ירידה בכמות החלב

maayan2007

New member
ירידה בכמות החלב

התינוק שלי בן חודשיים וחצי וניזון מהנקה מלאה.
עד לפני שבוע בערך היה לי כל הזמן המון חלב ברמה שהוא לפעמים כמעט נחנק מיניקה מהירה מידי.
היו פעמים בעבר ששאבתי אבל לא באופן קבוע ובגלל גודש ודלקות שחזרו על עצמן הפסקתי במטרה להוריד קצת את כמות החלב.
שבוע שעבר שאבתי פעם נוספת ויצאה כמות טובה של כ150 מ"ל
השבוע רציתי לשאוב שוב ופתאום לא יוצא יותר מ40-50 מ"ל בשאיבה. ככה כבר שלושה ימים
גם הארוחות שלו נהיו קצרות ולעיתים תכופות יותר והוא ממש נלחם בי בארוחות ומתעצבן.
לציין גם שמזה כחודש משלשל פעמיים או שלוש פעמים ביום והשבוע פתאום צבע היציאה נהיה ירוק מידי פעם (לא כל יציאה).
מעבר לכך הוא לא מיובש והוא פעיל וערני, רק קצת בכייני בימים האחרונים.
אני לא לוקחת גלולות ועוד לא קיבלתי מחזור.
מישהי יודעת למה הירידה בכמות חלב? ומה אפשר לעשות עם זה?

gudat

New member
לי נשמע שהכמויות שלך התאזנו

וירדו באמת מפני שהיה לך "יותר מידיי", והפסקת השאיבות עזרה להורדת הכמויות. עקרונית כשאמהות מניקות הנקה מלאה לפי דרישה, בעיקר כשכבר עברו מספר שבועות מהלידה, לא תמיד יהיה הרבה חלב בשאיבה. לא אצל כל האמהות.

חודש שילשול.... את בטוחה? בדקתם את זה? אולי פשוט הקקי נוזלי כפי שהרבה פעמים נראה קקי של יונקים?
אם ירוק מידי פעם בדר"כ זה חסר משמעות, לעיתים מעיד על מחלה כלשהיא (וירוס, צינון וכד), או על יניקה של יותר "חלב קידמי"- עשיר בפחמימות. זה לפעמים קורה כשלאמא יש הרבה חלב, והתינוק שבע לפני שמגיע החלב השומני יותר. את מניקה בדרך כלל מצד אחד? שני צדדים?

ארוחות קצרות- הרבה פעמים זה פשוט ככה, הארוחות מתקצרות והתינוקות "מתרגזים" כשאנחנו מציעות להם עוד והם בעצם לא רוצים. עם זאת, מאחר שאת כן מעלה את עניין הירידה בכמויות, הייתי שוקלת אותו כדי לוודא שממשיך לעלות יפה במשקל.

maayan2007

New member
זה לא מרגיש מאוזן

עד עכשיו הוא אכל 10-15 דק' והיה מרוצה. עכשיו הוא דורש לאכול כל 10 דק' בערך ונראה שאף פעם לא שבע.

לגבי השלשול הייתי אצל רופאה שאמרה שזה אולי וירוס. אבל גם המליצה לי להפסיק עם חלב. הפסקתי לשבועיים והיה נראה שיש שיפור ואז נאלצתי מסיבות שונות לאכול שוב מוצרי חלב וזה מיד חזר. אז אני עושה מאמצים להפסיק שוב (זה הופך אותי לטבעונית וזה לא קל).
אני מניקה משני צדדים אבל הרבה יותר נוח לשנינו מצד ימין והוא גם רוב הזמן מלא יותר. אז יוצא בערך שתי הנקות בימין על אחת בשמאל.

