ירידה מהארץ.

ירידה מהארץ.

נכון לעכשיו, אני מכוון את החיים שלי לעזיבה את הארץ. יש כמה תוכניות כלליות יותר וכלליות פחות. אני בן 23, מוכשר יצירתית והשאיפה העיקרית שלי היא טיול אירופאי שיניב לי תיק עבודות שאהיה מרוצה ממנו ובעזרתו אוכל להתקבל ללימודים. הלימודים אליהם אני שואף להתקבל הם באקדמיית ריטוולד הממוקמת באמסטרדם. בזמן הלימודים להבנתי לא אמורה להיות לי בעיה לקבל אשרת שהות לצורכי לימודים, לחדש פעם בשנה או משהו כזה וכדומה. מבחינת לימודים - את הבירורים שלי כבר עשיתי ואני יודע שכל מה שאני צריך מבחינת האקדמיה זה תיק עבודות ולהשלים את הפרויקט שיידרש ממני בעתיד. מבחינת הבירוקרטיה המדינית - בין אם זו האירופאית הכללית או ההולנדית/גרמנית/דנית/איטלקית הספציפת - אשמח לעזרה מכל סוג שהוא. איזה סוגי ויזות/אשרות שהות קיימות, לאיזה מהן יהיה לי עדיף לשאוף כאזרח ישראלי ללא אזרחות נוספת? מה עלי לעשות כדי שאוכל לשהות במדינות שהזכרתי קודם לכן כתייר ארוך טווח, בסביבות ה10 חודשים, אולי אפילו שנה... אולי אפילו שנה וחצי. האם יש אפשרות לתייר לשהות ממושכת כזו באופן כללי? ובנוסף - מה האפשרות להתחיל לעבוד במהלך השהות, במידה ואזקק לכסף נוסף על מה שכבר חסכתי - או שארצה לעצור ולהשתקע קצת באחד המוקדים שלי. בקיצור - כמה אפשרי לישראלי להתקיים באופן ארעי במדינות אירופאיות שונות, איפה אני יכול לקבל מיד עיותר ממוקד על מדינות ספציפיות כמו אלו שהזכרתי. כמו-כן יש לי אופציה שקצת מפחידה אותי.. יש לי חבר טוב, סטרייט, בעל דרכון גרמני. האם שווה לי לשקול נישואים פיקטיביים כדי להיות אזרח אירופאי מן השורה ולפטור את עצמי מהסחבת והבירוקרטיות של אשרות למיניהן? מן הסתם, מכיוון שלא נהיה זוג אמיתי החשש שלי הוא מפני ההשלכות של רמאות כזו את המדינה. תודה מראש על כל התייחסות, בן.

Nobilis

New member
תשובה

נתחיל מהסוף - אף אחד כאן לא ימליץ לך על נישואים פיקטיביים. זה לא חוקי, עלול לסבך אותך ואת החבר בצרות (שלילת אשרה, קנסות, כלא, וכו'). רוצה להגר? לך בדרך המלך. בגדול, אתה צריך לכוון לזה - להתקבל ללימודים במוסד בו אתה מעוניין, להוציא על סמך זה ויזת סטודנט (בינתיים לחסוך כמה שיותר כסף כדי שיהיה לך ממה לחיות ואיך לממן את הלימודים), להשקיע גם בלימודי השפה הרלוונטית (קרי - שפת המדינה בה אתה רוצה לחיות), ולנסות למצוא מעביד שיהיה מוכן להוציא עבורך ויזת עבודה לאחר הלימודים (או לקוות שמתצא בינתיים בן/בת זוג אירופיים, אשר הקשר איתם יאפשר לך ויזת שהייה ועבודה). לגבי עבודה תוך כדי הלימודים - זה תלוי במדינה בחלק מהן סטודנטים יכולים לעבוד במשרה חלקית במקביל ללימודים. תוכל לברר זאת בקלות יחסית מול רשויות המדינה, או מול האוניברסיטה אליה אתה מנסה להתקבל.

מה לגבי...

השהות הממושכת המתוכננת עד תחילת הלימודים (היום אוקטובור 2010... כנראה רק באוקטובר 2011... או אפילו 2012 אתחיל לימודים בפועל). לפי מה שאני רואה עכשיו - ואני לא מפקפק באופציה, אני נודד ממדינה למדינה על סמך המקסימום שמותר לי לשהות כתייר. (מספרים לדוגמא, אין לי מושג מה המספרים האמיתיים( שלושה חודשים בגרמניה זה המקסימום לתייר, חצי שנה זה המקסימום בהולנד, חודש באנגליה, חודשיים בספרד... לשרוף את השנתיים האלה, לאט לאט.

תותי-בת

New member
אמנת שנגן זה צירוף המפתח... תעשה חיפוש בארכיון הפורום ותדע מדוע אינך יכול לפעול לפי התכנית הזו של כמה חודשים בכל מדינה. בהצלחה, ליאת.

הבנתי.

אכן בעייתי. אצטרך ללמוד תו"כ השהייה בגרמניה כדי שתהיה לי אשרת סטודנט. דאמן.

