ירידה במשקל

yudit28

New member
ירידה במשקל

היי לכולם אני אמורה להתחיל השבוע טיפול ברפואה משלימה לירידה במשקל מטעם קופ"ח כללית. רציתי לשאול האם מישהו מכם התנסה והצליח לרדת במשקל ולשמור על כך לאחר מכן בעזרת רפואה משלימה אשמח לתגובות וחיזוקים תודה

freearth10

New member
לא יודעת מה התוכנית כוללת

אבל השמנה/הפרעת אכילה באה ממקום של הגנה עצמית וכשלא יהיה עוד צורך בהגנה הזאת, תוכלי להשיל את הקילוגרמים העודפים וגם לא תצטרכי לשמור עליהם, כי הם פשוט יהיו מיותרים.
מאיה

נשמע שקו"ח

עלתה על עוד דרך "לעבוד" על מטופליה. אני לא מכירה שיטה ברפואה משלימה להורדה במשקל אלא אם זו דיאטה מבוקרת. כל שיטה אחרת מתייחסת לכשלים שגורמים לך לעלות/לא לרדת במשקל ומטפלת בהם. כשאלה מטופלים את תוכלי לרדת בקלות...... בכל אופן תחזרי לכאן לדווח כשתרדי במשקל ואני אשמח להתנצל ולקחת את דברי חזרה. כל טוב עירית

izackv

New member
יש מסלול בקופות שכולל דיאטיקנית ועוד

ומתמקד בתוכנית שלמה והגיונית. (ושרותי דיאטיקנית נופלים תחת ההגדרה של רפואה משלימה) יש בהחלט נקודות דיקור שמשפיעות על תאבון או על התמכרויות (ואכילה הרבה פעמים היא התמכרות) כך שגם תזונאית, גם נטרופתית וגם מטפלת סינית יכולות כנראה לעזור בירידה מבוקרת במשקל. ושלושת הדברים האלה למיטב ידיעתי נכללים בסל הרפואה המשלימה של קופות החולים.

עירית, כתבת דברים מוזרים

נכון שהרפואה המשלימה מטפלת באדם ולא בסימפטום, אבל קיימים מטפלים ברפואה משלימה במחלקות אורטופדיות, מחלקות שיקומיות, אונקולוגיה (כמו שראינו באחד השרשורים פה) ויש גם מטפלים שמתמחים בבעיות גינקולוגיות ועוד. אני לא ממש מכירה את ההומאופתיה, אבל בטוחה שאם מגיע אדם עם עודף משקל, מתייחסים גם לזה במערך הכולל, ויש לי הרגשה שטיפול טוב יכול אפילו לעזור לו לרזות. שיטות רבות של הרפואה המשלימה מתייחסות לעודף משקל כאל סימפטום שמעיד על חוסר איזון, וגם משלבות תזונה ופעילות גופנית. כמוך, אינני חסידה של קופות החולים, אבל פרוייקט שמשלב טיפולים שמאזנים את הגוף עדיין עדיף, לדעתי, מהשיטה המאוסה של ספירת קלוריות, דיאטת אטקינס, צומות, תה "טיבטי", אבקות שונות ועוד שיטות שונות ומשונות שמוכרים בכל פינה לשם הורדה במשקל. אני יכולה לומר שבכל פעם שקיבלתי סדרת טיפולים בדיקור ירדתי במשקל, על הדרך. זו לא היתה מטרת הטיפול, אבל זה מה שקרה כי הגוף כולו התאזן.

למה מוזר../images/Emo4.gif

התכוונתי בדיוק למה שאת כתבת בסוף דברייך- זו לא היתה מטרת הטיפול, אבל זה מה שקרה כי הגוף כולו התאזן. הטיפול צריך להיות באדם. טיפול נכון גורם לגוף להתאזן ופועל יוצא מזה תהיה גם ירידה במשקל. עירית

אז למה כתבת

שאת לא מכירה שיטות להורדה במשקל מלבד דיאטה מבוקרת, ושנשמע שקופת החולים עובדת על מטופליה?

