ירח ושבתאי בבית1 ....?

or311

New member
ירח ושבתאי בבית1 ....?

איך תפרשו המקרה הבא : 1. ירח צמוד שבתאי בשור בבית1 , [מול ונוס וצדק בעקרב] (המרקורי בגדי בית9) ? דרך-אגב : השמש בקשת רק עם זוית 45 למרס בבית-8 - - פשוט איני בטוחה שאני יכולה לייחס לירח בבית1 כאן- הפכפכות ומצבי-רוח בגלל סטורן ושור.... ומצד-שני האם המולות של יופיטר לירח, מחזקת את תכונות הקשתיות(שמש) ?

or311

New member
האם כחדשה בפורום, אינני זכאית להתייחסות ?

אשמח, לתגובה כלשהיא לשאלתי

or311

New member
המפה-צורפה. בעניין ירח0שבתאי בבית1 ועוד ?

איך שבתאי לבדו ובייחוד בצמידות לירח משפיע בבית 1 ? אני לא יודעת האם שבתאי מצמצם במקרה זה- נראות האדם כהפכפך ומודי , ביחוד כשהם במזל יציב כשור. ואיך יופיטר ממול לירח משפיע ? וכמה יבלוט "האני" הקשתי לאור כך שאין לו כל הבטים, והנו מרכיב האש היחידי ?

roigr

New member
דעתי החובבנית (באמת חובבן):

לשאלות הספציפיות שלך: אני לא חושב שיש מ-מ-ש הפכפכות ומצבי רוח עם ירח כאן. כלומר - יש הפכפכות ומצבי רוח, אבל משום ששבתאי מעורב שם מאוד חזק, כל מצבי הרוח הם בסקאלה ה"מדוכאת" של מצבי הרוח. אין כאן עליות וירידות מי-יודע-מה, אלא מעין הרגשה נכאה כללית. סביר להניח, שמשום שזה נמצא בבית 1, זה מורגש יחסית באופן מאוד תדיר. כל מפגש עם אנשים ועם העולם מעורר מחשבות על העניין הזה, ומזכיר לאדם המדובר שלא משנה מה הוא יעשה - לא קל בעולם. באמת יכול מאוד להיות שמשום שזה כל-כך משמעותי, אולי יש גם בעייתיות סביב הדימוי העצמי, וגם סביב מערכות יחסים. שבתאי מצמצם כאן את הביטוי ואת הנוכחות של האדם. הייתי אומר שסביר להניח שבעל המפה ירגיש את הייאוש הזה, ובמצב כזה - קשה באמת להתייחס לחלק הספציפי של "ירח בבית 1 = נראות האדם כהפכפך ומודי". לגבי הקשתיות - אני לא יודע עד כמה היא תבוא לידי ביטוי כאן גם-כן. קשה לסמוך על אנשים כשמדובר על היבטים כאלו, ולכן אין כאן הרבה אש (שימי לב - השמש אמנם בקשת, אבל נמצאת בבית 8, ועושה זוית לא פשוטה לסאטורן-ירח. גם שליט האופק (ונוס) וגם שליט השמש (יופיטר) נמצאים כולם בעקרב, שהוא במידה מסוימת אנטי-תיזה לקשת, לפתיחות, או לאופטימיות ולהתפשטות הקשתיים).

יפה, גם פלוטו סקוור מרקורי

מוסיף לעקרביות , ושמש ירח 150 מוסיף לאי הנוחות שלהם, לכן הירח והשפעת שבתאי לא יכולה להיות מנותקת כאן מכל המפה. יש גם חילופי דמות אם ואב (ירח שליט בית 4)

or311

New member
נראה שהמפה מאפיינת אישות בעלת סתירות -

בית 1- הדגשת העצמי+, לעומת בית7-"האחר" ושותפות שור וגדי- חומרנות, זהירות, מתינות , פסימיות לעומת קשת(שמש)- שכלתנות, הרפתקנות +, אופטימיות הדגשת עקרב -מניפולטיבי, מתוחכם, מתעמק ,ולא-ישדיר לעומת קשת הישיר ושור- הפשוטים יותר......... מצפה לתגובתכם --

היי אור

ממליץ, אם לא קשה לך, לעשות מפה בשיטת הבתים של קוך, ולא של פלסידוס. יש מלכוד כאן בגלל גודל הבתים של בית 12, ומבחינתי בקוך אפשר לראות תמונה הרבה יותר מדויקת, ובעלת פרופורציות.