מלפפiן

New member
דבר ראשון,

תנסח מחדש את הכותרת, זה לא "ירידה מהארץ" זו הגירה למדינה אחרת. ועכשיו כשסיימנו עם דקויות ניסוח, מעבר להולנד לצורך לימודים יוכל להתבצע ע"י הוצאת ויזת סטודנט. ויזת סטודנט בהולנד מקנה לך אפשרות לעבוד עד 10 שעות בחודש (אם לא שינו את זה עדיין), מה שדורש ממך להכין הר מזומנים למחיה עוד לפני המעבר. לאחר הלימודים (לימודים מלאים לתואר) לפי החוק ההולנדי, יש לך שנה זמן למצוא עבודה בהולנד, ואז תוכל להגיש בקשה לויזת עבודה. את כל הפרטים תוכל למצוא באתר של משרד ההגירה ההולנדי.

TrigATUSA

New member
נישואים פיקטיבים לא ייתנו לך דרכון

אלא רק אשרת שהייה, ורק אם תגור ביחד עם בעלך. בכל מקרה זו דרך גרועה להתחיל

אלוניס

New member
נישואין זה משהו מסובך גם בלי פיקציה

במיוחד כשיש תלות כלשהי בבן הזוג - כספית, לאשרה או לכל דבר אחר. אתם תצטרכו לגור יחד ללפחות 3-5 שנים. בכל מערכת יחסים יש ריבים וקשיים וכשברקע יש גם חשש של ממש מפני רשויות החוק יכולים להיווצר מצבים מאוד לא נעימים. מאוד לא כיף לדעת שבכל פעם שלא תסכימו על מי שוטף כלים זה יכול להיגמר ב"אז תארוז את המזוודות ולך". ממה שידיד סיפר לי - כשיש לרשויות חשד סביר לזוגיות לא כנה יש בדיקות תקופתיות כדי לוודא שאתם אכן חיים תחת קורת גג אחת כבני זוג לכל דבר. אני מאחלת לך מערכת יחסים שבסיסה באהבה. כי גם ככה המסביב קשה מאוד - אקלים שונה מאוד מזה הישראלי, צורך ללמוד שפה חדשה ותרבות זרה ולהתרגל לחגים לא מוכרים ולזה שאף אחד לא מבין את החגים שלך ועוד ים דברים שמגלים אחרי שעוברים לחו"ל. באופן כללי - כתייר אסור לך לעבוד. כסטודנט לעיתים יש מקומות שמתירים עבודה אבל אז זה מוגבל בדרך כלל ולא באמת מאפשר מחייה של ממש אלא מהווה סוג של דמי כיס. מכיוון שאתה גם ככה רוצה ללמוד ויודע גם איפה - שווה להתמקד על רכישת שפה ברמה טובה ומעלה במקביל לעבודה מאומצת שתיתן לך מספיק חסכונות כדי שתוכל להוכיח לרשויות ההגירה שאינך עלול להיות לנטל על מערכת הסעד. מצטרפת למי שהמליצו לך על מסלול אשרת סטודנט. שיהיה בהצלחה.

היי

גם אני אתחיל מהסוף, מדובר בהתחייבות ממשית שיכולה להצר על צעדיו וחשוב שיהיה מודע לכך. למשל, הו אלא יוכל לעבור למדינה אחרת בטח במהלך השנים הראשונות לנישואין, תצטרכו לגור יחד ולנהל חיים שנראים כמו חיים משותפים וכדומה. אישית, לא הייתי ישר הולכת על אופציה כזו בלי להכיר קצת את איך דברים עובדים במקום בו אני רוצה להישאר. דברים כמו: מה מחויב ממני, עד כמה בודקים, איך ניתן לערער על החלטה ובסופו של דבר, מתי ניתן להתגרש מבלי לאבד זכויות ומה כרוך בתהליך הזה. בנוסף לזה, כתייר אתה יכול לשהות 3 חודשים בכל מה שנחשב לאיחוד האירופי. מה עוד? עבודה כתייר בעקרון אין לך אישור עבודה. לדעתי, בשביל הכמה יורו שאולי תקבל באיזו חווה מבודדת לא שווה לך לסכן את כל השהות המתוכננת שם כסטודנט. כסטודנט לעומת זאת, יש לך מספר מסוים של שעות שאתה יכול לעבוד, תעבוד אז. בקשה לויזת סטודנט יכולה להיעשות רק דרך מדינת המוצא כלומר, במילא תצטרך לחזור לישראל כדי להגיש אותה ורק אותה ולא ויזת תייר ניתן להאריך במדינת היעד. במידה ויש סיבה של ממש קרי, קבלה ללימודים,המשך לימודים וכדומה.

עוד משהו

מציעה לך להתייחס להכל בקצת יותר פרופורציות. בא כהתייחסות הן לכותרת והן, למשפט הפתיחה. אולי אתה מרגיש צורך כרגע להתייחסות שכזו, אישית חושבת שעדיף רמה מסוימת של גמישות כדי לאפשר שינויים שהם חלק מכל מעבר גדול. נ.ב כשגרמני עובד לאיטליה הוא יורד מגרמניה או יורד לאיטליה? ומי המרויחה? בהצלחה בכל מקרה

למעלה