ירח ופלוטו

LiRs Lullaby

New member
לכל צד?!

זה אומר 20 מעלות השפעה באופן כללי. זה לא יותר מדי? כלומר, מספיק שהשמש (או הירח) נמצאת בדקנט האמצעי והיא כבר פחות או יותר תשפיע על כמעט כל כוכב במפה שלא נמצא במעלות הקיצוניות (0, 29)! האם זה אומר שיש לי שמש ריבוע לאורנוס? (שמש ב-13 דגים, אורנוס 22 קשת)
ומה דעתך לגבי היבטים שהם APPLYING/SEPERATING? אם הייתי מחשיבה גם 10 מעלות עבור השמש והירח, זה לפחות נראה לי הגיוני יותר לתת להיבט של אפליינג יותר עוצמה מאשר של הספרייטינג.

כן, לכל צד

מהיות השמש והירח כל כך משמעותיים ומשפיעים במפת הלידה ההשפעה שלהם גדולה במיוחד בזויות המשפיעות הדיסהרמוניות 90 צמידות ו 180 וקצת קטנה יותר בהרמוניות 120 ו 60. זה נכון גם לגבי הזויות שהזכרת, ויש גם כאלה שמחשיבים זויות של שמש וירח כאילו היו גם כשאין אותן באמת מפאת גודל ההשפעה הסימבולית שלהם על המפה. מנסיוני שלי - זוית של 90 למשל בןי ירח לפלוטו היא זוית כל כך עוצמתית ומשמעותיות שאכן משפיעה גם ביותר מכך.

LiRs Lullaby

New member
לא הבנתי את המשפט הזה:

"ש גם כאלה שמחשיבים זויות של שמש וירח כאילו היו גם כשאין אותן באמת מפאת גודל ההשפעה הסימבולית שלהם על המפה."

הכוונה היא שגם אם הם נמצאים ב*מזלות* בריבוע/מולות, ולאו דווקא בהיבט מדויק, שהם נחשבים בעיני אסטרולוגים מסויימים? במקרה כזה אני לא יכולה להבין איך זה עובד, במידה והמזלות יוצרים היבט גם כשהם "מחוץ למזל". לדוגמא שמש ב-0 אריה וירח ב-29 עקרב יוצרים משולש די חזק למרות שמבחינת ה*מזל* הם עושים זווית מרובעת.

אגב, זה אומר שמבחינתך יש לי את ההיבט המרובע שמש-אורנוס? כי אם כן, זה מאוד חבל.... רק צרות עושה לי האורנוס הזה
למעשה, עכשיו עם הגילוי המפתיע שלך, אני חושבת שהכוכב האישי היחיד עליו הוא לא משפיע על המפה שלי הוא מרקורי (אולי ביום טוב ועם קצת מוטיבציה תוכל לחבר בין שניהם, שכן, הם עדיין במרחק 9 מעלות זה מזה ובאותו היסוד
)

בהחלט כן.

בעיקר בגלל שאסטרולוגיה היא תורה סימבולית השוואתית, הקונפליקט הזה למשל בין הירח לפלוטו יהיה גם בלי זוית מדויקת באופן סימבולי בעיקר בגלל המיקום שלהם, ולכן הקונפליקט בין העוצמות של פלוטו לבין העדינות של הירח יהיה בעצם נוכח באופן מסויים גם אם אין זוית מודגשת, ובעל המפה ירגיש את המתחים האלה לאורך חייו, אם דרך הקושי של האם לבטא רגשות עוצמתיים שכן אז היא נופלת קרבן לרגשותיה ואם בגלל האופן שבו היא מפעילה את הסביבה ובהמשך גם את אותה ואת הסביבה - הנוכחות של אלה תמיד תהיה שם, לעיתים יותר מתחת לפני השטח מאשר מעליו, ואף פעם לא יהיו שם משטחים רגועים באמת בכל מה שקשור לאם לבית ולבסיס רגשי איתן, אלמנט שישליך גם על היחסים הקרובים עם שאר בני הבית ומושגים הקשורים לבטחון רגשי בכלל. כנ'ל גם זויות אחרות של הירח והשמש: הנוכחות של הזוית, הצל שלה, תהיה שם גם ללא זוית מדויקת וגם ללא השפעה ספציפית על דקנטים ספציפיים, בגלל עצם הנוכחות במקום רב השפעה בקבוצת פעולה אחרת או ביסוד אחר. דעתי - ולא רק - וגם נסיוני שלי. אגב, זה לא אומר שזה טוב או רע, אבל זה אומר - לפחות בזוית הזו של הירח ופלוטו - שזה תמיד יהיה מעניין באופן כזה או אחר, כשאתה משתחרר מהאימפקט הרגשי של זה עליך ובוחן את באופן כאילו אובייקטיבי בראי החיים עצמם..

