ישון יינות

Liav 2003

New member
אורך חיים (או תוקף?) של יינות

יש לי מספר בקבוקי יין שאני שומרת כבר כמה שנים (פשוט לא יצא לי לשתות אותם). ידוע לי כי ליינות יש אורך חיים מסוים - אודה אם תוכלו לייעץ לי אם היינות שלי עדיין "אכילים" ומה התוקף שלהם.. 1. Binyamina - Special Reserve, Cabernet Sauvignon, 1998, Dry Red Wine 2. Binyamina - Cabernet Sauvignon, 1999, Dry Red Wine 3. Binyamina – Bistro, Semi Dry White Wine 4. Yarden - Blanc de Blanct, 1997, Brut 5. Barkan – Reserve, Merlot, Dry Red Wine, 1998 (Challenge International Du Vin France 2000 Medaille De Bronze) 6. Segal Ben Ami – Merlot, Red Dry Wine, 1999 תודה!

TheDUKE

New member
אז ככה:

תבדקי על כל בקבוק את תקופת היישון שלו בחבית. על כל חודש יישון ניתן לשמר אותו מבוקבק כשנה. כלומר 1 חודש בחבית = 1 שנת יישון מבוקבק פשוט לא? אגב אם יש ברשותך הספיישל ריזרב של תישבי ... אשמח לכוסית... :)

Chewbacca

New member
אני לא יודע מאיפה הנוסחה

אבל היא לא ממש עובדת. סתם בתור דוגמא, פלאם קברנה סוביניון רזרב 2000 14 חודש בחבית, אין מצב שהוא יעבור את שנתו העשירית בשלום... לעומת זאת, יינות בורדו הטובים מיושנים שנתיים וחלקם עוברים את תחום 30-40 שנה. לעומת זאת: ליינולת אין תאריך תפוגה כי האלכוהול מספיק כדי להרוג את כל החיידקים, יין שנשמר יותר מדי זמן מתחמצן והופך לחומץ. ואם נלך ספציפית לפי הרשימה שלך אז: Yarden Blanc de Blanc 1997 - אחד המבעבעים הטובים ביותר שיוצרו אי פעם בארץ, יכול להחזיק מצב מעולה בערך 10 שנים. Binyamina - Special Reserve, Cabernet Sauvignon, 1998, לשתייה מיידית. Barkan – Reserve, Merlot, Dry Red Wine, 1998 - לא מזמן שתיתי אותו והוא כבר נמצא בשיאו, יכול להחזיק ככה עוד שנה - שנתיים מקסימום. שאר היינות נמצאים כבר מעבר לשיא (לדעתי).

TheDUKE

New member
הנוסחה הגיע מאיש מקצוע

איש המקצוע של ייקבי רמת הגולן. יותר מזה אין לי מה להוסיף.

ByTeFrEaK

New member
ישון יינות

בנדוד שלי עכשיו מתגייס לצבא והוא רוצה לקנות בקבוק יין שהוא ישתה אותו בשחרור שלו מה שאומר שהיין יתיישן 3 שנים רציתי לשאול אם יש אפשרות לשמור את היין בבית בלי מקרר יין מיוחד ואם כן באיזה תנאים אפשר לשמור

Chewbacca

New member
למרות שלא ממש רצוי

לשמור יינות ככה. כל עוד הם בצל, במקום שבו יש אחוזי לחות גבוהים וטמפרטורה קבועה ואל גבוהה מדי אפשר לשמור יינות. חברים שלי שומרים יינות במקלט תת קרקעי שעונה על כל הקריטריונים במשך שנים רבות.

TheDUKE

New member
מקום קריר וטחוב

רצוי גם לשמור אותו במאוזן. אגב.. תבדקו שהבקבוק אכן יכול להישמר 3 שנים (לא כל יין מיועד ליישון נוסף)

ByTeFrEaK

New member
איך אני בודק את זה

איך אני יכול לדעת אם הוא נועד לזה או לא

TheDUKE

New member
יש תשובה לשאלה בדף כאן.

אבל אם כבר פתחתי הודעה אז ... על כל חודש יישון בחבית ניתן ליישן שנה בבקבוק. תבדוק על הבקבוק כמה חודשים הוא היה ביישון (לפעמים רשום גם כמה שנים ניתן להחזיק) ותחשב לפי הנוסחה של 1:1 יש כמה אנשים כאן שחולקים על דעתי.. אבל זאת לא ממש דעתי.. אלא ידע מקצועי מייקבי רמת הגולן. יום טוב וגיוס נעים.

toomak

New member
יש חנויות ששומרות יין ללקוחותיהן

בתנאי שהיין נקנה אצלם, כמובן

toomak

New member
תשובה (חלקית לפחות)

1+2 אינם מצטיינים באורך חיים וסביר כי עברו את שיאם. לגבי 3 - באיזו שנה מדובר? 4 יכול להחזיק עד 10 שנים. לחיים.

למעלה