ישיבה מול המחשב...

SideKick

New member
ישיבה מול המחשב...

בשרשור אחר פה בדף הזה עלה נושא הישיבה מול המחשב. שם הוא עלה בעקבות תלונה על יובש בעיניים, אולם אני רוצה לקחת את הדיון למקום אחר. הישיבה מול המחשב מבחינה הוליסטית מאוד בעייתית בעיניי. ולא שאני באה להטפה נגד, שכן אני בעצמי עושה את הפעולה הזאת לא מעט שעות ביום. אולם הייתי רוצה לבדוק, איך כל אחד מכם, מהתחום שבו הוא עוסק, תופס את הבעיות והנזקים (ואולי יש גם כמה יתרונות?) לישיבה מול המחשב. אני מדברת רק על נזקים שאתם מכירים מתחום עבודתכם שלכם, כדי לעשות את הדיון באמת אחוז בשטח. אז אני אתחיל, ובגישה שלי יש כמה רבדים לתשובה הזאת. הרובד הפיסי: 1. יצירת לחץ מצטבר על מפרק שורש כף היד, ומשם על אותו קו לעבר המרפק, הכתף וחוליות הצוואר. 2. יצירת סטרס בשרירי הצוואר בעקבות ההתמקדות של העיניים. 3. מניעת תנועה - חוסר פעילות בעקבות ישיבה במקום אחד. 4. בעיות במערכות התחתונות של הטורסו בשל אי תנועה של אזור האגן והבטן (עיכול, מין, מחזור). הרובד הנפשי: 1. שדר של עצלות לגוף (בעקבות הפעלת לחץ ארוך ולא מאוזן על עצמות הישיבה). 2. רמייה עצמית ("או.קי. רק עוד חמש דקות" שהופכות לעשר דקות נוספות מול המסך או אפילו לשעה). יתרונות: הפעלה של כל אצבעות כף היד בהקלדה. כל כריות האצבעות מקבלות מגע, דבר שפעם היה שמור רק לפסנתרנים ולקלדניות. ואיך זה מהכיוון שלכם?

נופשת

New member
עודף של אנרגיה צהובה

מתחום האנרגיות.. אנרגיה שמזינה התמכרויות אגב, מפתיע אה?:) יציבה לא מדהימה. עומסים שמצטברים בגוף בעקבות היציבה.

לנו במשרד יש פתרון מוזיקלי ../images/Emo91.gif

יש כמה תחנות רדיו באינטרנט אנחנו מכורים לרדיו וואלה, יש שם כל סוגי המוזיקה ואנחנו (אני ומנהלת התפעול ) שמות מוזיקה ורוקדות (גם תוך כדי ישיבה) שלא לדבר על מצב הרוח שעולה פלאים בעקבות ההאזנה למוזיקה השמחה.. וזה נותן לישיבה מול המחשב ולהדפסה ולשאר העבודות במחשב קצת אנרגיה חיובית.

0 אור 0

New member
כלי עבודה

המחשב עבורי, ועבור יותר ויותר אנשים היום, הוא כלי עבודה - לכןכל מה שכתבת בתחום החסרונות מוכר ולא חביב, חוץ מהקטע של רמייה עצמית - אין ברירה זה מקום העבודה שלנו. לכן, באמת חשוב מאד לנסות לעשות הפסקות וגיוון בעבודה - לקום להסתובב, לחלץ עצמות ולשחרר את הגוף. מחשבה על יתרון: העבודה על מחשב לעומת עבודה של קופאית, סבל, נקיון בתים (כפרנסה), הרבה יותר נוחה לגוף. אין נזק של מעמס יתר ופגיעות פיזיות, אלא נזק של אי פעילות שקל יותר למנוע ולתקן על ידי הגדלת הפעילות בשעות הפנאי (וכאן כמובן נכנסת הבעיה של עודף שעות עבודה, שהיא בעיה נפרדת אבל קורית להרבה מאד אנשים שעובדים עם מחשבים)