הבהרה

שיטות שמכוונות להורדה במשקל בלבד, הן -דיאטה. אין שיטה כללית אחרת להורדה במשקל-תקני אותי אם אני טועה. הרפואה המשלימה על כל ערוציה מטפלת באדם כשפועל יוצא מזה יכולה להיות ירידה במשקל. אבל זו לא המטרה והכוונה הראשונית. למשל-טיפול הומאופתי טוב יכול לחבר את האדם לדיאטה מתאימה שהוא יוכל לעמוד בה כאורח חיים. ולכן מסקנתי בהמשך. לו קו"ח היתה אומרת-"בואו לטפל בעצמכם ברפואה משלימה, ותזכו לאיזון פיזי ונפשי" זה פירסום נאות. כשהיא מפרסמת "ירידה במשקל" באמצעות רפואה משלימה זה ניצול של בורות הציבור ואמונתו שהרפואה משלימה תעשה קסם והם ירדו במשקל בלי להתאמץ. מקוה שהובנתי הפעם כל טוב עיריח

dudusapir

New member
התשובה שלי

אין ברירה לפני הכל אלא לטפל במוח. כדי להצליח לרדת ולשמור על משקל נמוך יש צורך באוכל מאוזן ובריא ללא הרבה קלוריות ורצוי בקבוצת תמיכה. לגבי שיטות שונות ומשונות זה אחלה לירידה אבל הבעיה האמיתית הוא תמיד לשמור על המשקל, ללא תרוצים, להתמיד בספורט, לקבל את האנרגיות להמשיך כל הזמן. זו הבעיה. להפסיק ללכת למסעדות, בתי קפה, ארועים ואפילו לסופר. להמנע מלהכנס למקומות שיש בהם שפע של אוכל טעים. והכי חשוב תמיכה מבן הזוג/בת הזוג ואפילו לצרף אותם להליכה יומית ולאוכל דיאטתי. נכון, האוכל הדיאטתי בדר"כ הוא לא טעים במיוחד. אין מה לעשות. למי שיש נטיה להשמנה צריך להלחם כל חייו! מאמר שמצאתי בנושא רפואה משלימה לדיאטה: http://www.starmed.co.il/Diet/Types/AlternativeMedicineDiets

freearth10

New member
מסכימה עם המשפט הראשון

ומוסיפה לו את הלב. ממש לא חושבת שהדרך הנכונה היא התמקדות באוכל. עם כל כך הרבה דברים של אסור - בשביל מה בכלל לחיות? לא הייתי רוצה להלחם בעצמי כל חיי. מצטרפת לעירית וחושבת שטיפול בסיבה להופעת הסימפטום תשחרר את הצורך בו. בקו"פח בדרך כלל זו תוכנית שתפורה לא למידות האדם הספציפי אלא למה שמישהו חשב שיכול להיות יעיל וכשמפצלים את הטיפול לתחומים רבים - קשה להגיע באמצעותו למקור הבעיה.
מאיה

yperelman

New member
כשהנפש (כחלק מהגוף ומכאן המושג "גופנפש")

חלשה מתגברות התאוות. עודף משקל הוא צורת התמכרות אחת לתאוות המתגברות ומשתלטות כאשר הנפש אינה "מוזנת" דייה במשמעות/תוכן. הדרך היא לקחת אחריות על הטיפול בחוסר הנ"ל על מנת להביא לידי איזון נכון שממילא ישפיע גם על ההמשקל. דרך אחת היא באמצעות הרפואה המשלימה שבעזרתה ניתן "להתניע" לתקופה מוגבלת. לאחר מכן זו עבודה לכל החיים (שבבסיסה התפתחות אישית) בהצלחה לך

נעמי66

New member
תזונה שעוזרת להורדה במשקל

טיפ מניסיון אישי - מה שיותר מזון טבעי-צמחוני בתפריט, ירידה מוצלחת יותר במשקל.

izackv

New member
לא תמיד צריך להקצין...

חלק מהתגובות כאן גרמו לי להבין שאם מישהו רוצה להרזות אז חבל בכלל להתחיל לשפר את התזונה או את הפעילות הגופנית. צריך פשוט לאזן את הנפש. (כלומר ללכת לדיקור או לקחת רמדי של הומאופטיה קלאסית, או...) לפעמים השמנה יכולה לנבוע משינוי הרגלים פשוט. יש מקרים שמדובר בהתמכרות/חוסר איזון וכדומה. יש מקרים שמדובר בסך הכל בשינויים טבעיים בחילוף החומרים (או בהחלפת המסעדה שבה אנחנו אוכלים ארוחת צהריים) שאנחנו לא שמים לב אליהם ולא משנים בעקבותיהם את הרגלי האכילה. לחפש את הפתרון לכל בעיה בחוסר איזון של גוף נפש זה נחמד. אבל לפעמים אפשר לתת פתרונות יפים בטכניקה פשוטה ויעילה בשעה שאיזון, איך לומר? לא בהכרח יפתור את הבעיה. אני מניח שעבור רוב האוכלוסיה יש סיכוי סביר יותר להרזות דרך טיפול מקצועי של נטרופתית מאשר דרך פורמולה הומאופטית מותאמת אישית. אני בטוח שלפורמולה ההומאופטית יהיו יתרונות משלה. אבל סביר להניח שבסעיף הספציפי של הורדת משקל יהיה לה קשה להתמודד מול טיפול שיתמקד בתזונה ופעילות גופנית. (למעט מקרים של אנשים שיש להם בעיית התמכרות או הפרעות אכילה)

