ירידה בעלייה במשקל

אלמלולה

New member
ירידה בעלייה במשקל

יש לי תינוקת בת 4 חודשים, יונקת בלבד. עד עכשיו היא עלתה בממוצע של 170 גרם בשבוע, בחודש האחרון היא עולה 130 גרם בשבוע ובשבועיים האחרונים 85 גרם בשבוע. 1.היא נוטה לזרוק את הראש לאחור במהלך ההנקות ולבכות, לעיתים זה גרפס לעיתים לא ברור 2. היא מוצצת עכשיו את האצבעות המון ולפעמים גם בזמן היניקה מנסה למצוץ אותן 3 היא הייתה מצוננת בשבועיים האחרונים אחות טיפת חלב אומרת לי להעיר אותה כל 3 שעות נשמע לי מוגזם, נא עצתכן תודה!!

סבטלצוק

New member
גם אצלי אותו דבר

תינוק שלי בן 4 חודשים, בוכה כשיונק, אני לא יודעת מה הסיבה לכך, הוא לפעמים בוכה, לפעמים מזיז ידים ורגלים חזק ובהצבים.מעניין אותי מה גורם לכך? לגבי ירידה במשלק, נראה לי הם פשוט עולים לא בקצב כל כך מהר כמו בהתחלה, קצב העליה במשקל שלהם יורד וזה נורמלי לחלותין ולגבי אצבע בפה זה נורמלי ב-100% , זה שיניים, שאיפשהוא שם מתחילים לגדול, את עדיין לא רואה אותם, אבל זה שיניים בודעות, לילד הגדול שלי היה אותו דבר וגם לתינוק שלי עכשיו יש את זה. הצתננות, שיניים וחום יכולים לגרום להיבוד תאבון, אבל מה קשור ל-3 שאות, תניקי אותה מתי שהיא רוצה!אולי היא רוצה רק לשתות, כי עכשיו חם!!!

ירידה בעלייה

אשמח לקבל את המשקלים שלה בכדי לדעת יותר (לידה, חודש, חודשיים, 3,4). כאשר תינוק חולה לא עולים כרגיל במשקל, וזה יכול בהחלט להסביר את האטת העלייה. בגיל הזה נהוג לשקול כל חודש ולא יותר, מכיוון שלעיתים עולים במשקל בקפיצות, ולא מקבלים תמונה מדויקת על-פי שקילה תכופה מדי. מה שחשוב זה הבריאות, הרי מטרת המשקל זה רק כמדד לבריאות. אני מצרפת לך אתר של משרד הבריאות בנושא ההתיחסות לעקומות הגדילה. אורית מדריכת לה לצ'ה

אלמלולה

New member
ירידה בעלייה - המשך

אורית, תודה על התגובה המהירה היא נולדה בשבוע 36 במשקל 2.295 בגיל חודש שקלה 2.940 בגיל חודשיים 4180 בגיל שלושה חודשים 4900 בגיל ארבעה 5430 והיום בגיל 4 וחצי חודשים 5.600 אנחנו נשקלים פעם בחודש אבל בגלל שהאטה את העלייה נשקלנו החודש פעם בשבועיים תודה

איזה עלייה !!!

בטח שהיא האטה את העלייה במשקל! היא לא רוצה להיות יותר עגולה מאשר גבוה! היא הכפילה את משקל גופה לפני גיל 3 חודשים! הממוצע להכפלת משקל הלידה זה 4-5 חודשים. משלשים את משקל הלידה בערך בגיל שנה. היא עוד מאט כבר תהיה פי שלוש ממשקל הלידה ( נשאר רק עוד 1.3 ק"ג)! זה לא כל כך מפתיע כי היא נולדה קטנה, אבל בכל זאת לא צריך לדאוג עקב ההאטה אלה לשמוח. זה סימן שהגוף שלה יודע לוסת את העלייה המהירה. הרבה בריאות! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה