ירושלים היא עיר הרוח

ירושלים היא עיר הרוח

וגם ת"א עיר הרוח הנה. רוח אל חי רוח הקודש מרחף על פני העיר העתיקה והקדושה, ורוח המסחר, רוח אהבת הבצע מרחף על פני ת"א העיר. יושבי ירושלים יעופו, ימהרו, ירוצו אל כל עבר ופינה, אל הכותל המערבי ילכו, לקבורת רחל יסורו, על הר הזיתים ישפכו שיח, על קבר אחד צדיק יזורמו דמעות, יתחננו יתפללו עליהם, על בניהם על קרוביהם, על גואליהם בחו"ל מחזקיהם ותומכיהם אשר ישלמו בשקליהם בעד תפילותיהם. ובני ת"א יחושו, יטשו, יצאו, יעשו אבר, אל חוף הים ילכו, אל מקום בוא הגמלים ירוצו, אל הגנים יסורו, שם יאספו מתבואת הארץ, יקצרו פרי גנים, ינצלו את האורחים החדשים, יהיו לאנשי הביניים ויום ולילה לא ישבותו.... א. בן יהודה, 1885. (ברשותכם, בכל מקום שהיה כתוב יפו, החלפתי לת"א...)

../images/Emo140.gif

יפה. ראית איך הוא משחיל בתוך המחמאות כמה עקיצות (אהבת הבצע, השנור, ניצול האורחים - על מי הוא מדבר?) איפה זה נכתב? יעני, מה ההמשך?

ת'אמת,

לא ראיתי כאן שום מחמאה
רק עקיצות. ואני לא מופתעת, זה בן יהודה, שלא כ"כ אהב את ירושלים בזמנו. ההפתעה היא שעוקץ גם את היפואים. אין לי מושג מאיפה זה, ומה ההמשך, זה מה יש...

לא מפתיע שהוא לא אהב את ירושלים

השכנים לא היו טובים בעיניו, ואם לדייק - הוא לא היה טוב בעיני השכנים שעשו כל שביכולתם לשים לו רגלים, והנשמות הטהורות, בגלל שהתנגדו נחרצות להפיכת לשון הקודש ללשון היומיום, אפילו הלשינו עליו לשלטונות בטענה שהוא ממריד את היהודים היושבים בציון כנגד התורכים. לא נעים לומר, מזכיר קצת מקרה אחר, 2000 שנה קודם, בו הסגירו מישהו לשלטונות בטענה שהוא מורד (בקיסר), בגלל שלא אהבו את מה שאמר ועשה.

mucool2

New member
המסקנה שלי הפוכה

הוא לא עזב את העיר למרות הרדיפות והחרמות, מה שמוכיח שאהב את העיר מאוד.

נץ666

New member
אורי פז ליום ירושלים

"יופייה הנשגב של ירושלים "עשרה קבין של יופי ירדו לעולם, מתוכם תשעה נטלה ירושלים ורק אחד כל העולם כולו"? ירושלים היא תל תלפיות, המאחדת והמאגדת סביבה את העם היהודי; היא שורש רוחני אחד, ממנו יונקת כלל האנושות את ענפיה, עליה ופירותיה מאילן המורשת היהודית" לרשימה השלמה אתם מוזמנים לכאן. שבולת/תופס - אם יש בעיה של זכויות יוצרים [אני חושב שאין.. אבל אם כן] אשמח אם תמחקו את ההודעה. תודה וסליחה מראש.

למעלה