ירידת חלב מהירה??

shaya54

New member
ירידת חלב מהירה??

איך יודעים שיש ירידת חלב מהירה? חייבים לראות חלב נשפך מהפה? זה חייב להגיע עם גודש או מלאות?
התינוק שלי בן 4 שבועות, בהתחלה היה רגוע בהנקות אבל בשבועיים האחרונים שמתי לב שמדי פעם בוכה על השד ובימים האחרונים זה הפך להיות ממש בכל הנקה. נורא קשה להניק ככה....
הוא משתנק כל הזמן ומתנתק, לא יוצר ואקום טוב, אני שומעת קולות נקישה, הוא מסיים לינוק תוך ממש דקות ספורות ומרוקן את השד כמעט עד הסוף...הוא גם עלה הרבה במשקל (נולד 2,925 ובגיל 3 שבועות שקל 3,700). כשאני מניקה מצד אחד אז בד"כ הצד השני מטפטף..ועוד סיבות שנראות לי שיכולות להצביע על ירידת חלב מהירה....? אבל מצד שני לא נוזל לו חלב מהפה ואין מלאות מיוחדת וגם כשהשד לא מאוד מלא הוא עדיין משתנק....
אני נותנת לו רק צד אחד כל הנקה וגם ניסיתי להניק אותו בשכיבה על הגב אבל זה לא עוזר...הוא ממש בוכה והיום אחרי שינק משד ימין שהיה גדוש אחרי הלילה הוא ינק ממש דקות ספורות, כנראה קיבל כמות גדולה ואחר כך כשהרמתי לגרעפס הקיא או פלט דיי הרבה....
אני חייבת להבין אם זו באמת ירידת חלב מהירה וכדאי להזמין יועצת הנקה או שאולי זה משהו אחר...אני חושדת בריפלוקס כי לבת הגדולה שלי היה וגם לה היו תסמינים דיי דומים בהנקה.
חוץ מזה הוא יחסית רגוע. אמנם רוצה כל הזמן על הידיים ולהיות בתנועה אבל הוא לא בוכה בלי שיהיה אפשר להרגיע אותו ובגלל זה לא נראה לי שיש כאן איזשהי בעיה רפואית?
בקיצור אני נורא מבולבלת ואשמח לכל תובנה. אני לא יודעת אם לקחת אותו לרופא או להזמין יועצת הנקה....

michal@gal

Active member
מנהל
עדיף להזמין יועצת הנקה

לפי התיאורים שלך לי זה לא נשמע כמו ריפלוקס אלא יותר כמו יצור חלב מוגבר.
היועצת תראה אתכם ותוכל לתת את ההמלצות הטובות ביותר שמתאימות לכם.

shaya54

New member
הזמנתי

היא תגיע רק מחר.....יש לזה פתרונות מעבר ללהניק בשכיבה על הגב ורק מצד אחד כל פעם?

michal@gal

Active member
מנהל
אלא הפתרונות הסטנדרטיים שאני מכירה

אם ליועצת יהיו פתרונות יותר יחודיים אני אשמח לשמוע. תמיד טוב ללמוד דברים חדשים.
&nbsp
זה תמיד מרגיע ללכת ליעוץ מקצועי ולדעת שיש מישהי במרחק טלפון אחד ממך שכבר מכירה אותך ותוכל ליעץ, או אפילו רק לתת אוזן קשבת, כשנעשה קשה.
&nbsp
&nbsp

orange star

New member
באותה סירה
ראי הודעתי מעלה..

רק פעם ראשונה שאני נתקלת בהבחנה בין ירידת חלב מהירה לבין עודף חלב - אז אכן נשמע לפי התסמינים שזה כמו אצלך.
גם אני אזמין יועצת - אשמח להשוות טיפים אחרי

shaya54

New member
אצלך זו פעם שנייה שזה קורה?

מה אמרו לך בפעם שעברה? כי אם הפתרונות הם להניק בשכיבה ומצד אחד וזה לא כל כך עובד אצלי אז אני לא יודעת מה יהיה...!

אחזור לעדכן מחר אחרי שהיועצת תבוא....

orange star

New member
כן..

את האמת לא ממש התמדתי עם הנקה בשכיבה כי אני לא כ"כ הסתדרתי עם זה, וגם זה פחות ריאלי - אני במשך היום יוצאת ומסתובבת ומחפשת פתרונות ישימים לעניין
אבל כן מצד אחד.. וכמו שכתבו לוקח זמן עד שזה מסתדר - אבל זה קורה סביב גיל 3-4 חודשים, פשוט לא בא לי לחכות עד אז, בעיקר כי נראה שזה גורם לה לכאבי בטן

למעלה