ישו אלוהים ויציאת מצרים --------

morning star

New member
בקשר ל"דודי התותח" ../images/Emo8.gif

לא סתם בא אליו הנביא אחרי כן וסיפר לו את סיפור "כבשת הרש". כאשר דוד התעצבן ורצה לשפוט את העשיר אשר גזל את כבשת הרש, הצביע לו הנביא בפשטות שהכוונה אליו. גם העונש שהוטל עליו, שבית המקדש לא יבנה בימיו, הוטל עליו (לפי פרשנויות) מאחר וגזל את אשת אוריה החיתי. נתינת תוקף מיסטי לסיפור? נראה לי קצת כמו נסיון לתרץ את מעשיו של דוד ע"י רבנים מאוחרים יותר (בהרבה). שלמה ואלף הנשים - ראשית, הרמון היה דבר מקובל אצל מלכים. מכיוון ששלמה היה רק המלך השלישי של העם, בעוד שאול ודוד היו צנועים יחסית במספר הנשים שהיו להם, מספר נשותיו של שלמה היה עצום (ובעצם, בשלמה, יותר מבכל אחד אחר, ניתן לראות את התרעתו של שמואל בדבר "משפט המלך", אשר ירבה לעצמו נשים, אוצרות, רכוש, בהמות וכיו"ב). לא כולן היו נשותיו (רובן היו פלגשיו), ובודאי לא כולן היו בנות מלכים. ובדבר שליטתו במדינות רבות - שטח ממלכת שלמה, אם איני טועה שטח הממלכה הגדול אי פעם של ישראל, לא הגיע רחוק מעבר לדמשק, צור היתה מדינה עצמאית ומצרים עדיין הייתה השליטה הבלתי מעורערת של האזור (מבחינה היסטורית, התנ"ך "מתעלם" מהעובדה הקטנה הזו). נישואין עם בנות מלכים בא להבטיח שלום ויחסים דיפלומטיים תקינים (מעין בנות ערובה מלכותיות), לא שלטון על מדינה אחרת. לא מוזכר בתנ"ך, למיטב זכרוני, כי נישואין עם בנות המלכים הקנה לשלמה שליטה במדינות אחרות (עם יוצא דופן יחיד עם מלכת שבא, אבל אלו ספקולציות בלבד). לדעתי ניתן לצפות בסיפורי התנ"ך בכמה רבדים : רובד מיסטי/קבלי/פילוסופי רובד מיתי/אגדתי (משל/נמשל) רובד מוסרי רובד פולחני ולעיתים אף רובד היסטורי (With a grain of salt) - וגם אם לא נאמין (או שפשוט עובדתית לא נכון) הרובד ההיסטורי - ניתן להבין את הלך הרוח של התקופה בא נכתבו חלקיו השונים של הספר ו"מי נגד מי". שלך הנווד

תשובתו של הנווד מדוייקת ואוסיף רק

התייחסות לניאוף של דוד. אם נקבל את התנ"כ כמקור הסטורי - נווכח ש דוד נאף גם נאף ואף שלח את בעלה של שותפתו לניאוף לקו החזית בפירוש על מנת שייהרג שם, בפירוש על מנת לשחרר אותה ממנו לעצמו... אבל גדולתו של התנ"כ היא דווקא בהיעדר טיוח של ההתנהגות הזו. ללמדינו - שאנשים הם רק בני אדם. הם עושים גם דברים שנחשבים לחטאים גמורים. ומי שמנהיג עם - מוטב שלא יהיה מושלם.... כי אחרת הוא עלול להיות מאוד מנותק... מתחסד.... ועוד כהנה וכהנה... וזה מזכיר לי משהו... ראו קובץ מצורף, מצב 2.

Tulula

New member
אנשים הם רק בני אדם...

ולכן אנו תמיד סולחים על הכל, ומרשים את הכל, גם שיטבחו בנו למשל. אבל אם אנשים היו מנסים להיות קצת יותר ממה שהם אולי העולם היה נראה קצת ותר טוב. או שלא. בתקווה שהדברים רק הולכים ומשתפרים... שלכם באהבה...

אם ישו היה אדם מאמין ורוצה לעזור

לאנשים כל כך אז למה הוא הפר את כל אמונותיו באלוהים של היהודים והיה צריך להמציא דת חדשה ולמשוך אנשים משוגעים שיהרגו כדי להפיץ את הדת אה?????????? בקיצור הוא דביל והוא אשם !!!!!!!!!!!!!!! גם אם אני מאמינה בדברים אחרים שכשורים לדת אני לא ינסה להפיץ דת וימשוך אנשים שדעתם ......אני לא יגיד אני ישמור אצלי ינסה להבין את עצמי ולסדר את הדברים שקוראים בראש שלי ואם היו לן כוונות טובות הוא היה צריך לשמור אותם לעצמו, אני לא יודעת להיות פסיכולוג או לכתוב ספר על מה שהוא חושב מה הרעיון להפיץ עוד שקרים שרק גורמים לנו לסבול?????? מיכל:)

