יריד אוספים ואספנות

טל ענבר

New member
יריד אוספים ואספנות

נערך היום בשוהם, במסגרת פעילות חוגי מחוננים אחה"צ. כ - 35 אספנים (ילדים, וכמה הורים) הציגו מכל טוב. שידור חוזר מחר אחה"צ בהוד השרון. פרטים נוספים בהמשך.

טל ענבר

New member
פרטים

בתיכון הדרים, מול הקניון, בהוד השרון. שעה: 1630. אריק - אתה מוזמן כאורח כבוד מכובד, למרות שהרצאה לא הסתדרה הפעם.

יש תמונות?

ומה הסיכוי שאפשר להעביר לילדים ולהורים האספנים את כתובת הפורום ולהזמין אותם להכנס ולספר על האוספים שלהם? בתור נציגינו במקום, תרגיש חופשי להכין פתקים עם כתובת הפורום, ולהזמין כל מי שרוצה להצטרף ולהשתתף. אני בטוח שיהנו, וגם אנחנו.

טל ענבר

New member
מה הוצג היום?

בין האוספים ניתן היה לציין: בולים שטרות מטבעות מחזיקי מפתחות מאפרות צלחות חרסינה מערים שונות בעולם מחקים סרטים בובות של פיות גלויות ישנות ------------------- האוספים שהצגתי (כמובן רק חלק מהפריטים וחלק מהאוספים!) 1. עיטורים מברה"מ (אולי מגיעה לי כבר גלריה??!) 2.הוראות בטיחות ממטוסים 3. מכשירי טלפון סלולרי ישנים 4. מסמכים מתולדות ת"א 5. סמלים רקומים של משימות חלל 6. סיכות בנושאי חלל 7. עיתונים ישנים - מקום המדינה וכיו"ב 8. חיילי מתכת מתקופות שונות בהיסטוריה

מוזר, איזה צרוף מקרים...

בדיוק שאלתי את עצמי - למה טל לא מכניס שום תמונה לגלריה של העיטורים? ממתי אתה אוסף דפי הוראות בטיחות של מטוסים? יש לי אחד שהבאתי מטיסה של טרנסאויה, ולא זכרתי למי יש כזה אוסף, אז שמתי בצד. עכשיו אני יודע למי לשלוח אותו.

כנראה היתה לי תקלה במחשב,

כי עכשיו באמת רואים הרבה עיטורים בגלריה. איזה יופי! יש לי כמה שאלות: 1. תחום איסוף לא ממש צפוי ומתבקש. איך הגעת לזה דווקא? 2. יש משמעות גם לסרטים, או שזה מיקרי? שמתי לב שכולם מסודרים באותה הצורה, אבל לא באותם צבעים. 3. יש קטלוגים לדבר הזה? איך אתה יודע מה זה מה? 4. יגאל נתנאל למד יפנית על מנת לסדר את אוסף הבולים שלו. איך הרוסית שלך? 5. מתי מגיע המאמר?

טל ענבר

New member
מאמר יכתב בהמשך

לא יאמן כמה זיופים יש בתחום. רוסית לימדתי את עצמי מעט עוד בתור ילד מבולים ובעיקר מספרים בנושא חלל. יש עשרות ספרים על המדליות והעיטורים, כולל סקיצות שונות, ודברים רבים ומדהימים. בספרייתי ספרים רבים בתחום - רובם ברוסית. יש משמעות לחלק מהסרטים - רובם נותרו עלומים לקהילת האספנים. אגב, אני MODERATOR בפורום בינ"ל המוביל בעולם של התחום, שאגב באופן כללי נקרא PHALERISTICS. איך הגעתי? אני ממוצא מזרחי - חצי רוסי וחצי פולני. אין לי הסבר - למעט העובדה שברה"מ מרתקת מכל כך הרבה כיוונים..לא אוכל להסביר את הכל, ואריק - כמו שהייתי שואל אותך - "אתה אוהב כלבים" איך התחלת?" יש עוד פריטים רבים - אעלה אט אט.

ועוד חידה (עם פתרון צמוד)

מה זה 47? מספר הגלריות של הפורום הזה. לא להאמין, יש לנו 47 גלריות פתוחות, ובהן מיטב האספנות בישראל. לכו לטייל, אני מבטיח לכם שתראו דברים שלא ראיתם ולא זכרתם.

טל ענבר

New member
מי שלא היה הפסיד!

למעלה מ- 50 דוכני אוספים. תמונות יעלו עוד מעט - אני מתאושש מיום עבודה שהחל ב 0630 ונגמר ב 2140.

למעלה