ירידה לאילת ביום שבת

אילוניק

New member
ירידה לאילת ביום שבת

יום שבת בשעה 04.00 בבוקר יורד לאילת עם חבר בדרגת טכני 3 לשתי צלילות צלילה ראשונה ליתוש וצלילה שניה לפרדייס כל מי שמעוניין להצטרף יכול למצוא אותי דרך הדלפקיסטיות החמודות של מועדון מרינה דייברס ולהצטרף לצלילה אילוניק היפה IHB

idan207

New member
עצה...

אם רמת הניווט שלך (או לפחות של בן הזוג) מתחת למים היא טובה מאוד (ואף מצויינת) אני ממליץ לך לשלב צלילה בין הסטי"ל לבין היתוש. הצלילה (באויר דחוס) היא בעומק מירבי 20 מטרים, העומק המירבי הוא כ45-50 מטרים. ביום של ראות מעולה אתה יכול לצפות בנופים מ-ד-ה-י-מ-י-ם... כל הפרדייז (שמדרום לסטי"ל) נפרש לנגד עיניך. משך הצלילה הוא כ25 דקות (אם אני לא טועה). אופן הצלילה.... הגעה לסטי"ל משם להמשיך בקו ישר (עם גוף הסטי"ל, מהחרטום לירכתיים) לעומק הים ודרומה (אך לא לרדת מ20 מטרים). בנק´ מסויימת** יש לחתוך כxx** מעלות מערבה, משם הדרך די סלולה ישירות אל האמבטיה (למי שלא יודע, בעומק 18 מטרים, כ20-30 מטרים צפונית ליתוש שוכנת לה אמבטיה תלויה בחבלים) ומשם ליתוש. כמובן שאין לרדת אל היתוש, אלא רק לרחף מעליו, ואז לקפל אוהלים ושק"שים ולחזור לחוף (כמובן בנק הכניסה ליתוש... ברח לי השם של החוף) [ ** צללתי את הצלילה הזאת פעם אחת בלווית מדריך בשם סמיר מהמנטה (מדריך ג´ינג´י, יש שם הרבה ג´ינג´ים אז אל תתבלבלו), הבן אדם תותח. תבקשו ממנו הסברים לגבי הדרך המדוייקת (פחות או יותר לפי מה שהסברתי, הנקודות החלשות שלי זה מקום החיתוך ומס המעלות... זאת הסיבה שעדיין לא צללתי שם שוב). אני שוב מדגיש, הצלילה די מסובכת אם הניווט בשטח לא מוכר הוא לא טוב מאוד (ואפילו מצויין), הקרקע רחוקה ממכם, הצלילה די על מגבלות ויש גלשנים למעלה שחותכים את המים...). אם תצללו (זה לכולם ד"א) אני מבטיח לכם שתהנו... תביאו תמונות.

ניב ד

New member
יקום המלפפון ויכה את הגנן ../images/Emo153.gif

אל תיפגע, אבל לאילוניק יש פחות או יותר בערך 978 צלילות באיזור הזה לבד... אבל תודה על רענון האתר. ואגב מאיפה הגעת לעומקים האלה ? למיטב זכרוני העומק המרבי ברוב הדרך בין הסטי"ל ליתוש הוא 40 מקסימום בערך. אבל אולי אני לא זוכר נכון. ודבר אחרון - המסלול שתארת הולך הכי טוב עם סקוטר ואז אפשר לעשות את זה באיזי הלוך חזור ועוד עם סיבוב בשתי הספינות.

idan207

New member
לא באתי להעליב אף אחד...

רק הבאתי עצה לצלילה לכולם, מכיוון שיצא לי לצלול את הצלילה הנ"ל ונהנתי מאוד. במקרה אילוניק פרסם הודעה הקשורה לסטי"ל אז ראיתי לנכון לכתוב שם את התגובה ולא בטופיק חדש... כמו שאמרתי, העומק המירבי הוא 45-50 וזה תלוי כמה עמוק אתה נכנס... אתה כמובן יודע שמפרץ אילת יורד בתלילות רבה עד לקרקעית (אם אני לא טועה זה 1800 מטרים במפרץ). בנוסף לסקוטר אפשר לבצע את הצלילה עם נייטרוקס, אבל הצלילה הבסיסית היא עם זוג רגליים ואוויר דחוס...

למעלה