jewel666

New member
*ג´ול עונה למיכל שהיא טמבלית*

דבר ראשון מיכל ישו לא ניסה ליצור דת דת חדשה ולהפר את אמונותיהם של היהודים באלוהים. ישו חשב שיש דברים די נושנים ולא מודרנים בדת היהודית והוא ניסה לשנות דברים אלה ולהביא רפורמות שונות לדת היהודית ולהפוך אותה למתקדמת יותר. אך חלק מהאנשים ביהדות הלכו עם השיטה של ישו וחלק החרימו אותה. המחרימים הפיצו עליו שמועות וסילפו את דבריו והפכו אותו לבוגד ומורד בדת היהודית "הקדושה שניתנה מפי האל"... האנשים שהאמינו בו הלכו אחריו ואחריי דרכיו. עד רגע מותו של ישו הוא לא יצר את הנצרות אלא שלח מיסיונרית להפיץ את היהדות החדשה!!!! רק אחרי מותו הבינו האנשים שחלק מהיהודים אף-פעם לא יקבלו את הרפורמות והתיקונים ולכן יצרו החליטו לצאת ולהתפלג לחלוטין מהיהדות וליצור דת מקבילה ושונה לחלוטין שלבסוף הוכרה כ"הנצרות"!!!! לכן הישמרי בדברייך ואל תקראי לא דביל ואשם וכל השאר!!!! ולפני זה קצת תקראי אנציקלופדיות וספרי היסטוריה. ג´ול666

jewel666

New member
וואי אני פששוט מבינה כמה שאת

מטומטמת!!!!! ואם אני אוהבת לאכול חזיר?????? ותמנון????? וצלופח???? מי את שתגידי לי שזה לא טעים אם אני מתענגת על כל ביס (רק נגיד)... למה נראה לך לכל הרוחות שאם אני אצום ביום כיפור אלוהים יסלח לי?????????????? ושתדעי ששכיחות המחלות באיבר המין עם עורלה זה אותו שכיחות של מחלות על איבר מין בלי עורלה (שני ההורים שלי רופאים).... מאיפה הקרצת את הדביליות שלך???? נולדת איפה???? מצטערת אבל אני כל כך מעוצבנת עלייך שפשוט אין לי מה לומר. אני ממש מצטערת שיש אנשים עם שכל כה קטן כמוך. אולי תפסיקי לחפש מה היה קורה אם... אם ישו לא היה נולד ואם ואם ואם זה לא היה קורה? זה קרה... מה לעשות???? תירי בכולם וזהו... אני רבע נוצריה ושלושת רבע יהודייה. ותאמיני לי בחלק הנוצרי שלי יש הרבה פחות גזענים מבחלק היהודי.. זה שיהודים חושבים שהם הכי טובים והכי חכמים- אני מבינה למה אנשים כמו ישו ומאמיניו רצו ליצור דת פחות גזענית.. וזה שיצאו שם היטלר וכל השאר.. נו אז מה מאיפה ישו אמור לדעת על זה?? זה כמו שאלוהים שלנו יגיד: חבל שיצרתי את היהדות כי באו אנישם כמו שרון וגנדי! ג´ול

קודם כל אל תקראי לי מטומטמת-תשובה

אני כתבתי את מה שאני חושבת בלי כל כוונה להעליב משהו וזה מה שאת עשית:( ואני לא רוצה לריב עם אנשים כמוך אז אני יענה לאנשים נורמלים ביננו. יש סיפור קטן שאומר : באמצא מדבר, איש אחד צמא מאוד ניסה למצוא מים והבין שהדרך היחידה למצוא מים היא לחפור בור ענקי ולקוות שיהיו מי שתייה למעטה. הוא חופר חופר .....מגיע ל-20 מטר רואה ....אין כלום ,יבש מתחיל לחפור בור חדש חופר חופר חופר........מגיע ל-20 מטר רואה......אין כלום, יבש מתחיל בור חדש.................... וכן הלאה אם האיש היה ממשיך לחפור את הבור הראשון היה מוצא מים אז למה אני מספרת את הסיפור הזה? אם אנחנו בני האדם מנסים למצוא את עצמנו ולא מוצאים. אנחנו צריכים לחפש יותר טוב עד שנגיע למים. ולכן אני אף פעם לא ימיר את דתי ( אבל יש סיכוי שאני יתאהב במישהו ואז יכול להיות) וינסה למצוא את עצמי באותו הדרך כי אם אני יחליף אני לא יגיע לשום מקום (מים) אוהבת את כולם :9) מיכל

וזאת לא שאלה של גזעי או לא

ואין לי בעיה עם נוצרים, מוסלמים, הומאים, לסביות, ערבים, תורכים, רוסים, אפריקאים, שרון, ברק,מרוקאים, צרפתים, יוונים, מאמיני אלילים וכו....... ואם אני חושבת בצורה אחרת ממך זה לא אומר שאני טיפשה או איך שקראת לי בתגובה שלך (ורק שתדעי שזה פגע בי מאוד ) וזה ששני ההורים שלך רופאים, לא אומר שאת צודקת כי אני לא מדברת סתם בלי הוכחה אז רק שתדעי שעשו סקר בין אנשים עם שכיחות זו וגילו שיש יותר אנשים חולים על עורלה מאשר בלי !!!!!!!! וזה שההורים שלך רופאים מראה כמה שאת חסומה מבחינה רגשית ושכל דבר ששהורים שלך אומרים לך הוא נכון אז זהו שלא!!! גם לך יש דיעות משלך, ולפעמים יש אנשים שמאמינים כמוני במדיטציה, יוגה, וריפוי השכל והנפש----כדי לך לנסות (אפילו שאני יודעת שלא תנסי ותחשבי שזה טיפשי) ןאם יש אנשים שחושבים כמוני שיגיבו כי אני על סף בכי :(

jewel666

New member
ג´ולי מבקשת סליחה :))

טוב מיכל אני מצטערת שאני קראתי לך מטומטמת וסתומה ולא משנה... זה באמת לא היה בסדר מצידי.... (מחייכת לאות הזדהות:))) רק שתדעי כי אני כן עוסקת ביוגות ומדיטציות וכל שאר הדברים. ואני ל חסומה מבחינה רגשית אבל יש דברים שאני מקבלת כעובדות מדעיות ויש דברים שלא. אבל התגובות שלך על ישו? שאת מאשימה אותו בהכל?? בבקשה תקראי את ההודעת הקודמת שלי ותראי למה אני מתכוונת. בכל מקרה מצטערת אם אמרתי משהו שפגע בך ואני מבטיחה שבפעם הבאה אני אביע את דעתי בצורה פחות בוטה
ממני ג´ול!

Hell is beige

New member
את יודעת בכלל מה הסיפור של ישו

אני מסכים שהיתה בו נרקיסיסטיות בכל קנה. אבל הוא לא התחיל את הנצרות, הוא היה אמור להציל את היהדות - הנצרות התחילה 500 שנים אחריו. לדעתי הצדיק בכל הסיפור היה יהודה איש כריות. למען האמת, אני חושב שניטשה הוא גלגול של יהודה איש קריות.

זה בסדר :) ג´ול רק בפעם הבאה שאת

כותבת משהו תדעי שיש מי שקורה אותו וזה בסדר, העיקר שלא תעשי זאת שוב מיכל :)

אולי תספר את הסיפור של יהודה

איש הקריות כי אני לא ממש זוכרת משהו כזה והייתי רוצה לדעת בתודה ....מיכל :)

morning star

New member
יהודה איש קריות

הוא השליח אשר הסגיר את ישו לרומאים - דיווח להם על מיקומו בסדר הפסח שבו נשבה ישו בידי הרומאים (ועל אירוע זה צויר הציור ה"סעודה האחרונה"). בברית החדשה מצויין שהיה זה למען בצע כסף. לדעתי יש כאן מטאפורה, כאילו אנשי יהודה כולם הם שהסגירו את ישו לרומאים ובגדו ב"מלכם האמיתי". ואולי הכוונה במיוחד ליושבי הערים אשר לאורך כל הברית החדשה ניתן לראות את התנגדותם לישו (בעוד בני הכפרים תמכו בו) מאחר ומשמעות השם "קריה" הוא עיר. שלך הנווד

Tulula

New member
ובנוסף לזה...ישוע היה משיח

יש כאלו שמוכיחים לפי מה שכתוב בתנ"כ על בואו של המשיח ודברים מתקופתו של ישוע שהוא היה המשיח והעם דחה אותו. אני חושבת שכיום, כל מי שמחכה למשיח, בעצם יחזור על אותה טעות, והיום ממש בגדול, כי יש מלא אנשים שאומרים שהם המשיח ומאשפזים אותם בבתי חולים לחולי נפש. ואם יבוא מישהו שאכן יוכיח שהוא המשיח עדיין המנהיגות הרבנית וגם הלא, תעשה הכל כדי להוכיח שהוא לא כדי שלא תלקח ממנה השררה. אז אם המשיח חשב לבוא לפה פעם, אני בטוחה שהוא כבר נמלך בדעתו מזמן... שלכם באהבה...

אם כך אז הוא כבר הגיע ועזב :()

הוא הגיע הלך למוסד חולי נפש ואנחנו עדיין מחכים לו (אני ממש לא מצפה לזה) וחשיבה יפה אהבתי :) מיכל

למעלה