ירח בעייתי?

nomi12

New member
אז יאיר אולי יגיד מה הוא חושב?

או מישהו אחר. אולי הירח מתאר את עולמו הרגשי בלבד. אולי הוא חושב שהיה לה פוטנציאל להיות אחרת ולא רק עקרת בית, משהו כאן לא מסתדר לי, למה התכוונת דמות הופכית האם התכוונת שהוא היה רוצה אשת קריירה למשל?

איילתג1

New member
אנחנו מבצעות מעברים חדים מידי

בין דמות האם לדמות בת הזוג דמות האם היא כפי שתיארתי ואילו בת הזוג אמנם אינה עקרת בית אך גם אינה קרייריסטית בהגדרה והבית חשוב לה מאד ייתכן ובאמת היה רוצה אשת קריירה עסוקה יותר אך בפועל בחר בבת זוג כחיקוי פחות או יותר לדמות האם

nomi12

New member
אם כך הוא בעצם כן נמצא עם

בת זוג שהיא חיקוי לאמו, כי אני הבנתי שהיה רוצה את ההיפך. באסטרולוגיה הירח מסמל גם אם וגם אישה וגם משפחה וגם את עולמו הרגשי של בעל המפה במקרה שמדובר בגבר, הירח בדגים הוא רגיש מאוד והוא שליט בית 12 שלו, יש לירח זווית טובה מאוד ליופיטר, הוא אדיב ונדיב כנראה כלפי קבוצות אנשים, כלפי חבריו, אך יש לו קושי רב יותר בכל מה שקשור למשפחתו (בית רביעי). כנראה שטוב לו עם קבוצות אנשים, או בעולמו החיצוני מה שמאזן את חוסר הסיפוק שלו בעולמו הרגשי, זאת אומרת שהירח שליט בית 12, עושה זוויות גם טובות וגם אתגריות. האמת שיש לי איזה שהיא בעיה עם הזווית הזאת של ירח מרס, כי ירח מרס יכול לדבר על קושי בדחיית סיפוקים למשל, אך ירח בדגים בעצם מסמל את ההיפך? אז היכן כאן חוסר היכולת לדחות סיפוקים? אולי זה נחבא בבית 12 כי דגים גם מסמל את בית 12. נו הסתבכתי............

nomi12

New member
לאחד כזה אומרים: שיש "רצוי" ויש

"מצוי", ובמקרה שלו כדאי שהמצוי יהיה רצוי, כי זאת המפה שלו..........חהחחה

איילתג1

New member
אולי ירח ריבועי למרס בא ליצור הגנות

כלפי העולם החיצון..לא להראות פשרן מידי לא לוותר ולחפות על רגישות היתר הפנימית של ירח דגים

bat5

New member
הירח - דמות האם, תכונות שגם

אותן הוא רואה או רוצה לראות בבת זוג - נמצא בבית הזוגיות. ונוס - פן המאהבת שבבת הזוג - צמודה למרס - שזה מצויין לזוגיות, ונמצאת בבית 4, שהוא הבית הנוכחי של בעל המפה ויותר מכך - בית הוריו. זוית הריבוע בין ונוס למרס, בין הבית לזוגיות, מראה על קונפליקט שהאיש לקח אל תוכו מבית הוריו, בין דמות האהובה לדמות האם - שתיהן בת הזוג שהוא מחפש או משליך על זו הנוכחית. בדמות האם(שמושלכת על בת הזוג) יש משהו מגביל, קפדן, מבוגר - סטורן הצמוד אליה בתחילת בית 8, מול אורנוס בבית 2. יש פער ערכים בין בעל המפה לבין בת הזוג (אותה בחר עפ"י האם או עליה משליך את תכונות האם) - בנושא ההתנהלות הכספית המשותפת.

bat5

New member
אורנוס - שליט בית 7

נמצא בבית השני, ומחזק את הקשר-קונפליקט שבין נישואים ופרנסה.

nomi12

New member
מאוד קשה לעשות מפה לאדם שאתה לא מכיר

אני מניחה שאת מכירה אותו יותר ממני. אני חושבת שמרס ירח מדבר על כעסים ואם הירח שליט בית 12 כנראה שמדובר בהפנמה של כעסים לעומת הזווית הטובה שיש לו לבית 11 שהוא בית לא אישי אלא בית חברתי, גם השמש בעצם צמודה למרקורי במאזניים, מזל כל כך סימפטי, וותרן, פשרן, מאוזן, זה חלק שמנותק משאר המפה, אני חושבת שמדובר באדם עם עולם פנימי מאוד סוער אך מופנם, כשכלפי חוץ הדברים נראים לגמרי שונים, אריה באופק עם שליט במאזניים, מאוד נחמד בעיני.

איילתג1

New member
איש מקסים

באמת מציג דמות פתוחה ומבפנים מורכב יותר צדק המנתח הקודם (עטלף?!) / יש קשר בין נישואין לפרנסה - קיים סוג של עסק משפחתי נוסף במקביל לקריירות נפרדות שלו ושל בת הזוג

bat5

New member
אני בת (5) ולא עטלף.

האם גם להוריו היה עסק משפחתי? האם חילוקי הדעות ביניהם מתקיימים או באים לבטוי בתחום העסק (יחסית לשאר תחומי החיים המשותפים)?

bat5

New member
ציר דגים-בתולה מודגש, כשמרקורי

שליט בתולה - צמוד לשמש. יש פה עניין עם מתן שרות, שגרה, וקונפליקט בין מעשיות, יעילות,ביקורתיות "תקתוק" של כל הפרטים הקטנים, לבין דמיון, קסם, הרפייה,קבלה וחוסר גבולות. ייתכן שהקונפליקט בינו לבין עצמו, אבל נראה לי מתאים יותר שכל אחד מבני הזוג תופס תפקיד בכך.

דקל111

New member
נעמי דמות האם כאן בגלל ירח בית 7? [ניתוח שלי}

נוגה שליט בית 10=דמות האם בבית 4? בכל מקרה ירח בדגים - מדובר בעולם רגשי פנזטיוני מצד אחד המון אמפתיה ויכולת הזדהות ונתינה והקרבה לצד אידיאליזציה- יתכן וישנה אידאליזציה של דמות האם והיא מתנגשת עם נוגה? בכל מקרה הירח העדין הזה צמוד לשבתאי העצום והוא מסרס ומגביל את המרחבי הדמיון שיהרח רוצה להגיע ואולי טוב שכך אבלמדובר בכוחת מאוד מנוגדים ועצומים. חשוב לציין ששבתאי הוא כוכב הקארמה וירח שליט בית 12 - כשזה הבית שקשור לגלגולים קומים - כך שמאוד יכול להיות והוא מביא איתו קארמה רצינית בכל מה שקשור לנשים בחייו. הירח מייצג גם את העבר הרגיל וכאן זה מודגש מאוד - הוא סוחב איתו תיק רגשי קארמתי- ועכשיו אני קצת מפליגה אבל אולי יש בו גם משהו מדיומלי? נעזוב לרגע את דמות האם שתמיד מבלבלת אותי במפה של אדם- הירח כמייצג את הצד הנפשי שלנו כאן מאוד טיפולי ורגיש- והוא כנראה אדם כזה וההתנגשות היא עם נוגה בעקרב שהנוגה מביאה את הסערות הרגשיות והעוצמות ומאבקי אגו ועוד. הוא חווה את הנשים בצורה מאוד עוצמתית ואף גברית כשהנוגה עוד צמודה למאדים אז הכוח הגברי הינו מכופל- האמדים עוזר להוציא את מה שהנוגה העקרבית רוצה להשאיר מתחת לפני השטח. הכוח הפנימי והחיצוני מאחדים יחדיו וביחד לא עושים חיים קלים לירח הדגימי. ירח ריבוע למאדים- היבט קשה מאוד לדעתי. חוסר מנוחה רגשי שמתפרץ כאקטינג אאוט החוצה- ונראה לי שהוא צריך ללמוד לבטא את הירח בדגים ען איכויות הדגים ולהיזהר מהמאדים שמוציא את הירח בצורה אחרת. כמו שהבחורה כתבה המאדים מסתיר את הירח. הוא צריך ללמוד לא לפחד מהאיכויות הנשיות העדינות שקיימות בתוכו ולהיזהר לא ליפול לתוך האגרסיביות והנוקשות שמביאים השבתאי המאדים והעקרב.. 2 כוחות של מים - ירח ונוגה באיכויות הפוכות.

nomi12

New member
למה ירח בדגים זה פנטזיות דקל?

אני חושבת שהרבה רגשנות, רגישות יכולת התעלות, בגלל נפטון? כי נפטון מקרין טוב במפה שלו.

דקל111

New member
חלומות ופנטזיות קשורים גם לדגים לא?

וגם עצם העובדה שקיים קשר עם נפטון שמקרין "חיובי" עדיין נותן את המימד הפנטזיוני שאולי בגלל שזה מקרין חליובי אז הוא יכול לעשות איתו משהו יצירתי אבל אין לי ספק שזה מתבטא אפילו בחלימה בהקיץ.
תסבירי לי אבל את מה ששאלתי אותך? על הקשר בין דמות האם והאישה? האם זה בגלל בית 7? או עצן הזוית בכלל בין נוגה לירח? או שבמפה של גבר הירח תייצג את האישה אם והאישה בת הזוג?

nomi12

New member
בגלל הירח בביתה שביעי,

הרי הירח מסמל את האם, אז תמיד הוא יחפש את דמות האם. במפה של גבר הירח מסמל את האישה, אילו השמש היתה במפת אישה אזי היה מדובר באישה שמחפשת את דמות אביה בכל גבר. הזווית בין נוגה לירח היא אתגרית וזה לא קשור, זאת זווית לא נוחה לחיי משפחה.

במפה של גבר ונוס מתארת את האשה לה הוא נמשך

הירח בכול מפה מתאר את האמא, או את הדמות האימהית במשפחה, ולפעמים זה היה התפקיד של האבא, וההיפך הוא הנכון, אם האמא היתה דומיננטית.

למעלה