ירקות בתנור

ד ל ת

New member
ירקות בתנור

שלום לכל גולשי הפורום!

אני מחפשת מתכון לירקות בתנור- בלי הרבה שמן ותבלינים מיותרים, אלא משהו פשוט מאוד..

בעבר גרתי בשוויץ, ושם ידעתי שכשאני הולכת למסעדה, אני יכולה כמעט תמיד להזמין פלטה של ירקות בתנור-
הייתי מקבלת צלחת יפיפיה של ירקות עשויים בדיוק במידה הנכונה (עדיין שומרים קצת על הקשיות והטעמים שמאפיינים ירקות טריים),
ללא תבלינים (אולי רק מעט מלח), ונדמה לי שגם בלי שמן- או עם מעט מאוד.
זכורים לי לטובה קישואים, חצילים, אספרגוס, תפ"א, גזר, שומר, עגבניות, פטריות....
ירקות פשוטים במלוא הדרם :)

יש למישהו רעיון?

גליוש 450

New member
תיארת מה שנקרא רטטוי

תכתבי בגוגל - יש מלא מתכונים והסברים איך ומה לעשות.

בהצלחה וספרי איך היה

ד ל ת

New member
לא, זה לא רטטוי

לפחות בכל הגרסאות רטטוי שאני מכירה, הירקות מבושלים ומעורבבים ביחד, ומוסיפים להם עשבי תיבול ושמן... (ואם החבר שלי בסביבה, אז גם פרמז'ן וביצת עין מלמעלה :))
אני מדברת על מנה הרבה יותר פשוטה, בה הירקות נפרדים, ובחתיכות די גדולות (דמייני פלטת ירקות), ובלי יותר מדי שמן או תבלינים

תודה בכל מקרה!

למבי

New member
אנטי פסטי?

בדרך כלל עם מעט מאד שמן בתבנית וטיפה מל"פ.
טעים!!

littlegem

New member
ולפעמים עם חומץ בלסמי

או כל מיני חומצים מיוחדים.

ד ל ת

New member
זה כנראה סוג של אנטיפסטי

אני מחפשת מנה שהיא חמה,
ונראה לי שאחד העקרונות שמובילים אותה, היא בישול נכון של הירקות מבחינת זמן וטמפ', בצורה כזאת שמדגישה את הטעם הטבעי הטוב שלהם.
בלי בישול יתר או צריבה מוגזמת,
בלי חומץ ותבלינים, ועם ממש מעט שמן אם בכלל.
הירקות ערומים, וזה עושה להם רק טוב :)

אולי מה שאני צריכה להתחיל לעשות זה ניסויים, טעיות וטעימות עד שאמצא את הדרך הנכונה לבשל כל ירק בצורה שעושה לו הכי טוב..
אם יהיו הצלחות אני בוודאי אשתף,
ובינתיים אשמח לטיפים אם יש לכם

לפי התיאור של מה שרשמת

הכי קרוב לכך אלו ירקות מאודים
הירקות כפי שהם, ערומים, חמים
בלי שמן
בלי תבלינים
בלי חומץ
הטעם הטבעי של כל ירק מודגש.

לפעמים כשאני במצב רוח בריאותי מאוד
אני לוקחת סיר פסטה
מכניסה לחלק של המסננת מגוון ירקות
מאדה אותם כמה דקות
מעבירה לקערה
מוסיפה טיפ טיפה שמן זית, כמה שיני שום כתושות, ולפעמים גם טיפ טיפה מלח או עשב תיבול קצוץ דק.
ארוחה מאוד טעימה.

גם אנטיפסטי לא חייבים לעשות עם הרבה שמן, אם בכלל, וגם לא חייבים חומץ ותבלינים,
רק במקום לקרוא לזה אנטיפסטי, עדיף לקרוא לזה ירקות בתנור /בגריל

כך או כך, גם כך הירקות יוצאים מאוד טעימים.
אפשר לתבל לפני התנור/אחרי, כמה שרוצים, במה שרוצים.

2 צורות הבישול הללו מאוד מדגישות את הטעם האותנטי של הירק.

Bon appetite

ד ל ת

New member
נתת לי רעיון

אני אתחיל באידוי, ואז אעביר אותם לטאץ' קטן בתנור.
תודה!

נכון... אידוי ואז כמה דקות גריל

אמורים להוציא מנה פצצה, לפחות בתאוריה.

עולה לי עוד רעיון עכשיו.
יש סירי חרס
בהם ניתן לבשל בלי מים.

למשל יש הנוהגים להכין כך קינוח מבטטה, צימוקים, קינמון וסוכר (עליו הייתי מוותרת).
זו גם דרך אפשרית, טעימה, אך הירק יוצא "חצי מכובס".

תנסי ותחזרי לספר לנו...