החיים מול המחשב ../images/Emo78.gif

לא מעט מהדברים שנכתבו תקפים גם אצלי, בעיקר בנזקים גופניים פוטנציאליים (אותם היטבת לתאר בפירוט של הרובד הפיסי, ולכן לא אחזור עליהם). כדי לנסות ולהימנע ככל האפשר מנזקים כאלה, אני מנסה תחבולות שונות: 1) תרגול מדי שעה-שעתיים של כל מיני תרגילים (למשל, אלה שנמצאים באתר "היוגה היומית שלי"). 2) התקנה במחשב (בבית וגם בעבודה) של פעמון מודעות, שמזכיר לי להזדקף, לשחרר את הצוואר, את הידיים ואת הרגליים, לנשום עמוק ובעיקר לשים לב למקום בו אני נמצא (בתודעה) וגם למה שקורה מחוץ למסך... 3) עבודה עם עזרים ארגונומטריים - למשל, פד לעכבר עם תמיכה לפרק כף היד. 4) שתייה מרובה של מים. מה הקשר? שככה אני נאלץ לקום מדי פעם מהכסא וללכת לשירותים, כמובן!
ועוד. כאן נכנס מה שאת הגדרת כרמייה עצמית, ואני רואה זאת בעיקר כמשמעת עצמית דווקא - לפעמים אין לי סבלנות לתרגל... למרות שאני יודע שאני צריך! באותה מידה, אם את אומרת לעצמך "עוד חמש דקות ודי" ויודעת שבסוף תישארי לשבת עוד שעה (זה קורה גם לי, והרבה
), אז זה עניין של משמעת עצמית, שבאותה מידה יכול היה להתרחש מול טלוויזיה, למשל (עוד קופסה ממכרת ופולטת קרינה
). הבעיה האמיתית כאן היא, לדעתי, חוסר מודעות: חוסר מודעות לכך שעשיתי מספיק קילומטרז' על המחשב היום ועליי ללכת לישון/למלא התחייבויות אחרות/לעשות כיף מסוג אחר, חוסר מודעות שמתבטא בצריכת קמ"ח (=קפה,ממתקים,חטיפים) תוך כדי ישיבה ממושכת מול המסך המרצד, או חוסר מודעות לכך שבמהלך הנגינה על המקלדת גלשתי בלי משים מתנוחה נכונה לתנוחה השביעית. מאידך, הקפדה והתמדה בתרגול יציבה נכונה ועבודה נכונה מול מחשב עשויות בהחלט להפחית משמעותית את הסיכון לממש את פוטנציאל הנזק, וגם מתקשרות ליתרונות שבעבודה מול מחשב. אור כבר כתבה שבסך הכל, מי שעבודתו כרוכה ברובה בישיבה מול מחשב נהנה מנוחות רבה יחסית בהשוואה להרבה מאד מקצועות אחרים, ואני מסכים לכך. לפני שהתחלתי ללמוד שיאצו, חשבתי לעצמי לא פעם שקצת מצחיק (או אולי דווקא עצוב) שלמרות שחלמתי מילדות להיות מטפל, בסופו של דבר הגעתי לקצה השני - עבודה מול קופסה! כיום אני חושב שאין סתירה, ושזו רק הצגה שטחית של הדברים; עבודה על מודעות אפשרית בכל מקום ובכל זמן, ואני רואה כיתרון את הכלים שמספק לי המחשב בעבודה זו. דוגמה אחת היא הכלים שכבר הזכרתי - תוכנת פעמון המודעות והפסקות לתרגילי יוגה או לתרגילים דומים אחרים (מה רע בטאי צ'י במקום הפסקת עישון?). דוגמה אחרת היא ההתחברות לרעיונות ולאנשים חדשים באמצעות האינטרנט, בעיקר בכלי-קהילה כמו צ'אט, מסרים מיידיים וכמובן כמו הפורום הזה בכבודו ובעצמו.

למעלה