הוא כל הזמן עולה במשקל, ובהקשר הזה אשמח לדעת האם עליה באחוזונים היא נורמאלית כי בהתחלה אמרו לי שהוא אמור לשמור על האחוזון שלו (מדידה ראשונה היה באחוזון 34 ובאחרונה הגיע לאחוזון 48)?
בכל מקרה הוא נורא עצבני כל הזמן, קראתי שצואה בצבע ירוק כהה מעידה על וירוס וזה נראה לי דיי כהה. יכול להיות שהעצבנות היא מזה?
ביומיים האחרונים הופיעו לו גם המון פצעונים על כל הגוף והפנים, האם יכול להיות קשר? (קשה לי נורא להגיע איתו לקופ"ח אז נמנעת מזה כמה שאפשר)

תודה רבה על התשובה

gudat

New member
לא הייתי מוותרת על בדיקת רופא...

הפצעונים - יכול להיות סתם מהורמונים בחלב, ויכול גם להעיד על מחלה- בעיקר בשילוב עם מה שכתבת- שילשול, חוסר שקט, קקי ירוק וכד'.

כתבת שהוא רוצה לינוק "כל עשר דקות"- האם זה ככה על פני כל היממה? יש שעות שכן ישן, רגוע?

לגבי הצדדים, התכוונתי האם את מניקה משני הצדדים בכל הנקה. אם אני מבינה נכון התשובה היא שלא? בערך שתי הנקות רק מצד ימין, ואז הנקה רק מצד שמאל? אם אכן כך, אז זה ניהול הנקה שלאורך זמן מוריד כמויות חלב, מפני שאין גירוי תדיר לשד. במקרה שלך זה היה טוב כשהיה יותר מידיי חלב.... יכול להיות שעכשיו זה כבר לא מתאים....וכדאי לנסות להציע שני צדדים (או יותר) בכל הנקה....

עלייה באחוזונים- בהחלט קורה. עם זאת, כשהעלייה במשקל מאד גבוהה לאורך זמן אנחנו כן מסתכלות אם יש מצב של עודף חלב ומטפלות בזה אם צריך.

maayan2007

New member
מידע חדש

עם הכמות שאני קוראת באינטרנט את עדיין מצליחה לחדש לי.
הבנתי שאמורה להיות ירידה בחלב בתקופה שחוזר המחזור. זה מתאים גם למה שאת אומרת על הפיצעונים, מצד שני מתאים כנראה גם למחלה - אגש מחר לרופא, אבל יש בדיקה מסויימת שכדאי לי לבקש? כי כשביקשתי בדיקה של הצואה הרופאה סירבה, וכשביקשתי הפנייה לגסרו בגלל הפליטות המרובות והשלישולים היא אמרה שנחכה עם זה, יש משהו שכדאי לי להתעקש עליו?
במשך היום הוא מבקש כל כמה דק' ואוכל מעט יחסית מה שקצת משפר את עניין הפליטות אבל עדיין לא לגמרי. החל מהשעה 23:00 בערך ועד 06:00 הוא מתעורר במרווחים של שעתיים וחצי - שלוש, אבל גם אז הוא לא לגמרי רגוע, הוא כל הלילה ממלמל.
בימים האלו כיון שהוא מבקש כל הזמן וכיון שהוא נאבק נורא אני כן מחליפה לו צדדים, לפעמיים גם כמה פעמים בהנקה
לגבי העלייה במשקל הוא נולד 3.05 ועכשיו הוא 6. הוא בן חודשיים וחצי מה זה אומר עלייה מאוד גבוהה ומה זה לאורך זמן? חצי שנה? שנה?
פניתי בטלפון ליועצת ההנקה שעזרה לי בתחילת הדרך. האם יש לדעתך צורך לבקש שוב ביקור של יועצת הנקה?

ושוב, המון תודה.

gudat

New member
בהחלט זו הכתובת

הייתי מתחילה בשיחת טלפון ומאד יכול להיות שכדאי להפגש.

אין בדיקה מסויימת שידוע לי עליה מעבר למה שביקשת... אבל אם הדברים לא השתנו, שווה לבקש שוב.

לגבי המשקל- לאורך זמן, זה גם חודשיים שלושה... הוא הכפיל את משקל הלידה שלו כבר, כשגם להכפיל בגיל חצי שנה זה תקין. נראה לי ששווה לבדוק אם יש עודף של חלב.

למעלה