freearth10

New member
"איזון,,, לא בהכרח יפתור את הבעיה"????

כל מה שאנחנו עושים הוא לא מקרי ובטח שלא שינוי הרגלים. גם מה שאתה קורא השינויים הטבעים על אחד משפיעים בהשמנה ועל השני משפיעים בדרך אחרת,ולכן גם הם מצביעים על חוסר איזון. שנוי אורח החיים הוא חלק בלתי נפרד מן הטיפול ההוליסטי והוא מגיע באופן טבעי ולא מאולץ. כמה אנשים אתה מכיר שהצליחו להחזיק מעמד לאורך זמן בתזונה בריאה ופעילות גופנית? ואם כן בכמה ויתורים בחיים זה כרוך? כל מה שאנחנו לא עושים מתוך חדוות היצירה זו אנרגיה מבוזבזת - אנרגיה עליה אנחנו משלמים בצורה אחרת. לעומתה השקעה בטיפול הוליסטי, היא השקעה שמביאה איתה לא רק תוצאות בתחום המבוקש אלא גם עוד כל מיני מתנות נוספות. אם כבר להשקיע, לפחות בפורום הזה הייתי מצפה שההנחיה תהיה להשקעה נבונה.
מאיה

izackv

New member
איזון הוא לא מצב. איזון הוא שאיפה

אי אפשר להגיע לאיזון מוחלט (למעט מוות?). אפשר לשאוף לאיזון. שלא יהיה ספק - אני ממליץ לכולם לשאוף להגיע לאיזון. אבל להגיד למישהו - "אם אתה רוצה להרזות, הדרך היחידה היא להגיע קודם לאיזון, למשל על ידי פרחי באך" נשמע לי קצת כללי מדי. או "אתה שמן בגלל שאתה במצב של הגנה עצמית, תפתור את המצב הזה ואז תרזה לבד בלי שום דיאטה" נשמע לי קצת מוזר. כשאני גיליתי יום אחד שכדאי להוריד 15% מהמשקל שלי (כי הוא עלה כל חודש בעקביות מטרידה), למדתי קצת על הנושא (חודש) ובסופו פשוט הוספתי שתי ארוחות ביום (ארוחת בוקר וארוחת 10) ובכל יתר הארוחות אכלתי את כל מה שהייתי רגיל לאכול, רק שהורדתי קצת בכמות. (הכמות קשורה יותר להרגל מאשר לצורך וקל מאוד להתרגל לאכול כף אחת פחות מהאורז... אפשר לקחת לצלחת כרגיל ואז להשאיר בצלחת קצת) הורדתי 15% מהמשקל בקלות, בלי שום טראומות ובלי שום הרגשה של ויתור או קושי. אם לעומת זאת היו אומרים לי משהו כמו "רוצה להוריד 15% מהמשקל? עזוב דיאטות ופעילות גופנית, בוא וקח קצת תמציות הומאופטיות מאזנות שיוכנו במיוחד עבורך" אז לא סביר שהייתי מקשיב לעצה. ואם הייתי מקשיב, לא סביר להניח שהייתי מרזה באותה יעילות ושומר על משקל היעד החדש באותה קלות. בטח שאם הייתי מנסה לטפל ב"צורך להגנה עצמית" שלי במקום לשנות הרגלי אכילה אז לא הייתי מוריד אפילו קילוגרם אחד. פשוט בגלל שההשמנה לא הייתה קשורה לצורך בהגנה עצמית. היא הייתה קשורה לשינויים בסגנון החיים. למשל העובדה שהפסקתי לטוס פעמיים בחודש לארה"ב וחזרה. ברור שאם היתה לי בעיה של התמכרות או בעיה של הפרעות אכילה אז הייתי צריך טיפול עמוק יותר מאשר שינוי קל בהרגלי האכילה. במקרה כזה גם הייתי ממליץ על טיפול הוליסטי שלם ולא על שינוי מקומי. אבל במקרה שלי הרגשתי מאוזן למדי. ואפשר להגיד אפילו ש"השמנתי מנחת"

