ירידה בחתך מוליך

ניק

New member
ירידה בחתך מוליך

בס"ד האם בתוך מתקן מותר לרדת בחתך מוליך האפס? למישהו יש את הטבלאות? יש לי את חוק החשמל אך מצאתי בו רק ירידה בחתףך מוליך הארקה. תודה

אצ3

New member
אסור לרדת בחתך מוליך האפס

בקוטר שמתחת למוליכי הפזות. הירידה בחתך גורמת להמון צרות. כעיקרון מותר בתוך לוח חשמל לרדת פעם אחת בחתך ללא הגנות. כל ירידה נוספת מחייבת הגנות למוליכים. חתך מוליך הארקה צ"ל גם כמו חתך מוליכי הפזות, בקו הראשי.

ניק

New member
ע"פ חוק החשמל

בס"ד ע"פ חוק החשמל מותר לרדת במעגל תלת פאזי בחתך הארקות. השאלה מה לגבי מוליך האפס לא מצאתי לכך התייחסות אלא ברשתות ואני מחפש למתקן בית חרושת

אצ3

New member
אם המתקן הוא תעשייתי

ועם חיבור גדול, אל תרד בחתך של מוליך האפס, מכיוון שיהיו לך המון בעיות עם ההרמוניות.

lekner

New member
בעיקרון מומלץ שחתך האפס

יהיה בגודל של מוליך המופע ואף גדול ממנו עקב בעיות הרמוניות כמו שציון ציין קודם אך ע"פ חוק שטח האפס יכול להיות כשטח הארקה לכן יש כבלים 25+16*3 ומוסיפים הארקה 16

ניק

New member
מדוע עבור שטח

בס"ד מדוע עבור שטח חתך קטן נוצרות הרמוניות? ההרמוניות מפריעות בעיקר למנועים? יש כבלים 16+ 25*4? תודה רבה

רשר

Well-known member
מנהל
ההרמונית נוצרות מציוד אלק'

הצורך בחתך גדול נובע מהזרם שהן מעמיסות על החוט ובמיוחד על האפס כי הן אינן מאוזנות לשלושת הפזות, כך יתכן מצב בו זורם באפס זרם גבוה מאשר בפזה, ולכן רצוי חתך גבוה.

wil

New member
באפס זרם גבוה מאשר בפאזה?

למיטב ידיעתי המצב הזה אינו אפשרי במערכת תלת פאזית תקינה (אפילו בעומס לא מאוזן). המצב הכי קיצוני הוא כשפאזה אחת לא מועמסת בכלל והשניה בעומס מלא, ואז באפס יזרום מלוא הזרם של הפאזה העמוסה אבל לא יותר.

ניק

New member
אבל הגדלת חתך

בס"ד הגדלת חתך זה לא מה שיפתור את ההרמוניות השפעתו קטנה מאוד. עד כמה שידוע לי יש התקנים מיוחדים ע"מ לפתור את בעיית ההרמוניות. כמו כן לא הבנתי איך במוליך האפס יכול לזרום זרם גדול ממוליכי הפזות הרי במצב ששלושת הזרמים מאוזנים הזרם במוליך הוא אפס, וכאשר פזה אחת פעילה, בד"כ הצריכה שלה תהיה זניחה ואילו הצריכה הגדולה מגיעה מצרכנים תלת פאזיים. מברור שערכתי עם מהנדס חשמל נאמר לי שמותר להוריד את חתך האפס במתקן עצמו כמו שמותר להוריד את מוליך הארקה. אשמח לקבל את תגובותיכם בעניין זה. תודה רבה והמשך יום נעים.

lekner

New member
לא רוצה להעליב אבל תחליף מהנדס הוא

צודק חלקית לפני שהיתה התייחסות לנושא שנקרא"איכות החשמל" שזהוא בעצם נושא שמגדיר לא רק את המתח והזרם שנקבל אלא גם את האיכות שלו בניסויים שערכו במקומות שיש בהם הרמוניות גילו שההרמוניות נבנות אחת על השניה במוליך האפס בחיבור אלגברי ולא וקטורי לכן הזרם גדל במוליך האפס נכון שזה נשמע מוזר אבל תאמין לי זה נכון ישנם מקומות ב ארה"ב ש על כל מוליך פאזה מוסיפים אפס במיוחד במיבני היי טק שיש בהם הרבה הרמוניות ובגורדי שחקים תפקיד הגדלת מוליך האפס הוא לא לבטל את ההרמוניות אלא למנוע התחממות המוליך עקב ההרמוניות ניתן להוריד את חתך האפס כמו שציינתי לפני זה שזה תלוי במתקן ובאופי הצריכה שלו אך זה לא מומלץ היום גם הכבלים שהיו באים 3+1 יבואו היום ב חתכים שווים כולל האפס ונכון להיום ככל הידוע לי יש דיון לחייב שימוש באפס כשטח הפאזה וכתוצאה מכך יהיה חובה להגדיל גם את הארקה בסופו של דבר נשתמש ב 5 מוליכים זהים מקווה שעניתי על תשובתך

רשר

Well-known member
מנהל
הוראות לחיבור מנוע עם מתנע אלקטרוני

שים לב לחתך הארקה - זהה לפזות, וגם סיכוך לכבל, זאת בגלל שהמנוע אינו מקבל גל סינוסיאלי מושלם אלא איזה שהוא הרכב גלים שיוצרים גם הרמוניות שעלולות לזרום דרך הארקה בשעת תקלה.

למעלה