ירידה בחלב

ask333

New member
תודה...

מה בקשר למוטיליום? האם זה יכול לועיל במצב כזה ואם כן לאיזו תקופה ובאיזה מינון? עוד שאלה קטנה-יש לי תופעה שאחרי כל הנקה/שאיבה הפטמות שלי מקבלות מעין כתמים לבנים מקדימה, כאילו משנות פיגמנטציה. לפעמים זה רק לכמה דקות. זה כואב כשזה קורה...הפטמות מתקשות והאזור שורף. קראתי על תופעה כזו שנגרמת בשינוי טמפרטורה...האם יש משהו לעשות בנידון?

Revili

New member
פטמות שורפות...

מה שאת מתארת קרה גם לי... לדעתי זה היה כתוצאה מ"חוסר חמצן" לפיטמה, או לפחות ככה אני קראתי לזה...כאשר הפיטמה היתה זמן ממושך יחסית בפה של התינוק ולא "נשמה" הרגשתי את התחושות שאת מתארת. נסי לעשות הפסקות/החלפת צד במהלך ההנקה/שאיבה, כדי לאוורר למספר שניות את הפיטמה ותראי אם זה עוזר.

ask333

New member
ירידה בחלב

התינוק שלי בן חודש וחצי והנקתי אותו היטב עד גיל 3 שבועות. אחרי קפיצת גדילה ראשונה היו לי כאבים בפטמות ולא הצלחתי להניק ונתנו לו בעיקר פורמולות לצערי. אחרי עזרה של יועצת הנקה חזרתי להניק אך היתה לי ירידה משמעותית בחלב (לפי יועצת ההנקה) והילד היה חסר סבלנות ואז שוב הינו צריכים לתת לו פורמולה. נכנסתי לגלגל שבו החלב רב יורד. לפני שבוע קיבלתי מוטיליום מרופא הנשים שלי- שלא ידע כלל זה שזה מגביר חלב, וניסיתי במלוא המרץ שוב להניק...היה נראה שיש מעט יותר חלב, אך גם זה היה בגלים-יום אחד היה יותר ויום פחות. כעבור שבוע של 3 כדורים ליום אזלו לי הכדורים ורופא הנשים שלי לא עבד. כמו כן רופא המשפחה שלי סרב לתת לי מרשם נוסף למוטליום. זה כבר כמה ימים שאני ללא מוטיליום ומרגישה ירידה בחלב שוב. רופא הנשים אמר שאם אני אניק את ילדי יום אחד ללא פורמולה הגוף שלי ייצר מספיק חלב עבורו, אז הנקתי אותו ללא פורמולה יום שלם. זה היה מאבק חלק מהזמן כי הוא צרח ומשך אחורה בהנקות חסר סבלנות. אבל התעקשתי. וזה עבד-הצלחתי, אלא שיום למחרת (שבוע 6) הוא לא ירד לי מהציצי ובצהררים כבר הייתי ממוטטת. נתנו לו בקבוק עם 50CC מטרנה והוא נרגע לכמה שעות. הבעיה היא שכשאני שואבת יוצא לי מקסימום 50CC משני הצדדים ביחד. ואני לא בטוחה שיש לי מספיק חלב. אני לא יודעת אם ללכת לקחת שוב מוטיליום במינון גבוה יותר או שכבר אין טעם...אני מרגישה שהשדיים שלי ריקים, ולפעמים כשאני לוחצת לא יוצא כלום. אם אני אמשיך להניק ולתת פורמולה ביחד -האם תפוקת החלב תרד עוד יותר? מה לעשות?

ask333

New member
זהו שזה בדיוק המעבר שגורם לי לכאב...

כשאני מסיימת להניק אפילו 2 דקות הפיטמה כואבת לי. זה לא הזמן של היניקה אצלי...זה ישר אחרי בלי קשר לזמן... זה ממש מעיק על הנקה רגועה כשכואב ככה כל הזמן-אני לא יודעת מה אני יכולה לעשות...זה הופך את הפיטמה ללא נעימה למגע עוד לפני שאני מניקה לפעמים

Revili

New member
אז אולי...

זו באמת נתגובה לשינוי הטמפרטורה מהמעבר בין הפה של התינוק לאויר... הכיני לידך כרית חימום (כזו שמחממים במיקרו ולא לחממם יותר מדי) והניחי אותה על הפיטמה (לא ישירות אלא דרך החולצה) מיד כאשר היא יוצאת מהפה של התינוק...מקווה שאולי יעזור.

למעלה