ובכל זאת

מכיון שביקשת את עצתנו, תני לנו, ובעיקר לי, להחליט מהי מהות ומה לא. יש דברים שאינך רואה, הקשורים לבתים עצמם ולשליטיהם, שבקוך נראים אחרת.

הממ..

'פשוט איני בטוחה שאני יכולה לייחס לירח בבית1 כאן- הפכפכות ומצבי-רוח בגלל סטורן ושור.... ומצד-שני האם המולות של יופיטר לירח, מחזקת את תכונות הקשתיות(שמש) ?' מכיון שקצת 'טרטרתי' אותך בנוגע לקוך ולפלסידוס, אנסה לפצות בתשובת עומק, ובחומר למחשבה..
לגבי הירח בבית 1 - בהחלט לא הפכפכות, אבל מצבי רוח - לא בטוח שאין כאן. אבל שימי לב מה אנו פוגשים בקונסטלציה הזו: הירח הוא שליט בית 4, שצמוד לסטורן, יוצר זוית של עימות עם ונוס, שהיא בעצם שליטת האופק שלך, שנמצאת ממש ממול, בבית 7, בית היחסים. אפשר לומר שיש פה מעין עימות בין הערכים שקיבלת מהבית- דמות האב, ליתר דיוק, שאותו יתכן ואת גם מסמלת או מייצגת מול העולם דרך הזדהות למרות הקושי - לבין ונוס שמייצגת את הערכים הספציפיים האישיים והרגשיים שלך, מקום שאת חווה בדרך כלל במערכות היחסים שלך. יתכן ודווקא בן הזוג הוא זה שמייצג את הקונפליקט אצלך, ובעימותים או בויכוחים מולו את מנהלת בעצם דיאלוג עם הקונפליקט הפנימי שלך בין השנים, שאפשר אולי להגדיר אותו כסוג של קונפליקט רגשי-ערכי בנושאי חומר מול רגש, בין הצד שמבקש אחיזה פרקטית בחיים לבין הצד שמנסה ל'הרגיש' לעומק ולהתמקד ברגשות האלה כמפתח לפעולה בחיים ובעולם. שימי לב ששניהם מבטאים גם קונפליקטים רגשיים, כי גם ונוס וגם הירח קשורים לדימוי האמהי מצד אחד - ירח - ולדימוי הנשי ספציפי שלך מצד שני - ונוס. זה אומר שיש פה, מתחת לקונפליקט הערכי הבסיסי, גם קונפליקט עם אימג' אמהי מסויים, אולי קצת שמרן ונוקשה, מול הצורך שלך בביטוי נשי חוקר לעומק והולך עם רגשותיו בצורה טוטאלית, במערכות היחסים שלך. יתכן וזהו בדיוק הפרטנר שאת מחפשת לך: גבר מפותח רגשית וטוטאלי עד הסוף, בעוד שאת מייצגת מולו את הצד השמרן והבטוח ביותר שנמצא בתוכך, ומביאה את הקונפליקט הזה ליחסים הקרובים שלך. כשאת מפותחת ומודעת יותר, את יכולה להפוך תפקידים, ואז את היא זו שהופכת להיות הטוטאלית וה'מרגישה' יותר, בעוד הוא מייצג את הצד הפרקטי של החיים, מכיל ותומך, אך גם מתקשה לצאת מעמדתו ולראות חלקים אחרים, בגלל הצמידות עם סטורן.

