ירושלים שלי היא

אוֹחַ

New member
ירושלים שלי היא

דוח חניה. פרשת "עגלה ערופה" עוסקת במת שנמצא רחוק מכל מקום ישוב "נופל בשדה, לא נודע מי היכהו". מה עושים? מודדים מרחק ממקום האירוע לכל הערים מסביב, ומוצאים את העיר הקרובה ביותר. זקני אותה העיר לוקחים עגלה, עורפים אותה במימי הנחל הקרוב, ואומרים: "ידינו לא שפכו את הדם הזה, ועינינו לא ראו וגו'". באחד מביקורי האחרונים בירושלים קיבלתי דוח חניה. הדוח ניתן לי באיזור התחנה המרכזית (קצת בגלל שהיה עליי לעזור לאיש מוגבל משהו להגיע רגלית לתחנה. עיר ללא רחמים, וללא הפסקה מהללא רחמים
). העניין הוא שהייתי בדיוק על הקו שבין ביקור מכר אחד למישנהו. השאלה היא, א"כ, לירושלמים שבינותיכם (תשעה קבין של חוכמה, לא?): מכר אחד גר בפסגת זאב, והשני בקטמון - מי יותר קרוב לתחנה המרכזית? מי מהם צריך לשלם את הדוח? המעקלים בדרך, אז זה קצת דחוף לי.

mucool2

New member
מה דרך איפה?

דרך התחנה המרכזית. ואוח - אתה צריך להבין שאכזריות פקחי ירושלים מקורה ברחמנות עיריית ירושלים על תושביה העניים, בפוטרה את הצדיקים שבהם מחובת תשלומי הארנונה. הפקחים בסך הכול ממלאים את החסר.

shellyland

New member
זה כמו שאני אגיד שאני גרה בים.

אתה מפתח תקווה. אני מפת.

mucool2

New member
צדיקי עירך קודמים

למה שלא תפנה למחלקת הצדיקים בעיריית פתח תקווה ותבקש פטור מארנונה? (ואל תגיד לי שאין מחלקה כזאת שם.)

mucool2

New member
קטמון יותר קרובה לבגין

לפחות מאז שהרסו שם את מגרש הפועל.

shellyland

New member
מזל.

כי אם, נניח, המכר מפסגת זאת היה מסביר לך לנסוע דרך עמק המצלבה למכר מקטמון, הייתי אומרת שמה הפלא שצלבו אותך מהעירייה.

Raffael

New member
אין שום אפשרות לדעת בירושלים

לא מה קרוב יותר למה, לא איך מגיעים לא משנה לאן, לא איך חוזרים משם, לא איך יוצאים לת"א. בפעם האחרונה שטיילתי שם עליתי בשלב מסוים כמה מדרגות ואל אקצא נגלה לפני במלוא תפארתו. מלמלתי כמה מילים בצרפתית על זה ששכחתי משהו באוטו והלכתי מייד להביא אותו.

למעלה