Gidi Shemer

New member
מיקרו

קחי קישואים למשל, שימי בקערה עם טיפ טיפה מים בקערה וממש טיפה של שמן זית (מרחי את השמן על הקישואים). שימי לכמה דקות במיקרו וזהו.
אותו דבר נכון לכרובית, חצילים וירקות אחרים- רק הזמנים משתנים.

ladybug6

New member
אחד ה"סודות" של אנטיפסטי

זה לאדות/לצלות כל ירק בנפרד, כדי לתת לכל אחד את הזמן המדויק לריכוך. אם עושים בטטה וכרובית ביחד למשל, הבטטה תהיה מוכנה הרבה לפני הכרובית. פלפל אדום יתאדה/יישרף לפני שתפו"א יהיה מוכן.. וכן הלאה.
אפשרות אחת היא לצלות כל אחד מהם בנפרד, אפשרות נוספת - לסדר את הירקות בתבנית אבל בנפרד אחד מהשני, למרוח אותם בשמן זית, מלח פלפל וטימין (אני הכי אוהבת טימין אבל כל אחד יכול לשים מה שהוא אוהב) לשים בתנור ולהוציא באמצע מה שכבר מוכן, את השאר להשאיר בתבנית עד שמוכנים. בסוף לסדר הכל ביחד בצלחת

littlegem

New member
או ההפך, כמו שאמא שלי עושה

מה שלוקח הכי הרבה זמן קודם ואז לפי הסדר מוסיפים את כל שאר הירקות (למשל: תפא לחצי שעהואח"כ בצל
ואח"כ פלפל לעשרים דקות ופטריות למחש דקות האחרונות. וכל הטיימינג זה לפי איך שהתנור שלה אופה את הירקות, כבר 20 שנה ומתוך הנסיונות שלה היא תקנה תנור חדש בקרוב ותעשה איתו נסיונות.

marx04

New member
בת זוגי מכינה נהדרים כאלה

שלום לך,

בת זוגי מכינה שלל ירקות בתנור או במחבת עם מעט שמן - פלפל אדום מתוק, פרוסות חצילים, קישואים, בטטה, גזר וכיו"ב.
אני אשאל אותה על מתכונים, ואשתדל לפרסם כאן.
רק היום חיסלתי בארוחת ערב פרוסות קישואים ירוקים עז במרקם מצויין ליד תבשיל כוסמת וירקות.
אז הזיכרון טרי מאד.

בברכה,

אורי.

marx04

New member
"מתכון" קצר

שלום לך,

שאלתי אתמול את בז זוגי, והנה ה"מתכון":

פורסים את הירקות הרצויים לפרוסות או לרצועות, מורחים במעט שמן זית, ומתבלים במעט מלח ופלפל (אצלנו תמיד חובה להוסיף לתיבול שום קצוץ, אבל אני יודע שיש כאלה שלא אוהבים), ואז מכניסים לתנור בתבנית ל-20 דקות ב-180 מעלות.
החריג היא הבטטה שמחייבת זמן אפיה ארוך יותר בתנור.

מקווה שייצא לך טוב.

אורי.

noa555555

New member
אני מכינה המון, בדומה לזה - במיקרו , בכמה

דקות ממש. כל פעם הרכב אחר. ירקות פייבוריטים:
כרובית, ברוקולי, כרישה, בטטה, תפוח אדמה , גזר,
וכל מה שבא . אפשר בצל.. שיני שום או ראש שום שלם.. וכד. קולרבי, לפת.. כל מה שיש ואוהבים. כמובן שקישואים וכל ירק שהולך במרקים וכד. אפילו שורשים מכל הסוגים כמו שורש פטרוזיליה, שמיר.. וכד. גודל החתיכות גם כן, לפי איך שאוהבים. ככל שהן יותר גדולות זה יקח קצת יותר זמן במיקרו .

מתבלים איך שאוהבים, אפשר שמן שומשום, צ'ילי, סויה, טריאקי. .וכו כו.. אפשר גם בלי . כל אחד וטעמו. אפשר רק עם מלח וטיפת שמן שומשום או זית , אפשר להוסיף את השמן אחרי כן אם רוצים לשמור על ערכו התזונתי קצת יותר (אם הוא מכבישה קרה)

מוסיפים שתי כפות מים, ,, בממוצע עשר דקות במיקרו בחום הכי מקסימלי - עם מכסה מחורר, (תלוי בכמות הירקות, לכו לפי העין)
אני מסוגלת לזרוק על זה גם נבטי קטניות שונים ביחד .. שיהיה.

זה יוצא רותח, מהביל, מדהים, משביע שאי אפשר לתאר. קל מאוד לגוון סוגי ירקות ככה, והמון מהערך התזונתי נשמר
ואין הפעלת תנור, אין כלים, אין טירחה, הכלי שמכינים בו זה הכלי שאוכלים בו , שימו צלחת מתחת כשאתם מוציאים כדי שתוכלו להזיז את זה, זה רותח לגמרי ..

למעלה