ישיבת W

mikile8

New member
ישיבת W

לחברתי יש תינוק בן שנה ו-5 חוד' שנוהג לשבת רק בישיבת W. הוא זוחל על 6, ועומד עם תמיכה קלה. לפני כמה ימים ניסיתי להוליך אותו כשאני מאוחזת בידיו, ונוכחתי שרגליו כאילו "תקועות". למרות בקשותיי ונסיוני לגרום לו להניע את רגליו בצעדים קדימה, הוא לא הראה אפילו עניין לעשות זאת או יכולת כלשהי. האם יש קשר בין אופן הישיבה ואי נסיונו ללכת? האם שני סימנים אלה מעידים על חולשה כלשהי. האם כדאי כבר עכשיו להמליץ להם לבדוק את הנושא, או לחכות? אודה לכם על כל תשובה שהיא.

תשובה של אמא...

ממה שאני יודעת, ישיבת W היא תוצאה של גמישות יתר במפרקים, אמרו לי שזו גם צורת ישיבה נוחה למי שגופם חלש, כי כך הגוף נתמך בזמן ישיבה. לבני בן ה-5.5 יש גמישות יתר והוא אכן ישב כך (עד שהסבו את תשומת לבנו לכך שכדאי לשנות את צורת הישיבה)...אבל זה לא גרם לקשיי הליכה, בני החל ללכת כבר בגיל 11 חודשים, כך שמבחינת הקשר להליכה, אני לא חושבת שיש קשר... לגבי השאר, לא יודעת...

mikile8

New member
תודה על התשובה

אודה לתשובות נוספות מצד המרפאות בעיסוק.

michal2242

New member
למה לא לבדוק??

נראה לי שהיה כדאי שפיזיוטרפיסטית ילדים שמתמחה בתינוקות תראה אותו פעם אחת. אם אין שום בעיה הם אומרות מיד ואם יש לפעמים נותנות הדרכה הביתה ומעקב ולפעמים מטפלות בעצמן. בכל אופן, בגיל הזה אני כבר הייתי הולכת להתייעץ. אפשר לקבל את השרות במסגרת קופת החולים. שווה אפילו אם רק לצורך השקט הנפשי.

mikile8

New member
השאלה שלי נובעת ...

גם מהצורך שלי לדעת להסביר (אני מרפאה בעיסוק חדשה. פניה לפזיוטרפיסטית אורכת זמן, ההמתנה עשויה לגרום למתח אצל האם (שהיא טיפוס לחוץ ממילא). לכן חשוב לי לדעת האם כדאי להפנות את תשומת ליבה לכך,ואשצמח אם משהו יוכל להסביר אם זו אכן בעיה, ולמה?

עינת77

New member
ישיבת W

ישיבת W עשויה להצביע על גמישות יתר וכן על פיצוי לגו חלש כיון שאז הישיבה הינה על בסיס רחב יותר.לאחיינית שלי ראו את הקשר בין ישיבה זו להליכה בכך שגמישות היתר באה לידי ביטוי גם בכפות הרגליים (דורסי ופלנטר פלקשן) ולכן ההליכה שלה התעכבה, בעקבות כך היא קיבלה הדרכה לפיזיותרפיה.

AYoYa

New member
הסבר שקיבלתי מפיזיותרפיסטית (מקסימה

גם לבני יש גמישות יתר. והיינו בהתפתחות הילד בגיל שנה וחמישה חודשים. לדבריה ישיבת W גורמת למתיחה מוגזמת של רצועות שמחזיקות את מפרקי האגן, וזה הגורם (לא היחיד, אך המרכזי) לאי יציבות באגן שמעכבת/גורמת להם להימנע מהליכה. חשוב להקפיד כבר בגיל צעיר להזכיר להם כל הזמן "לשבת יפה" כי המתיחה הזו בשלב מסויים הופכת לבלתי הפיכה, ונוצרת אי יציבות קבועה באגן. היא המליצה לי גם באותו הקשר לא להחזיק את הילד על המותן שלי, כי זה גורם לפיסוק מוגזם (לא הצלחתי להקפיד על זה). ולא לתת לו יד כשהוא מנסה ללכת כדי שיפתח את שיווי המשקל שלו בעצמו באופן הנכון. מה שתיארת לגבי הרגליים ה"תקועות" , צריר לראות כדי להבין בדיוק למה התכוונת, אבל בכל מקרה לדעתי תגידי לה לא לחכות ולבקש מיד הפנייה להתפתחות הילד ולאורטופד. המלצה נוספת שהיא נתנה לי היא לקנות לו סנדלים. היא אמרה שהם ממליצים על זה לכל ילד שבגיל שנה וחמישה עוד לא הולך. בפועל לא נזקקנו לטיפולים אלא רק למעקב וכיום הוא הולך. בגדול מחכים עד גיל שנה וחצי, אבל לדעתי אם מבחינים בבעיה מיוחדת מומלץ עוד לפני כן לבדוק ברצינות

למעלה