יריה באפילה...

sarelz

New member
יריה באפילה...

שלום לכולם, אני ואשתי בני 28, נשואים טריים, מזה שנתיים אנחנו עובדים על החלום שלנו לעבור לברצלונה, אני בתהליך קבלת דרכון רומני, ואנחנו שנינו מקריבים הכל על מנת להגשים את החלום(חוסכים, חזרנו לגור אצל ההורים שזאת ההקרבה הכי קשה מבחינתי וכו') אנחנו מבקרים קבועים בפורומים הרלוונטים כאן והיום אני אוזר אומץ לנסות למצוא כאן זוג נוסף צעיר שגר כבר בספרד וירצה ליצור איתנו קשר ולעזור לנו ולעשות את המעבר הבאמת קשה הזה לקצת יותר קל. יש לנו המון שאלות שעל רובן אנחנו נאלצים לבצע מחקר ולענות לעצמנו...ואולי ישנו זוג, בחור או בחורה צעירים שמרגישים שהם יכולים לעזור לנו ואולי להרחיב את מעגל העברית מסביבם בספרד, שנינו פתוחים וחברותיים ומאוד מוכשרים בהרבה תחומים (אם אפשר להעיד על עצמנו). חחחח...אני מודע שזה נשמע כמו הזמנה לחילופי זוגות אבל זאת לא...חח פשוט רוצים לא להיות לבד במבר ואחריו...מקווה שישנם פה אנשים שמרגישים שיוכלו לעזור. תודה, ואל תשכחו...תעבירו את זה הלאה. שראל וליזי

viking2005

New member
הייתה כאן בחורה שסיפרה על איך היא הסתדרה

בספרד כמורה לאנגלית.. נשמעה בנאדם נחמד... תעשה חיפוש בפורום ותשלח לה אולי הודעה פרטית? אגב אתה בטח יודע שכל ההגבלות על הרומנים בספרד בוטלו מינואר 2009.

sarelz

New member
כן אני יודע...

וניסיתי ליצור איתה קשר...כנראה כולם פה צבועים שמעוניינים לגבר רק על עצם ולא בא להם להכנס לקטע הזה של לעזור כי הם עסוקים בחיים שלהם...ואני מבין ומקבל את זה...אני אמשיך לעשות הכל לבד כמו עד עכשיו...יהיה בסדר זה בטוח.

sarelz

New member
לפחות אני לא מנסה להעליב ולסתום פיות פה לכולם

אספרסו2

New member
קודם כל

אם נעלבת אני מתנצל.סך הכל אם אני מגיב בפורום הזה-אז זה רק על מנת לעזור בהסתמך על הידע והנסיון שלי .

viking2005

New member
יש כאן הרבה אנשים שרק מנסים להוציא את האוויר

מהמפרשים...ומספרים כמה המשבר עמוק בבריטניה ובאירלנד וכמה אי אפשר למצוא עבודה באירופה ועוד בלה בלה... כן ממש קשה למצוא עבודה בבריטניה בהשוואה לבארץ... וגם התקדמות השכר שם ואיכות החיים והאנשים והבנות ממש ברמה של הארץ... אני גרתי שם אז עלי אי אפשר לעבוד... או שלא עונים ורק שואלים ומחכים לתשובות כמו צבועים אמיתיים... לעומת זאת יש כאן אנשים מאד נחמדים שמנסים מה שיותר לעזור כמו דודי, ירון, כמוני וכו'. אז בבקשה ממך בשביל השניים וחצי שהם כן נחמדים אל תכליל. אם היה לי איזשהו מידע על ספרד בכיף הייתי עוזר לך... האמת שעוד לא יצא לי להיות שם בכלל... מתוכננת קפיצה בשנתיים הקרובות... אחרי המעבר החלק :). משיחות עם אירופאים שהיו בברצלונה כולם משבחים את המקום ומזכירים את האנשים שם בתור הכי חברותיים שפגשו, ואני מתייחס רק לברצלונה לא למדריד , אז כנראה שהבחירה שלך נכונה. מקסימום תתקשר לעמית מכטינגר... היא גם גרה שם ;) .

forglemmigej

New member
אגב בברסה מדברים קטאלנית ולא ספרדית

סתם פרט טריויה חשוב למי שרוצה להגר לשם

sarelz

New member
מדברים גם ספרדית כמו בכל ספרד...

סתם חשבתי שיהיה למישהו מידע אולי לגבי הקהילות היהודיות בחו"ל הם עוזרות?

viking2005

New member
לא יודע על ספרד... מנסיון שלי היהודים באירופה

לא שונים בהרבה מהיהודים בארץ... חבורה של פלצנים... הם לא יראו אותך ממטר אם אתה לא מיליונר. לעזור הם לא עזרו... רק ניסו לשווק את העורכי דין שלהם ואת כל השירותים שלהם כדי שאני אתן להם כסף... הם עוזרים לך רק אם אתה מתחתן עם הבת שלהם. לפעמים פוגשים אנשים נחמדים אם הולכים לבית כנסת... כמו בכל מקום בחיים. יש תמיד מישהו נורמלי. בד"כ הוא גם במקור מהגר ;). גם יש ארוחות שישי בערב בחינם - הממשלה משלמת,גם הארוחות האלה איפשהו נמאסו עלי. :). תחפש את האתר של הקהילה בברצלונה ותשלח לשם מייל.

למעלה