הכל צריך לחשוב בצורה שכלית,ביישנות לא תוביל לשומקום,בטח לא לחתונה. בשלב מסויים מגיעים לגיל שאולי לא מפסיקים להתבייש לחלוטין,אבל מבינים שיש דברים גדולים יותר מזה,חשובים יותר,וצריך להיות יותר תכליתיים..

אני בחיים לא . . .

מתבייש בפגישות (כמובן שלא בחוסר טאקט‏)‏ ולכן תודה לאל כבר בפגישה הראשונה אני כבר כמעט יודע בחצי שעה הראשונה מי ומה הבחורה. זה לא שאני בא להתנשא מעליכם חלילה אלא בא להבהיר שלשאול שאלות זה אף פעם לא מזיק ולהיפך רק מועיל והכי חשוב לא לדפוק חשבון של "אם אני אגיד ככה אז מה הוא/היא י/תחשוב עלי‏"‏ או "אם אני אעשה ככה אז מה הוא/היא י/תחשוב עלי‏"‏ ועוד משפטים בסיגנון, פשוט תהיה אתה ושאל חופשי את מה שאתה מעוניין לדעת וכך תדע ולא תשאר בסימני שאלה ותוהה‏ ‏לגביה אך כמובן כפי שהזכרתי... לשאול עם טאקט ובטוב טעם ודעת.

יש לי תשובה :)

בירורים ייסודים מאד. ואז, כשאתה בא לפגישה, לא נותר לך אלא רק מציאת החן וכימיה הדדית.

קליט

New member
ברוך שכיוונתי . .

וגם איכשהוא אפשר לקלוט פה ושם למרות שמתרגשים . אבל סומכים על הבירורים היסודיים .

ואצל

החילונים יותר טוב? תמיד יש צורך לשבור קרח בתחילה. חלק מהקסם במערכת זוגית היא החיזור העדין והביישני בין השניים. אולי יש לך רעיון טוב יותר? קודם לעשות אהבה, ואז להתחיל לדבר?

Hada6

New member
תרגיעו!

מה איתכם?זה שידוכים.לא חקירות תת קרקעיות של הסי.אי איי. קצת אמונה,וה" עוזר!

קליט

New member
זה לא מקום ל"אמונה"

כדי לא ליפול בפח צריך לברר טוב טוב . (וגם שחתולה לא תיקפוץ לך מהפח אשפה זורקים על הפח אשפה אבן מרחוק . . . ולא אומרים "קצת אמונה"...)

Hada6

New member
הכל זה אמונה הכל!

כל אחד לפי רמת הדרגה שלו. ונכון צריך לעשות השתדלוס אבל לא צריך להגזים. כבר שמענו סיפורים על איך בריררו שתי וערב ובסוף "נפלו בפח" כי בסופו של דבר כל אחד מקבל את מה שנקבע לו מלמעלה. אז כן,צריך לברר וצריך להתשדל אבל צריך להאמין ולהגיע לפגישה עם אמונה ולא כוחי ועצם ידי..

קליט

New member
השתדלוס ? . . .

חייבים לברר טוב טוב . כדי לדעת אם יש התאמה .

קליט

New member
קראתי שוב

העלת נושא חשוב שתמיד יש מקום לאמונה . והערתי שחייבים לברר ביסודיות .

Hada6

New member
שיש אמונה יודעים שהכל משמים

ופאשלות זה לא פאשלות זה רצון הבורא. 'כל מאן דעביד רחמנא לטבא עביד'

קליט

New member
אנשים חושבים ש"השתדלות" זה משהו לא רציני

שעושים אותו כדי לצאת ידי חובה . ולא היא . "השתדלות" זה לעשות כל מאמץ סביר כדי להגיע למטרה . וגם השתדלות רוחנית .

Hada6

New member
ושוב כמו שאמרתי

אם היית קורא בעיון מה שכתבתי אז היית רואה שגם נגעתי בנקודה הזאת. אמונה-כל אחד לפי רמתו. ונכון היום בימנו שמעטי אמונה תמימה ושלמה אז אנחנו מחויבים באמת לברר ביסודיות.

קליט

New member
גם אליעזר עבד אברהם

שהיה מאמין גדול - עשה תרגילים כדי לבחון את רבקה . . (היא היתה ילדונת ויכלו יותר לבחון אותה עם תרגילים) . לבחון ולברר זה מחויב המציאות . גם המאמין הכי גדול - כשהוא הולך לקנות עגבניות -הוא בוחן אותם . .

למעלה