אצלי זה נחלים XD גם ככה אין מים
רגע רגע רגע , סתם נסחפנו . אני משאיר בצד את הדוגמאות לרגע ואעשה סדר כמו שצריך . "ירידת הדורות"(למרות שאומרים "הדור הולך ופוחת" , שיהיה) הוא מצב שבו חברה משתנה, וכפועל יוצא , הדור המרכיב אותה יורד בקריטריונים מסוימים לעומת דורות קודמים. כל אחד יכול להחליט על קריטריונים אחרים . אתה יכול להחליט שההבדל החשוב בין דור לדור יכול להיות רמת החיים , אבל כרגע אני קובע (כמה שאני רואה לנכון כדי לקרוא לזה ירידת הדורות ) אני מסתכל על התוכן של החברה , כלומר על הערכים . יופי , אז עד כה העברתי את המסר שהקריטריון למדידית חברות שונות (בהקשר תרבותי) הוא ערכים . אבל רגע , איך "מודדים" ערכים? לפי חוסן החברה , ליכודה ובאופן כללי – בתוצאות והווי החברה היומיומיות . כדי למנוע התבלבלות ושיקולים אמוציונליים אציג כעת את שיטת ההשוואה שלי הן על יוון העתיקה והן על האימפריה הרומית . מתוך סקירה היסטורית של יוון העתיקה ניתן לראות לבלוב של תרבות והשכלה בתקופה דיי ארוכה . אקדמיות נפתחו , פילוסופיה הפכה לדבר מיוסד ובכלל , כל ההשכלה גברה (תחומי מת' , הנדסה וכו'). מעבר לכך , התרבות שגשגה . נכתבו הצגות , נכתבו שירים וכו' . אבל אפילו יותר מכך – היתה דמוקרטיה (לפחות באתונה) . שוב יש צורך בשפיטה תרבותית שכן יכול להיות שהיתה אפליה כנגד נשים לדוגמה , אך הדבר היה מקובל ולא ידעו אחרת. אז עד עכשיו נראה מה מצב הערכים : לאנשים איכפת , יש מודעות להשכלה , יש מוסר, יש האחדה וכו'. מה קרה אז ? הרצון הכוחני של אנשים השתלט עליהם . הם היו מאוחדים , היה להם ממש תור זהב שבו הם הצליחו לקיים חברה מתקדמת רבות לזמנה שבה מיושמים ערכים ותוכן. תוכן. מלחמות פרצו , כוחניות גברה , כך גם ההשכלה והאחדות ולאחר כבישה ע"י אלכסנדר הגדול(דילגתי קצת , זה רק לצורך הדוגמה) יצר הבצע של האנשים עלו על הערכיות שאולי אפילו כבר לא היתה קיימת ואותה חברה התפצלה , התפרקה ואיבדה את יכולתיה . ורומא שאתה כל הזמן מזכיר, גם בה תחילה ניסו לבנות חברה מוסרית , הם למדו את המדעיים , קימו ממלכה חזקה וערכית (בהקשר תרבותי) וניסו להמשיך את מסורת יוון(שממנה לקחו הרבה גם השכלה וגם אליהם למינהם) . הם הצילחו והדור , כלומר החברה, היה ערכי ואפשר לקרוא לו אפילו נאור. לאחר מכן , האימפריה הרומית התפתחה והדור פחת בה , משמע הערכים האלו ירדו (והתוצאות הן ירידה בהשכלה, אחדות ושאר הערכים הקיימים) לטובת ניצול המעמד החלש , תאוות בצע וחוסר מוסריות . אז אז התפתחו קרבות הגלדיאטורים כשעשוע וכבידור . כי אז ההשכלה נעלמה , והאנשים באמת היו רפי שכל. זוהי בעיקרה תקופת הקיסרות הרומית שבאה לאחר תקופת הרפובליקה הרומית . על כן , כאשר אני משווה בין חברות של זמנים שונים אני משווה את התוכן . בעני הוא הערכים . את הערכים אפשר למדוד רק לפי הווי החברה – אחדות העם , שיתוף הפעולה , הכבוד , ערך ההשכלה , האידואולוגיה המנהיגה וכו' וכו'. כל זאת יש לשפוט לפי ההקשר התרבותי . באופן כלילי ניתן לראות מחזוריות . ישנה עליה וירידה . אחרי שהחברה הגיע לשפל המדרגה בה חוסר ערכיות פגעהבחברה עצמה באופן מספיק קשה , רק אז החברה התחילה לשקם את עצמה והובלה להתעוררות ערכית . ניתן לראות את זה בכל תרבות .. מרומא העתיקה , אל האימפריה , אל הנצרות , אל תקופת הראנסנס , תקופת החושך , אל תקופת ההשכלה ואל התקופה המודרנית שגם בה יש עליות וירידות . באופן כללי אני רואה במכלול הערכי שיש בחברה את "מוסריות" החברה שוב, בהקשר תרבותי. באותו מוסר\חוסר מוסר ניתן להבחין רק מתוך אנלוגיה בין שתיים ויותר חברות – כלומר בין דורות שונים . שכן כל הענין הוא השוואתי. לכן הדוגמאות שנתתי בהודעותי הקודמות – כולם ביטויים לחסור הערכיות בחברתנו לעומת החברה בשנים הקודמות , זאת אומרת ההבדלים בין הדורות וערכיות\חוסר הערכיות בהם. אני מקווה מאוד שהובנתי והעברתי את המשמעות של "ירידת הדורות" או אם אקרא לו בצורה טובה יותר – "מחזוריות הדורות" . כעט אני חש שאנחנו במגמה מטה . *אני מקווה שהממצאים ההיסטוריים שהתבססו על מידע מויקיפדיה מספקים . הם אינם מדויקים ומשמעותם היא רק דוגמה להעברת הרעיון . איני היסטוריון וברור שלא כך היו הדברים.