ירידה במוטיבציה

dory141

New member
ירידה במוטיבציה

שלום דפנה, בלי קשר לייעוץ שקיבלתי ממך בעבר בנוגע להסבה, אני מרגיש שחלה אצלי ירידה כללית במוטיבציה התעסוקתית. האם השינוי (שיקרה בימנו אנו, אני מקווה) ינער אותי ויגרום להחזרת המוטיבציה והאמון שלי בעצמי ובכישוריי, או שמדובר במשהו עמוק יותר?
מבחינת גישה, אני בבסיס אותו אדם. אני משקיע בכל דבר שאני עושה (בין אם עריכת ספר או חיבור ראוטר למחשב, מבחינתי צריך לעשות הכל באהבה ומכל הלב), אבל אני מרגיש פחות עם מוטיבציה משהייתי לפני 5, 10 או 15 שנים. אם פעם הגישה הייתה: "בוא נכבוש את העולם", כיום אני מרגיש שהגישה שלי מתאפיינת ב "בוא נעביר עוד יום, ממילא לא הולכים לשום מקום". הפכתי כבר אלרגי לביטוי "בוא נתקדם", כי אני לא מרגיש כ"כ את הצורך הזה. מבחינתי אחלה להישאר במקום. הבעיה היא, שאני יודע, שזה לא אני, אלא האני שרמוס ע"י החיים. מה לעשות כדי לשנות והאם בכלל כדאי "לשנות בכוח"?
ללא קשר ובאופן אישי, מספר ההשתפויות שלי בפעילויות חברתיות "מחוץ לשעות העבודה" קטן ל-0 (כולם עסוקים וגם אני), בחו"ל לא הייתי 7 שנים ובחופשה בארץ לא הייתי 8 שנים. החופשה הכי גדולה שלי היא סרט לבד בקולנוע או 3 אימוני פילטיס בשבוע. אפילו הקריאה, הפכה אצלי למשהו שנוא שאני דוחה. אני, שפעם קראתי 4 ספרים בשבוע כילד ו-4 בשנה כמבוגר, מקבל בחילה כשאני רואה ספר (להזכירך, אני עדיין עובד בהוצאת ספרים) וזה ממש מתסכל אותי.
אם יש לך עצות, אשמח לשמוע. תודה.

אל תיתן לעצמך להיכנס לשיתוק

הי דורי,
האמת שראיתי את ההודעה שלך כבר לפני יומיים, אבל לא עניתי מיד. הייתי צריכה זמן לחשוב על מה שהעלת. הצלחת בכתיבה להעביר תחושות לא קלות, ובאמת שלבי איתך. אני מאמינה שמדובר בסוג של לופ, שבו המציאות משפיעה על ההרגשה וההרגשה משפיעה על המציאות, ולכן גם הפתרון צריך להיות משולב. אין ספק שחוסר שביעות רצון מהעבודה וחוסר הצלחה במציאת עבודה חליפית מספקת - גורם לדיכאון. וכן, אני בוחרת להשתמש במילה (הקשה) הזו, כי ממה שכתבת נשמע שאתה נוגע בו. זה כמובן לא צריך להיות דיכאון קליני קיצוני כדי להיחשב דיכאון. אבל אתה מתאר חוסר חשק לעשות דברים שבעבר אהבת, חוסר רצון לשתף פעולה עם החיים ואפילו חוסר אמונה בעתיד. אל תיבהל מההגדרה. להפך. תשתמש בה כדי להיות מודע וכדי לחפש דרכים להתנער ממנה.
אתה מכיר את "סוף הדרך" של ג'ון בארת? באחד הפרקים יש תיאור של בחור צעיר שרוצה לעזוב הכל. הוא מגיע לתחנת הרכבת עם 30 דולר בכיס, כל הכסף שיש לו, ושואל בקופה לאן הוא יכול להגיע עם הסכום הזה. הקופאי מציג בפניו כמה אפשרויות והוא, בתגובה, מבקש ללכת הצידה רגע כדי לקבל החלטה. למחרת בבוקר עוצר מולו אדם - שבהמשך הופך לדמות משמעותית בסיפור - ואומר לו "אתה יודע שאתה כבר יושב פה מאתמול?"
בטח לא הצלחתי להעביר את העוצמה שבסיםור כפי שהיא כתובה ע"י בארת, אבל המסר של זה מבחינתי הוא, שהקיפאון משתק ומביא לאדישות, ולפעמים מה שחשוב הוא פשוט לעשות. לא כ"כ משנה מה, אלא רק לשמור על הגוף והנפש במצב של תזוזה.

התייחסת בדברים שלך להתנגדות לביטויים כמו "בוא נתקדם" ועל השינוי ביחס אליהם. אני חושבת שאתה צריך לבדוק עם עצמך האם זו תגובה ל"רמיסה של החיים" כדבריך, או אולי הייתי מנסחת את זה ביותר סלחנות, לתקופה המשתקת שאתה נמצא בה; או שזה שינוי לגיטימי של התבגרות. כי יש משהו בהתבגרות שלפעמים מאפשר לנו להבין שההתקדמות היא לאו דווקא המטרה. אם זה נוסע מתחושה של being - זה דווקא יכול להעיד על תהליך חיובי.
בקיצור, עבודה רבה לפניך וזו כנראה תקופת מעבר חשובה בבניית העצמי שלך. להבין מה גורם לשינוי ואיך היית רוצה לטפל בו.

וכמובן, שאני מאוד ממליצה על ליווי מקצועי אם יש לך את הפנאי והכסף בשביל זה.

dory141

New member
תגובה

תודה על תגובתך, דפנה. אני לא מרגיש, במעט הידע שלי, שאני סובל מדיכאון. לא הכרתי את סוף הדרך, אבל הפנמתי את המסר. אגב, אני שולח באופן אקטיבי קו"ח וממש לא מחכה שאיזה גמד קטן משוויץ יבוא להציל אותי או משהו. עם זאת, לפעמים זה מתסכל. איך אדם עם כישורים כמו שלי, לא מוצא עבודה שהולמת את כשרונו ונתקע בעסק משפחתי שקובר את מרבית חלומותיו ושאיפותיו? והכי חשוב, איך יוצאים מזה.

אשמח לשמוע עצות, אך אני לא בטוח שאוכל להתחייב לסכומי כסף גבוהים. על כמה מדובר?

כדאי להבין מה אתה יכולה לשנות בתהליך החיפוש

בוודאי שזה מתסכל. התחושה שאנחנו יודעים שמשהו לא עושה לנו טוב, פועלים כדי לשנות ולא מצליחים - היא מאוד מתסכלת. צריך להבחין מה מזה נמצא בשליטתך ומה לא, ולהתמקד רק במה שאתה יכול לשנות: האם קורות החיים שלך כתובים טוב, איך אתה מתפקד בראיונות עבודה, האם אתה מכוון למשרות המתאימות ואיך אתה מנהל את החיפוש.
לגבי ליווי מקצועי כזה - הוא לא צריך להיות ארוך או יקר במיוחד. אני מעריכה שכשלוש פגישות יכולות להספיק. אם תרצה אתה מוזמן להתקשר אלי: 054-7503716.

למעלה