יש'ך משהו לעשן?

MajorWinters

New member
יש'ך משהו לעשן?../images/Emo19.gif

או: פורג וסמים עד לאן? ובכן, פרוג וסמים, זה לא קורה הרבה... כמיטב ידיעתי המועטה. מוריסון עשה סמים כל יום, גם הנדריקס, וגם הביטלס. פינק פלויד גם היו בקטע... אבל רק הלהקות שנחשבות פרוג למהדרין! אף פעם לא עשו סמים, כך זה נראה. או שזה נכון או שזה מוסתר היטב... אף פעם לא שמעתי או קראתי את המילים אמרסון לייק ופאלמר יחד עם המילה סמים. אף פעם לא שמעתי שיס, או ג'נסיס, עלו לבמה במצב של לה קרדה גרמנית (מעושנים)... אפילו קמאל, שזכור לי איזה קטע עם סמים, לא דובר עליהם בתור "עושי סמים". מצד שני, חוץ מזאפה אף פעם לא שמעתי הכחשה לסמים... האם אני טועה? (בהנחה שאני צודק) האם זה בגלל הריכוז הטכני שדורש הפרוג? האם זה בגלל שסמים היה אופייני יותר ל60, ולא ל70? האם אני מדבר שטויות...? בזמנכם הפנוי...

MajorWinters

New member
תיקונים../images/Emo19.gif

"אבל רק הלהקות שנחשבות פרוג למהדרין! אף פעם לא עשו סמים" תורידו את "רק" לא יודע בקשר לשאר הזרמים... ויש שם איזה "!" סורר... תתעלמו ממנו...

RamiSun

New member
מה זה "עשו סמים"?

נראה לך שאפשר לכתוב את close to the edge את roundabout ואת כל שאר החומר של יס משנות השיבעים כשאתה סחי? יס היו (למעט ריק וויקמאן) מעושנים לגמרי.... ויש טוענים שהסיבה האמיתית לחיכוכים הניצחיים בין וויקמאן לשאר הלהקה, לא היו המוזיקה או האגו אלא עובדה זו שגרמה לו להיות אאוטסאיידר...מבחינה חיובית כמובן....

יש סמים בפרוג, אבל פחות

"אף פעם לא שמעתי או קראתי את המילים אמרסון לייק ופאלמר יחד עם המילה סמים" לייק מעולם לא הפסיק לקחת גראס. אבל גרוע מזה - אמרסון היה חזק מאוד על סמים בשנות השבעים, וזה דפק לו את הנישואים וגם חלק מהקריירה (כן, זה הורס תאי מוח). אמרסון הודה בפומבי שהיתה לו בעיית-סמים בביוגרפיה הרשמית של הלהקה. "אפילו קמאל, שזכור לי איזה קטע עם סמים, לא דובר עליהם בתור "עושי סמים"" אם תעיין בביוגרפיה של קאמל ב'מתקדם', תגלה שהיו שם בעיות סמים שאפילו גרמו למוות (זה מה שאני זוכר, אתה מוזמן לקרוא). "מצד שני, חוץ מזאפה אף פעם לא שמעתי הכחשה לסמים... האם אני טועה?" המון להקות לקחו גראס. זה עדיין נחשב בלתי-חוקי במדינות רבות. אבל גראס זה לא סם מזיק ממש. אומרים שג'ון ווטון היה חזק על קוקאין בתקופה הטובה של קרימזון (1974 בעיקר). לדעתי יש קצת פחות סמים בפרוג, מכיוון שחלק מן המוסיקאים באו מן השכבה הבורגנית, שהיא פחות חשופה לסמים קשים.

Tough Midget

New member
"אבל גראס זה לא סם מזיק ממש"

לא קשור לדיון. חוץ מזה, יש אנשים שיגידו שהטענה שלך גם לא נכונה. אני מבקש לא להכניס הערות מסוג זה בעתיד.

cut2

New member
נו באמת

גם אם אתה חושב אחרת (ואני דווקא במחנה שלך, אני מניח, בנוגע לעניין), ידוע שגראס הוא נושא רגיש, וזה סתם נושא אידיוטי לריב עליו.

HelterSkelter1

New member
הכחשה לסמים

"מצד שני, חוץ מזאפה אף פעם לא שמעתי הכחשה לסמים..." על פי מידע *מאוד* לא מבוסס, אולי אני אפילו סתם מדבר שטויות, אבל נראה לי שרוברט פריפ גם היה אנטי-שאנטי-באנטי-ג'אנקי... זאפה גם ניסה כמה פעמים גראס, אבל הוא לא אהב את ההרגשה אז הוא לא עישן. סיגריות לעומת זאת... איאן אנדרסון - קשה להאמין שהאיש לא היה בעסק, אבל הוא טען בראיון (כשהם באו לארץ בפעם האחרונה) שהוא הרגיש שדור ההיפים והסיקסטיז בכלל לא ייצגו אותו, הוא לא תמח בהם ולא אהב את הרעיונות והאידאולוגיה שלהם...

איאן תמיד היה אנטי קונפורמיסט

כשכל העולם עישן גראס, איאן וחבריו העדיפו לעשן את הציפרניים של ג'ון אבנס (ע"ע Dharma For One מתוך Living In The Past). בקשר לפריפ, מה שאתה אומר נשמע הגיוני גם מבלי שיהיה לי שמץ של מושג אם זה נכון או לא. הוא פשוט נראה ממוקד מידי כל הזמן, בפוקוס תמידי. או שאולי הוא כל הזמן מנסה להחליט את מי מהלהקה הוא שולח היום הביתה..

P o M i K i

New member
נראה לי שאח שלי אמר לי פעם

שפרנק זאפה כתב באוטוביוגרפיה שלו שהוא אף פעם לא נגע בסמים...

זאפה והסמים

זאפה שנא סמים, ובאמת התרחק מהם. הוא אמר את זה בכל הזדמנות, אפילו בתוכנית של ג'וני קרסון. הסרטן גמר אותו, לא הסמים.....

האמת היא שזה לא ידוע

נראה לי שפריפ לא נגע אף פעם בסמים קשים. אני סבור שהוא לקח גראס, כמו כל בריטי צעיר באותן שנים. עם זאת, הוא מתרחק מאלכוהול, קפאין ואוכל מזיק באופן כללי. איש די פדאנט, ולא איכפת לו אם הוא מקובל חברתית או לא.

HelterSkelter1

New member
בדיוידי החדש שיצא לקרימזון (מה-80s)

פריפ נראה ונשמע (בשניות המעטות שהוא מדבר) כמו האיש הכי פדאנט-שמרני-חנון-אינטלקטואל-פקיד בנק-פרופסור-כומר-נגן פילהרמונית\כל תיאור הולם אחר. הוא האנטי תזה המוחלטת ל"גיטריסט רוק". פשוט מבדר לראות אותו. אחלה דיוידי אגב (חוץ מהקליפ המביך לסליפלס בבונוסים).

למעלה