ירח מלא...

BlaT©

New member
ירח מלא...

איך זה יכול להיות שהירח המלא היה אתמול, אבל רק מחר ט"ו ע"פ הלוח העברי?

BlaT©

New member
אכן...

בדקתי בכל מקום אפשרי, אפילו בעצמי בטלסקופ
אז איך זה יכול להיות?

לפעמים זה יוצא בי"ד

לפעמים זה יוצא ב-ט"ו. אם אני לא טועה, זה תלוי באורך החודש העברי. אם כ"ט (29) יום, אז הירח המלא יוצא בי"ד (חשוב לזכור, תאריך עברי מתחיל בערב. כך שאתמול בערב זה כבר היה הי"ד) ואם האורך שלו זה ל' (30) יום, אז ב-ט"ו. תבדקו בלוחות השנה.

BlaT©

New member
האאא...

הייתי בטוחה שזה תמיד בט"ו. טוב, תודה

לפי היהדות יום מתחיל בערב

ספר בראשית" ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד. לכן ראית ירח מלא בערב טו' כמו ערב שבת, ערב ראש השנה וכו'. . מיקי

ToryMaster

New member
וואלה ../images/Emo12.gif

שכחתי מזה לגמרי
נדפקתי, עכשיו לחכות עוד חודש

Nizzan Cohen

New member
הירח המלא הוא בערב ט"ו....

כלומר עם ביום ראשון י"ד וביום שני ט"ו - בערב בינהם יש ירח מלא
.

BlaT©

New member
אבל הוא היה ביום שבת ../images/Emo13.gif

זאת אומרת בערב י"ד...

Bartal j

New member
אתמול הירח היה מהמם

אימלה הייתם צריכים לראות את האור שלו נשקף במים וצובע אותם זה היה כל כך רומנטי ויפה אין לי מילים לתאר את זה... לדעתי זה צירוף מקרים יפייפה שהיה ירח מלא דווקא בערב שבו נכנס טו באב שזה הרי יום האהבה ...

זה לא צירוף מקרים...

ט"ו באב, זה אמצע חודש עברי... בט"ו לחודש בד"כ יש ירח מלא כמו שאמרו כאן כבר החברה מעליי. כל חודש. כל ט"ו. לא דווקא בחודש אב.

Bartal j

New member
כן הבנתי פשוט רציתי להגיד ש..

זה באמת יפה לדעתי שהירח המלא יצא ביום האהבה כאילו בטח יש לזה איזה משמעות שדווקא יום האהבה נחוג ביום שיש ירח מלא שלעתי זה ממש רומנטי...

ביהדות

תמצאי הרבה חגים שחלים דוקא בט"ו או בערב ט"ו (י"ד) אני לא יודעת מה הסיבה, והאמת היא שאני גם אחפש אותה עכשיו כשאני חושבת על זה. אם מישהו/י כאן יודע/ת למה אני אשמח אם י/תאיר את עיניי.

Marsha Figg

New member
רגע...

לפי התוכנה שלי (שלא טועה) , הירח המלא היה ביום שבת בערב, כלומר שביום שני, ט"ו באב, זה היה יומיים אחרי הירח המלא...

Bartal j

New member
התכוונתי ליום ראשון שזה ערב טו באב

הריי ערב טו באב זה העקב שבו נכנס החג הירח המלא הקסום הזה קיבל את פני החג (סורי על ההסחפות אני פשוט קצת יותר מידי רומנטית ואוהבת למצוא דברים כאלה יפים בתופעות טבע..)

למעלה