ירידת מוטיבציה חדה

Kayben

New member
ירידת מוטיבציה חדה

*אני לומד למועד אפריל לבד סיימתי לעבור על החלק הכמותי - לפחות בשביל הפעם הראשונה היסודית. כל מקרה, התחלתי לעבוד במשרה מלאה למשך כחודש - כי הרגשתי יותר מדי מתבטל. אבל עכשיו, עם כל הקור והעבודה, אין לי חשק ללמוד בשיט. ביחוד כי נראה לי שיש עוד כל כך הרבה זמן - כמעט חודשיים מלאים, וגם כי נשבר לי מזה כבר. אשמח לתגובות מעודדות מאנשים עובדים. אני חושב שהדרך היחידה להתמודד עם המשבר היא מסגרת נוקשה שאני אקבע לעצמי כלומר כל יום בשעות מסוימות אני אלמד ויהי מה! קשה-קשה.

PinkyRaSta

New member
גמני עובדת בזמן הלמידה ../images/Emo210.gif

אומנם זו עבודת משמרות ואני בעיקר קובעת לי אותן ככה שזה ממש נוח. תעשה לעצמך חשבון של כמה עמודים/ תרגילים/ נושאים אתה צריך לסיים ליום כדי לסיים את כל החומר בזמן.. ו'בזמן' זה חודש עד שבועיים לפני המבחן בכדי להשאיר זמן לחזרות ולמבחנים.. וכמובן לא לשכוח את המילים בעברית ואנגלית שצריך ללמוד תוך כדי.. כשתהייה לך מכסה כלשהי שאתה צריך לסיים ליום ואתה תעמוד בה, תאמין לי שזה יהיה יותר קל. אני באיזשהו שלב כשראיתי שנשאר לי בעיקר חומר בכמותי שלא סיימתי חישבתי את כמות העמודים שנותרו לי בספר הגדול וחילקתי את זה למספר הימים בהם אני רוצה לסיים את כל זה ויצא לי 11 עמודים ליום, אני אמרתי שאני אעשה 20 עמודים ליום כדי לסיים יותר מהר וכך עשיתי, מדיי יום ביומו עשיתי לפחות 20 עמודים.. ואם הייתי עושה יותר הייתי מרשה לעצמי למחרת לעשות פחות.. והיו גם ימים שעשיתי פשוט יותר וכך גם סיימתי יותר מהר. ואלה עוד היו ימים של לחץ בעבודה קצת, והייתי חוזרת בערב ופשוט עושה את המינימום הזה של ה20 עמודים, לא הייתי מוותרת לעצמי.

Tony Reyes

New member
כמוני כמוך

אני כבר שבועיים מנסה להתחיל ללמוד ברצינות וללא הצלחה. אפילו עשיתי לעצמי לו"ז מסודר אבל אני ממש מתקשה לעמוד בו. השבוע נתתי לעצמי 2 סטירות והתחלתי ללמוד. אחרי 3 חודשים שלמדתי לדצמבר אני כבר לא יכול לראות את הבית (מי היה מאמין שאגיד את זה לפני שנה), זו הסיבה שהתחלתי לעבוד, אני מקווה שזה יתן לי מרץ אבל יש אחרים ואתה מוכיח את דיברהם, שאומרים שאם מתחילים לעבוד אז ללמוד נהיה הרבה יותר קשה. מה שעזר לי להכנס ללמידה זה הכנת רשימה של דברים שאני הולך לשבת עליהם היום ואני דואג לסיים את כל הרשימה בזמן. העובדה שיש לך סדר למידה מוכן מראש, עוזר לא ללכת לאיבוד. בסוף היום תפצה את עצמך על סיום הרשימה, תעשה מה שאתה נהנה ממנו, תלך לישון בהרגשה שעשית את מה שהייתה צריך.

Kayben

New member
תודה

התחלתי קצת עם מילולי וזה זורם טוב ומהר... ברגע שכבר התחלתי לעשות קצת - אז יש לי קטע שאני אסיים את זה עד הסוף. אבל כל פעם שאני מסיים איזה נושא. אז אין לי כוח להתחיל את הבא אחריו. אני מתכוון לסיים את כל המילולי והאנגלית עד סוף החודש בערך. אז ישאר לי חודש שלם לסימולציות ושיפצורים :) אגב באמת יותר קשה ללמוד שעובדים גם - בגלל שיש פחות זמן חופשי לעצמך וגם יותר עייפים. אבל מנגד, גם שלא עבדתי לא למדתי הרבה יותר. שאני גם עובד - אני פשוט מנהל את הזמן בצורה יותר יעילה וגם יש לי הרגשת סיפוק טובה שאני לא מתבטל. וכמובן זורם כסף פנימה, וזה תמיד טוב.

BonBonAsa

New member
הצעה קצת שונה...

לדעתי עדיף שתקח לך איזה שבוע הפסקה, תעשה עם עצמך חשבון נפש יש לך עוד הרבה זמן לאפריל, קח ת'זמן אל תעמיס על עצמך כי יכול להיות שעם הזמן הירידה במוטיבציה תתגבר וזה בכלל חבל בכל מקרה, לא משנה מה- אל תוותר!!!! (לא לעצמך ולא ל750+ או כמה שאתה צריך) בהצלחה

למעלה