ירקות מרקיבים

ירקות מרקיבים

הירקות אצלי במקרר מרקיבים מהר יחסית... פחתו משבוע שהם נמצאים אצלי במקרר וכבר הם נעשו רכים מאוד ואני מניחה שעוד זמן קצר כבר ירקיבו... מה יכולה להיות הבעיה? הטמפ' במקרר לא גבוהה מידי (או נמוכה מידי). תודה רבה.

goanin

New member
אחסון ירקות

ירקות צריכים לשבת על נייר רגיל או נייר עיתון. אסור לסגור ירקות בשקית. ניתן לאחסן בשקית ולקרוע אותה בכמה מקומות כדי לא לחנוק את הירקות. אין לאחסן מלפפונים, קישואים ופלפלים עם עגבניות או בננות. ספרי לנו אילו ירקות מרקיבים ועם מי הם מאוחסנים במקרר.

הירקות נמצאים אצלי על משטח ירוק

המיועד לירקות. המלפפון אכן נמצא ביחד עם העגבניות, והתרכך מהר מאוד. (אגב, למה אי אפשר לאחסנם יחד?) הגזרים שגם התרככו מאוד נמצאים ביחד עם קישואים ופלפלים. אף אחד מהירקות לא מאוחסן בשקית. תודה.

goanin

New member
אז ככה:

המשטח הירוק הזה מעפן. לא הייתי מאחסן עליו. עגבניות פולטות אתילן כל הזמן, גם כשהן במקרר, ולכן ירקות אחרים (במיוחד ממשפחת הדלועים) יתרככו וירקבו לידן. גזרים יש לאחסן בשקית שלהם, ורק לקרוע את החלק העליון של השקית. כשאת רואה שפלפלים מתחילים להתקמט תעשי איתם משהו: או לאכול, או לקלות אותם על הגז (יוצא טוב). אל תשאירי ירקות מדודלים במקרר. אם את רוצה לאכול אותם תעשי את זה, אם לא - אז אין סיבה כבר שהם יהיו שם.

אז ממה שאני מבינה

עגבניות צריכות להיות מאוחסנות לבד? אם הגזרים נקנו בתפזורת ולא בשקית, אני יכולה להכניס אותם לשקית רגילה ופשוט לעשות חור? (או שהשקית שלהם עשויה מחומר מיוחד?) ולמה האנטי נגד המשטח הירוק?

goanin

New member
עגבניות עם אבוקדו (בעונה)

בשאר המקרים ניתן לאחסנן ביחד עם ירקות אחרים רק אם יש צריכה גבוהה של ירקות בבית, ואז שום דבר לא מספיק להתקמט ולהרקב. בהחלט ניתן לשים מחיצה בין העגבניות לכל הירקות, ויש לציין כי הפלפלים הכי פחות רגישים לאתילן שלהן (אני מדבר מנסיון). גזרים שנקנו בתפזורת יש לאחסן בשקית קרועה מעט. אין אנטי על המשטח הירוק. הוא פשוט לא טוב לפי נסיון שלי ושל רבים מסביבי.

עוד שאלה ונצלו"ש

מלפפונים אפשר לשים יחד עם כל דבר מלבד עגבניות? בעצם כל שאר הירקות, בעייתים כמו העגבניה או שרק אותה צריך לבודד? ועוד משהו, אתמול קליתי פלפלים על הגז, כתוצאה מכך המבער של הגז השחיר, ניקיתי עם סבון ואח"כ עם חומר ניקוי אך לא הכל ירד, איך אפשר להסיר את הכתמים השחורים שנוצרו? תודה.

goanin

New member
מלפפונים עם דלועים אחרים

(אבטיח, מלון, קישואים) מסיר שומנים או שפילו תמיסה חמה ומרוכזת של אבקת כביסה יוציאו לך את השחור של הפלפלים שקלית. פעם הבאה צפי את האזור בכיריים בנייר כסף ואז תקלי.

ניסיתי עם מסיר שומנים, לא עזר

ושמתי גם נייר כסף, על הכיריים עצמם. על המבער אסור לשים לא? או שזה יפריע לאש? המבער, החלק שממנו יוצאת האש הוא שהשחיר. תודה על העזרה.

אמא שלי מחממת מעט ומשפשפת בצמר פלדה.

מסיר שומנים עלול לקלף את הציפוי של המבערים, אם הבנתי נכון לאיזה חלק את מתכוונת
אמא שלי מנקה כך מחבתות שהצהיבו אחרי שימוש (מכירה את הצהוב הזה?)

מה שמרקיב את הירקות והפירות במקרר היא

הלחות המצטברת בתוך השקיות. קודם כל אני לא קונה כמויות גדולות. עדיף לקנות פעמיים בשבוע מאשר לקנות כמות גדולה ולזרוק . שנית אני נוהגת אחרי 3 ימים שהירקות, פלפלים עגבניות מלפפונים וכל היתר, לנגב במגבת נייר ולאחסן מחדש כמו שהציע כאן כבר קודם מישהו עטופים בתוך מגבת ניר ובתוך השקית. כך אני מאריכה את חייהם. גם הטריות של הירקות חשובה מאוד, בסופרמרקטים ובירקניות הם נמכרים כמה ימים אחרי שנקטפו. בדרך מהיצרן (קרי, החקלאי) לצרכן עוברים כמה ימים.

לגבי קליית פלפלים , אני מעדיפה בתנור

ע"ג נייר אפיה מעל רשת או תבנית. יוצא לא רע בכלל וכלום נקיון

goanin

New member
לא חבל על החשמל?

לשתות חשמל בשביל כמה פלפלים? הרבה יותר זול וחסכוני (וגם ידידותי לסביבה) על גז.

אחת לשבוע לפחות בממוצע

ממילא עושים עוף בתנור / עוגה אז בסוף נכנסים גם הפלפלים העייפים שהצטברו עד אז, לא מפעילה תנור במיוחד. הכי טוב זה במנגל עם חצילים ועגבניות, אבל לזה באמת אין לי כח....

למעלה