ושוב - לדעתי ולנסיוני.

LiRs Lullaby

New member
*נאנחת*

אוי, כמה עוד יש לי ללמוד על אסטרולוגיה.... לא שאני מתלוננת, כן? אבל אני לא אוהבת להיות מודעת לכמה אני לא יודעת

אז במיקום הירח של פוליגל, מה ש"מחזק" את הזווית זה גם העובדה שמדובר ב-1.אחד משני המאורות הגדולים, 2. נמצא באופן פעולה יוזם (גדי), 3. ממוקם בבית 4 שהוא אחד מ"צירי" המפה (יחד עם ה-ASC, MC, DC) ו-4. מדובר בזווית דיסהרמונית 5. הזווית הדיסהרמונית היא כלפי פלוטו שהוא בכל מקרה כוכב שלא נותן מנוח ובטח שעוד פחות כשמדובר בזווית קשה (לפחות לא כמו זוויות קשות ליופיטר או ונוס) וממוקם בעצמו בבית 1. הבנתי את זה, פחות או יותר?

Y. Welis

New member
יש כל מיני גישות. שמעתי על זו שמעניקה 10

מעלות ולא 8, אבל רק במקרה של צמידות.

כדאי לבחור בשיטה המועדפת, לדעתי, והיה לי דיון על כך עם יאיר בסתיו הקודם. שיטות אחרות יציעו מדדים שונים.

אין סיבה לרדת על עצמך..

בעיקרון את מפגינה לא מעט ידע, וזה באמת יפה. יש דברים שפשוט באים עם הנסיון ולאו דווקא עם התיאוריות למיניהן. לגבי מה שציינת - אכן, דייקת. אף אוסיף שהירח מגיב קשה לזויות מ'מזיקים' למיניהם (מרס אורנוס סטורן וכו) יותר מכוכבים אחרים כיון שהוא מייצג את הבטן הרכה החשופה הרגשית שלנו. מצד שני, חשוב להבין דבר מה נוסף: כשיש זוית כזו במפת הלידה, האדם לא רק נפגע באופן מסויים מהתדר של הזוית הזו אלא גם במקרים רבים מחפש אותה בדמות דרמות כאלה ואחרות כשהדברים שקטים ועל מי מנוחות למשל, ויכוחים וסערות עם בוסיות ואחראיות (דמויות אם למיניהן) ועוד ועוד. הקושי שבזוית הופך כבר לחלק מהאישיות שלנו ואת התדר הזה נחפש לעיתים גם כשהוא עלול להזיק לנו.. חיים שכאלה.

LiRs Lullaby

New member
כן, נשמע כמו זווית קשה

עכשיו כשאני חושבת על זה שהירח הוא כזה רגיש ופלוטו השתלטן - נשמע כמו שילוב סוער במיוחד לנפש. קראתי גם שזה מעיד על קשר אדיפאלי עם האם, או על אמא שהייתה שתלטנית במיוחד.

LiRs Lullaby

New member
ברשותך, אני מצרפת את המפה כמו שאני רואה

אותה אצלי, ומחקתי את הפרטים המזהים. אולי זה יהיה יותר ברור (למרות שהצבעים דהו מאוד כששמרתי את התמונה בJPEG
).

ההיבטים בעלי הצבע החזק יותר הם אלו שיש להם יותר עוצמה במפה (כשירוק זה משולש, כחול זה מולות, תכלת משושה ואדום הוא הריבוע). וכפי שאת רואה, ההיבט בין הירח לפלוטו הוא אדום על גבול המקווקוו מאחר והם כבר סיימו ליצור זווית ריבוע מדויק כמה שעות לפני שנולדת, לעומת האדום החזק בין נפטון לונוס-יופיטר (שני האחרונים יוצרים "התקרבות" לזווית מדויקת של ריבוע עם נפטון).

sansbastian

New member
חברס מה קורה לכם

יש זווית 90 בין ירח לפלוטו נקודה. אבל למה להתמקד בזווית זו יש עוד 100 זוויות אחרות
ויש מעברים ויש טרנזיטים רק אחרי ניתוח מפה לעומק אפשר לעשות ביזנז

למעלה