יריד ספרים

הילית111

New member
יריד ספרים

הי לכולם יש יריד ספרים בכיתה של הבן שלי והם חולקו לקבוצות כל קבוצה קיבלה ספר והיא צריכה להכין כרזה כדי לפרסם את הספר ועוד יצירה כלשהיא לחלק לילדים משהו שקשור לספר ויפרסם אותו ויגרום לילדים אחרים לקרוא סימניה או עלון או משהו אחר ( לא אוכל ) הוא בקבוצה שהספר שלה הוא המכשפה הכי גרועה.. לא מכירה את הספר ויש לי הרבה בבית קראתי את התקציר והבנתי את הרעיון בקבוצה הם בינתים לא כל כך יודעים מה לעשות וביקשו עזרה מההורים... ופה אני נתקעתי אין לי ממש רעיונות מישהו יכול לעזור? תודה

KarinDi

New member
גם אני

לא מכירה את הספר "אישית" אבל מהתקציר הוא נשמע ממש כיף וחביב.
האם הילדים קראו אותו?
יש לי קצת רתיעה מלתת לילדים רעיונות לעבודות בית ספריות שכאלו. אני מאמינה שהם הרבה יותר יצירתיים מאיתנו ואם "נכריח" אותם קצת לחשוב יצאו מזה דברים נהדרים.
אבל באופן עקרוני יש אינספור רעיונות ליצירה סביב נושא המכשפות וסביב נושא בית הספר, שניהם מתאימים לסיפור, למשל (אם הבנתי נכון ואתם מחפשים רעיונות לחלק לילדים):
- לעצב בקבוקי שתייה גמדיים או אפילו כוסות פלסטיק שיכילו משקה קסמים
- לעצב את סמל בית הספר למכשפות ולהדפיס על מדבקה
- להכין כובעי מכשפה, יש אינספור רעיונות ברשת לחומרי גלם אפשריים
- להכין כוסות אישיות של ג'לי עם נחש גומי
- להכין משחק כיתתי כלשהו, למשל קליעת חישוקים לכובעי מכשפה
- להכין כרזה עם חוקים מתקנון בית הספר המאיים ולהציע לילדי הכיתה להוסיף חוקים משלהם
- להכין סימניות בצורת מטאטא קטן (מקל/קיסם, עליו קושרים חתיכה קטנה משקית נייר חומה, שגוזרים לה את הקצוות כמו פרנזים)
- לבנות דגם של בית המכשפה סטייל עמי ותמי
- ועוד קצת רעיונות על למידה באמצעות מכשפות

Internet Mom

New member
זה נכון שמכשפות זה נושא עמוס ברעיונות

גם אני לא מכירה את הספר, אבל נושא המכשפות והקוסמים הוא כר רחב למשחקים שווים.
הרבה משחקי מדע נראים כמו קסם... אני שמה לינק לפוסט שמרכז משחקי מדע אצלי באתר, אולי תמצאי משהו מתאים.
כמו כן- אני ממש נדלקתי על הרעיון של שיקוי קסמים- שמים טיפת צבע מאכל בתחתית של כוס פלסטיק אטומה ומכסים בקרח. ואז כאשר מוסיפים מים... קסם! המים נצבעים. לא יודעת אם ואיך זה ישמש אותך, אבל הרעיון חמוד!

אגב, אצלי הלינקים של קרין כן עובדים, אני מוסיפה אותם שוב בהודעה הזו

למעלה