ירחון ישראלי

ירחון ישראלי

שלום לכולם האם משהו מחברי הפורום נתקל בירחון - " בולים " הירחון הישראלי לבולאות מסוף שנות ה 50 ? ויכול להוסיף כאן מידע מפורט יותר על הירחון לטובת אספני הבולים כמו כן "קטלוג זימון לבולי ישראל " - משהו מהחברים נתקל ? ויכול להוסיף מידע על המחבר (איזידור זימון) אם למשהו יש את הנ"ל למכירה אשמח לקבל הצעות ! תודה מראש וערב טוב לכולם

הלו דוכס! מה נשמע?

מזמן לא ביקרת כאן. אני מתפלא כל פעם מחדש, איך יש דברים שלא שמעתי עליהם בכלל. כמו למשל הירחון שהזכרת. ספר מה אתה יודע עליו? לא נתקלתי גם בקטלוג זימון, אם כי השם מוכר לי, שמעתי אותו כבר פעם.

רוזן71

New member
יש לי את קטלוג זימון לבולי ישראל..

בס"ד. הקטלוג שברשותי מ-1957 (מהדורה שמינית), יש בו מידע מפורט על בולי מנהלת העם, דואר עברי, בולי ישראל, גלויות התאמה (מירב), חותמות דאר מיוחדות וטעויות בבולים.(168 עמ'), מחבר הקטלוג ד"ר איסידור זימון. חבל שאין היום קטלוגים ברמה כזאת. ו..הקטלוג לא למכירה. רוזן.

המהנדס איסידור זימון

בוקר טוב לכולם "קטלוג זימון לבולי ישראל" היה הקטלוג הנפוץ והמקצועי ביותר בשנותיה הראשונות של המדינה והוא יצא לאור עד לאמצע שנות השישים הרבה פרטים על האיש אנני יודע,ידוע כי היה מהנדס וחובב בולים מושבע שנטל על עצמו למיין את סדרות הבולים של מדינת ישראל,צורת הדפסתם,הבדלי הניקוב ומשמעויותיהם השונות וכו' הקטלוגים עצמם היו אמנם בשחור לבן,הודפסו על נייר משובח וברמת בהירות גבוהה מהממוצע,ניכר היה שהושקע מאמץ מיוחד להביא את כל המידע הנחוץ לאספני בולי ישראל בארץ ובחו"ל ( הקטלוג כתוב גם באנגלית ) החלק הראשון שלו עסק בבולי "מנהלת העם" ,החלק השני בבולי מדינת ישראל כולל שוויים של צמדות הגלופה שהיו מאוד פופולריים לאיסוף בשנים ההם חלק שלישי הוקדש למעטפות יום ההופעה ,חלק נוסף ל גיליונות מיוחדים שהדואר הוציא לכבוד הופעת הבולים החדשים ( למשל בולי דואר עברי ) גלויות התאמה (MAXIMUM CARDS ) ,חלק נוסף למעטפות "טיסות ראשונות" חלק נוסף ל חותמות דואר מיוחדות ועוד .... החלק המעניין ביותר - בסוף הקטלוג - "שגיאות ושיבושים בבולי ישראל" שבו הראו את הבולים בהגדלה עם סימון הטעות הרלוונטית וכל המידע הזה הופיע ב ע ב ר י ת !!! אכן היו זמנים.... היום הקטלוג היחיד שמתחרה ברמת הפרוט והידע הוא קטלוג "BALE" שמופיע כידוע באנגלית בלבד ( וזאת מפני שרוב אספני בולי ישראל "הרציניים" נמצאים בניכר ( ארצה"ב,צרפת,גרמניה,בריטניה ) הקטלוג יוצא במספר עותקים מוגבל ( כ 3000 עותקים ) ומחירו יחסית יקר לעניין הירחון הבולאי - "בולים" אני יודע שיצא בשלהי שנות ה 50 ונתקלתי בו לפני שנים אחדות באיזשהו מועדון בולאי או אצל אספן בולים מאוד הייתי רוצה להיתקל בו שוב...

ronmerav

New member
איזידור זימון

יש לי קטלוג זימון לבולי ישראל, משנת 1957 או 1958. צריך לחפשו. לדעתי זה פריט הסטורי, אבל אין לי פרטים נוספים.

שַׁי

New member
נדמה לי, כי המדובר הוא בפריט המופיע

למכירה במכירה הפומבית מספר 136 של בן-עמי אנדרס. פריט מספר 81 בקישור המצורף, בקטלוג 136.

arye9

New member
לא בדיוק, אבל

נזכרתי בשם איזור זימון ומצאתי את זה ספר שבלעתי אותו עשרות פעמים
.

דובושכ

New member
עולם הבולים / איסידור זימון

ספר נפלא. יצא בתש"ז (1947) בהוצאת מסדה ת"א. 263 עמ'. אין כמובן שום זכר לבולי ישראל, אבל המון ידע על בולי העולם והדואר הארצישראלי לאחר שנת 1917 - כלומר בולי המנדט. המון תמונות של בולים וחותמות. הספר עצמו הוא "פריט לאספנים". מהספר למדתי על בולים שיצאו לכבוד מאורעות שלא אירעו (עמ' 85) שם סופר על 3 בולי אולימפיאדת הלסינקי שיצאו ב 1939 בפינלנד אך "האולימפיה הספורטיבית" (כלשון הספר) לא התקיימה בגלל פרוץ המלחמה. אני חיפשתי הרבה זמן את הבולים בכל מקום ובקטלוגים ולא מצאתי שום זכר להם. והנה לשמחתי בתערוכת הבולים ב 1998 בת"א (ישראל 98) ראיתי אותם לראשונה מוצגים באוסף של אספן פיני בנושא האולימפידות. הוא באמת הסביר מתחת לבולים שנעשתה רק הדפסת נסיון ראשונית ומיד הוחלט בפינלנד לא להוציאם כי התברר שהאולימפיאדה מתבטלת. וזה מסביר מדוע אפילו בקטלוג אינם מופיעים. מעניין איך הוא הצליח "לשים יד" עליהם ולצרפם לאוסף שלו.

למעלה