freearth10

New member
כשטוב לאדם

הוא מלא מרץ ופעיל ולכן גם לא ישמין, כשלא טוב לו, אין לו חשק לעשות דברים שהוא נהג לעשות וכך הוא מתחיל להשמין. ההשמנה היא רק סימפטום. טיפול רק בו - יביא איתו את הסימפטום הבא. כשמתחילים לטפל כן, אפילו בתמציות פרחי באך, פתאום מגיעים להבנות מסויימות, שמביאות את האדם לשינוי בכל מה שהוא מכניס פנימה, לדרך בה הוא מעכל דברים ובדרך בה הוא מוציא אותם החוצה. אולי לא מרזים באותה היעילות, אבל מי אומר שכמה שיותר מהר זה יותר טוב? כמו מיכל גם אני יכולה לספר לך שבתהליך השינוי שלי מידי פעם אנשים שואלים: אוי, איך רזית כך? איזו דיאטה עשית? והדיאטה היחידה אותה אני יכולה להעלות זה שתיה מידי פעם של מיץ לימון ושמן זית שאותם אני לוקחת כשאני מרגישה שאני זקוקה לאיזון של הסולר פלקסוס שלי. רגע, שמן? להרזייה?
במקרה שלך הגעת למודעות שכדאי לך לרזות ב-15% ומאחר שזה משהו שכדאי הצלחת למצוא גם את הדרך לשם. ודרכים יש אין סוף. לא פנית לפורום לרפואה הוליסטית. אבל כשבפורום הזה מייעצים לעשות דיאטה שידוע שרק היא לא יכולה להביא להרזיה ורוב האנשים שמרזים בעזרת דיאטה בדרך כלל גם מחזירים לעצמם את כל מה שהם הצליחו להרזות. אפילו הקונוונציונאלים כבר הבינו שכדי שהיא תעבוד צריך להיות יותר מרק דיאטה ובדרך כלל זה כבר משולב בקבוצת תמיכה.
מאיה

izackv

New member
סליחה?

בתקופה שהשמנתי היה לי טוב מאוד, הייתי מלא מרץ ופעיל גופנית. ההשמנה נבעה משינוי בצורת החיים שדווקא שיפר מאוד גם את האושר שלי וגם את האיזון. רק מה? הוא גרם לשינוי בהרגלי האכילה שלי. יותר אוכל, יותר טעים, פחות טיסות וג'ט לגים, שעות שינה רבות יותר וטובות יותר והרבה יותר כיף באופן כללי. לא ברור לי על סמך מה את טוענת שכשטוב לאדם הוא מלא מרץ ופעיל ובטח שלא ברור לי על סמך מה את אומרת שכשטוב לאדם הוא לא ישמין. בדיוק כנגד ההנחות האלה אני יוצא (ובטח כנגד הצגתן כעובדות!) אף אחד לא יכול להרזות ולשמור על זה רק כתוצאה של שינוי הרגלי אכילה? בלי שום קבוצת תמיכה? ואת זה יודעים כל הקונוונציונאלים? אני מכיר מספיק אנשים שסותרים את הכלל הזה. שוב, הנחות לא מדויקות שמוצגות כעובדות. איך אנשים שטוענים שכל אחד מאיתנו בנוי אחרת לגמרי פתאום טוענים שאם מישהו מאיתנו משמין זה בגלל שרע לו? (ומאיפה בא הביטוי "להשמין מנחת"?)

freearth10

New member
השמנה זו הגנה

הגנה תמיד מגיעה ממקום של פחד. ומאיפה בא הביטוי להשמין מנחת? אולי הוא נוצר על ידי מישהו שהיה מאוד רזה ומה שאתה מבין במונח משמין זה לא מה שהמשורר התכוון? ואולי זה בא מתוך התכחשות של אותו האדם? אולי זה נאמר בצחוק? ויש עוד הרבה מאוד אולימים. מעניין למה אתה כל כך מתרעם על זה שאתה רואה בהשמנה רק תוצאה של מה שאנחנו אוכלים ואני רואה בה תוצאה של הפחד שהביא אותה ושבו צריך לטפל.אז אתה חושב אחרת ממני. Welcome to the club , אתה לא היחיד
.

למעלה