אני עם הילה. אין סיבה שהבת שלך לא תשתתף באירוע כל כך נחמד
וערכי.

הזיהום המשני חשוב מאוד. אני עצמי מקפידה עליו מאוד.
יחד עם זה יש סיכונים מחושבים שאפשר לקחת לטובת הרגשת השייכות וההנאה של ילדתך. כדי שהיא לא תרגיש שהמצב שלה גורם לה להפסיד את הדברים הכייפים עם חברים. שהיא תוכל להיות חלק מחברת הילדים.
למשל:
כמו שהילה אמרה לגבי הגלידה. לקחת עם כףנקיה מעומק הגלידה/מהצד שלא נגעו בה עדיין.
אם מדובר בשלגונים-לודא שיהיה סוג אחד שהיא תוכל לאכול. בסה"כ לא מדובר בארטיק יוצא דופן בטעמו או במראה שלו. אלא בארטיק רגיל לחלוטין שב-מקרה מותר גם לצליאקים.
אפשר לבדוק עם מי שמוכר סוכריות גומי (אני מניחה שיהיה מי שיכין שיפודי סוכריות...) של איזו חברה הם ואם זה מישהו שאפשר לדבר איתו, אולי להמליץ על חברה מותרת לנו.
את יכולה להכין למכירה סוג מסויים של אוכל שהיא אוהבת, לשים שלט גדול ויפה "ללא גלוטן" ולבקש מאחד מבעלי הדוכנים שקשור לסוג האוכל הזה לצרף אותו אליו כדי שהיא תוכל להינות. (פיצה, בורקס וכו').
אני לא רואה בעיה עם פירות טריים. מקסימום נכנסים לגן לשטוף או מצטיידים מראש בבקבוק מים קטן.. תמיד אפשר לקחת מלמטה, היכן שלא נגעו עם ידיים מגלוטן. אם הפרי שטוף, אני בד"כ מנגבת אותו היטב במפית וזה מספיק לדעתי.
לגבי סלט פירות-פשוט לשאול את בעל הדוכן בנעימים האם נחתך על משטח נקי מגלוטן (לנסח בדרך שתדבר אליו כמובן

).

נכון שהיא לא תוכל לאכול הכל אבל יהיה לה מגוון מסויים והיא תוכל להינות בדומה לשאר הילדים.
אם ההורים מוזמנים זה יהיה קל יותר לבקרה (אם כי צריך לדעתי להשגיח לא ליצור סביבה יותר מדי תשומת לב)
ובנוסף תוכלי להביא למען השקט שלך, גלידה וגביע מהבית ופשוט לבקש מבעל הדוכן לתת לה מהם.

לדעתי זה שלב קריטי שכדאי לתת בו את הדעת על הרגשות שאנחנו יוצרים אצלם ושאתם הם ילכו הלאה לחייהם.
הפסדים/ רווחים/ הסטריה/ נעימים/ הקפדה ובו זמנית שיקול דעת.