ישיבות

star1000

New member
ישיבות

שלום רב הציבור הישראלי החילוני לפי דעתי חיב להשתנות .לא הדתים ותלמידי הישיבות כנהג אוטובוס חילוני לגמרי.אני לוקח במשך 30 שנה כמעט כל יום תלמידי ישיבה.לפי דעתי ציבור זה הוא האיכותי ביותר במדינת ישראל .הישר ביותר.במשך שנים לא שמעתי קללה .מילה גסה.תמיד תודה שלום להתראות. מה שבדיוק ההפך הוא הציבור החילוני בהרבה מיקרים. המסקנה שלי שהחינוך החילוני נכשל לחלוטין.בקשר לשרות צבאי.מדוע לפנות לרבנים כל הזמן .לפנות לתלמידי ישיבה באופן אישי. להזמין אותם לראיון למבחני אינטלגנציה ואם הוא מתאים למערכת הצבאית.ויכול להיות שיש לו ילדים גם.אז הוא צריך לקבל גיבוי מן המדינה.3 שנים דירה על חשבון הצבא.משכורת הוגנת ויתכן והוא יהיה בסוף בצבא קבע. ופחות משפחה בקו העוני. מי שלא רוצה שיהיה בריא וימשיך בישיבה. בתודה

אנדרי ז

New member
חשבת על גובה המיסים שאתה משלם?

כמה מזה לדעתך הולך למימון אותם בחורים נחמדים שלא עושים שום עבודה יצרנית ולא ממלאים אף אחת מהחובות שחלות על שאר אזרחי המדינה הזאת? חשבת על הרווח לכיס האישי שלך אם אותם בטלנים יילכו לצבא ואח"כ ירוויחו את לחמם בכבוד, כמוך?

zazaza

New member
שטויות

אני לא אתייחס "למוסריות" של החברה החרדית אלא רק בקצרה : 1. המנהיג הנערץ שלהם הוא פושע מורשע, 2. 90 אחוז מהישיבות נחשדות בזיוף ואי סדרים כספיים (כספי המדינה) 3. משמרות הצניעות שמכות ופוצעות ושורפות חנויות. 4. ברוכים שרצח 4 נשים. ועוד ועוד ועוד ועוד... ושאלה נוספת : אותי שאלו האם אני רוצה להתגייס ? אותי שאלו אם אני רוצה אולי להמשיך ללמוד באוניברסיטה חינם במשך כמה זמן ? מי בדיוק מקבל דירה על חשבון הצבא ?!?! איזה משכורת הוגנת ?!?! משכורת של 300 ומשהו ש"ח לגובניק ו- 600 ומשהו ש"ח לקרבי ! לעומת 800 ומשהו ש"ח לחרדי בישיבה !!!!! גיוס אחד לכוווווווווווווולם ! או כולם או אף אחד.

אני לא אכנס לויכוח הזה...

ולו בגלל העובדה הפשוט שהוא חסר כל תועלת. אבל אני אגיב רק על הדברים שמיספרת בהודעה שלך... 1. על מה אתה מדבר?! על דרעי?! 2. זה שטויות! תוכיח! 3. אלה אנשים בודדים, והם יוצאי דופן. כנ"ל לגבי 4. דוגמאות מפגרו. כשיהיה לך משהו חכם לאמר - תגיד.

zazaza

New member
תשובה

אל תצא בהצהרה המפגרת "אני לא אכנס לויכוח הזה..." ושניה אחר כך תרשום תגובה. אתה מציב את הקורא בדילמה, האם לענות לך כשאינך רוצה מלכתחילה את הדיון... 1. כן, דרעי. (ראה הודעתי למטה בשרשור הזה) 2. הופיע בעיתון, לצערי אין לי זמן לנסות לאתר לך את החומר. 3. כל עבריין הוא איש בודד, אני יכול להגיד זאת על כל עבריין חילוני באותה המידה. משמרות הצניעות אינן מקרים חריגים, לדוגמא ההתקפות החוזרות ונישנות מול בית החולים בירושלים, שריפת חנויות, וכו´. יש מספיק מקרים על מנת שהנושא יבוסס כתופעה - בייחוד לאור העובדה שהחברה החרדית אינה מסייעת למשטרה לאתר העבריינים. 4. ברוכים הוא דוגמא. בקיצור, הדוגמאות מאוד רלונטיות פשוט אין לך משהו חכם לומר בנושא. אז כדבריך - אל תכנס לויכוח (בייחוד אם אין לך משהו חכם לומר).

שאלה

ואם(*) יוכח שהוא זכאי, מה אז? האם תהפוך את "המנהיג הנערץ שלהם הוא פושע מורשע" ל- "המנהיג הנערץ שלהם, הוכח כנרדף על לא עוול בכפו"? הוא לא הודה ולא מודה, נניח שהוא הודה במשפט, אז.. "כן. גנבתי כספים בשם כל בוחרי והם הם שביקשו ממני לעשות זאת" זהו מקרה פרטי ואישי ואינו נוגע לכלל ציבור בוחריו!!! אז הפסיקו לדחוף אותו בכל הזדמנות.

אוופס, שכחתי את ה-*

(*) בכוונה כתבתי "אם", מפני שעינינו נדון בערכאות הגבוהות ונראה על פניו שיש דברים בגו.

zazaza

New member
אם יוכח שהוא זכאי,

דבר שמאוד לא סביר שיקרה מאחר ולא קרה עד כה ולאחר שהוא ישב בכלא אז אני אחזור בי, ולי אין בעיה להודות בטעותי כאשר זו מוצגת בצורה הגיונית בפני. דבר נוסף, הסיבה שאנחנו "דוחפים" אותו כהגדרתך היא שציבור שלם הולך כעדר כבשים אחרי רועה צאן שהוא פושע מורשע --- אם אתה לא מבין מה הבעיה בזה, או מה הבעיה בשר לשעבר שיושב בכלא ועדיין מוביל ציבור אז הבעיה והפערים בינינו כה עמוקים שמפליא שאנחנו בכלל מדברים באותה שפה.

פלסטיק

New member
ואני ראיתי ההיפך בדיוק

עבדתי 8 שנים כפקיד קבלה ופקיד מיון בבית חולים. כשהיה תור מולי, אם הייתי רואה מישהו אם תלבושת שחורה ידעתי תמיד שינסה להדחף, כמעט אף פעם לא טעיתי. כולם עמדו יפה בתור (כמעט מעולם לא חיכו יותר מחמש דקות), חוץ מהחרדי. עכשיו לשיטתך החינוך החרדי נכשל לחלוטין?

למעלה