ועוד משהו

לגבי המולות של הירח עם יופיטר - מולות מעניינת, שמצביעה על צורך להתרחב ביחסים, או על בן זוג יופיטרי. אבל.. יופיטר הוא גם שליט בית 8 שם נמצאת השמש, מעט מוגבלת בגלל שהבית הזה תחום אך ורק במזל קשת (מתחיל ונגמר בו) ולכן שדה הפעולה שלה מצומצם יחסית ליכולות שלה (מן הסתם את גם מרגישה זאת גם לגבי עצמך). לא רק זאת - זוית המתח המדויקת שבין השמש במזל קשת לבין הירח במזל שור, מצביעה על שתי מגמות שונות לגמרי באופק. עמוק בפנים ה'אני' שלך הוא קשתי פרופר:חם, מתלהב, הרפתקני. אבל הירח, שהוא מתרגם את אורה של השמש ליומיום נמצא במזל שור, ומקרין זהירות, תנועה של עקב בצד אגודל ולא התפרסות על פני שטחים רבים, וקצב איטי מאוד ושמרן, בניגוד לקצב המהיר של השמש. הקונפליקט הזה יוצר תסכול מתמשך בין הרצון הפנימי לתרגום החיצוני, ובעצם מראה גם על שתי דמויות הורים שונות בתכלית גם מבחינת החוויה שלך. לכן דווקא במולות בין הריח ליופיטר, אפשר לחוות שחרור מסויים של החלק הזה ושל האנרגיה שלך בכלל, אבל הוא עלול להיות מוגבל ליחסים בלבד, ולהתנייה שיש יחסים. כלומר, כשאין יחסים זוגיות או נישואין, את עלולה במפתיע לחוש מוגבלת יותר, וכאילו אין עוד חלק חופשי בחייך. דווקא כשיש כאלה החופש או הרצון שבו מופיע באופן מודגש, אבל אז את עלולה לדרוש זאת מבן זוג שמרן ונוקשה מעט אם את במקום ראשוני ולא מודע, ולהיות זאת שקובעת את הטון החופשי ואת הקשר בכלל, אם אכן עשית עבודה, ואת נמצאת במקום פתוח, מאפשר, ובעיקר שולט בחייו. עד כאן..

or311

New member
מצוין- תשובות עומק כאלו אני אוהבת-כחומר חשיבה

תודה-רבה

or311

New member
ודרך-אגב

המפה לא שלי כי אם של חברה שביקשה שאנתח לה. ואילו אני : שלוב חזק של מרקורי + ירח בדגים + מעט אש+ פלוטו בית1 ולכן עומק חשיבתי מאוד מתאים לי, ולכן אני מספרת זאת (מרקורי....)

or311

New member
כמובן -

הקונפליקטים המוזכרים לעיל, מאוד הגיוני שקיימים, גם מהכרות- מעבר לכך שאין ספק שקיימת התאמה במציאות לכל שאר הסימנים במפה שבולטים כ4 המזלות המשולבים באופי ו3 הבתים 7,8 1 (אגו-חזק שמתבטא גם בזנב-דרקון) הרי לגבי הקונפליקטים , עלי לברר עם בעלת-המפה , ואינני יודעת עד-כמה מגיעה יכולת/רמת המודעות העצמית שלה, הרי יש לה כירון בבית 12 ולפי הבנתי , קיים איזשהו קושי/פצע בתחום תת-ההכרה שלה... ומעבר לכך נדמה לי שמאחר ובאה ממקום של אגו-חזק ,דבר זה מעכב חקירה פנימית של האישיות. ושוב תודה עבור הערותיכם.

or311

New member
הבטחתי פידבק ,לאלו שלומדים ומעונינים, ובכן

בעל המפה הודה שאכן: -- דמות האם חשובה, בשל מות האב בגיל צעיר שלו. -- יש קשיים וקונפליקטים, בין הצורך החזק לטיפול ולהקדיש לילדים ולהיות נוקשה בכך-- לצורך בחופש וברגש ... -- וכן זהו אדם בעל משמעת עצמית וחומרני בד-בבד עם הצורך שלו ברגושים ומרחבים. וכן אוהב לחיות חיים נהנתניים-טובים....

למעלה