ירושלים גאה להציג

יוסי ר1

Active member
ירושלים גאה להציג

במוזיאון אסירי המחתרות שבמגרש הרוסים בירושלים, נפתחה היום תערוכה ארצית של בוגרי מגמות אומנות בחינוך הדתי. מתוך כלל הלומדים במגמות האומנות, נבחרו יצירות של 63 תלמידים/ות, יצירות המייצגות את דור האומנים (אולי) הבא. ממה שיצא לי להתרשם, יצירות המראות על חשיבה רעננה ודמיון פורה. ומה לי ולזה? סתם גאווה על כי ביתי נבחרה להציג את המייזם עליו עמלה וטרחה (קליפת השונית שמו), ועל כי זכתה להיות בין שמונת מקבלי המלגה מתוך כלל המציגים. אז נכון שצניעות לא תמצאו בהודעה זו, אבל לעומת זאת - גאווה - לרוב! מעבר לנגיעה האישית, אני באמת ממליץ למי שייזדמן לו להגיע, יש שם באמת מיצגים יפים...

יוסי ר1

Active member
אשתדל להעלות תמונה.

המיצג כולל יצירה של כמטר וחצי קוטר , כגובה מטר, בנוי מחוט ברזל דקיק שעוצב כאלמוגי שונית, ונעטף בסלוטייפ (כזה שעמשמש לאיטום במלחמה אטומית/ביאולוגית/חימית) אבל שקוף. בינות לאלמוגים מטיילים להם עשרות דגים ודגיגים, כולם חוטי ברזל וסלוטייפ כנ"ל. האמת, בבית הספר היצירה הוצגה באור מחמיא יותר - סמוך לחלון, שנתן לקרני השמש לנצנץ על ה"אלמוגים", ומתחת שני מאווררים שנתלו מהתקרה, וגרמו לזרועות השונית לנוע כה וכה, כאילו הם זרועות אלמוגים ממש. במוזאון היצירה פשוט הונחה במרכז החדר, וחבל. עם זאת, המקום עצמו מעורר ייראת כבוד, מהמבנים היותר ישנים, ששומרו בהתאם, ומזכיר את ירושלים של פעם.

מותר מותר

לאב לשבח ולהתגאות בפרי ידיה של בתו בן חכם ישַמח אב ובת יצירתית - עוד יותר מוזיאון אסירי המחתרות - שמעתי שגם הוא בפני עצמו שווה ביקור אז זה הפרוייקט הבא אחרי מוזאון המיסים (שלי
מה קורה עם זה?)?

גנגי

New member
וואו! כל הכבוד!

כמה זמן התערוכה תהיה פתוחה לקהל? אשמח מאוד לראות.

נץ666

New member
מברוק, בהצלחה לעתיד

שתהיה אב תומך וגאה גם אם הדמיון היצירתי והמעשה האומנותי יקחוה הרחק מעולם הדת, חוקיו וסמליו.

יוסי ר1

Active member
תודה לנץ, ושתי הערות לסיפא.

א במישור האישי, מצחיק שאתה אומר זאת. בדרך כלל כשביתי ואני משוחחים על עניני דת ואמונה, אני שומע ממנה ביקורת נוקבת על פסיקתם והתנהלותם של הרבנים בכל תחום כמעט, החל במעמד האשה וכלה בהלכות בישול בשבת. ועל כל טיעון שלה, היא מוסיפה בפאתוס, "נראה לך שזה מה שאלוקים רוצה?!" אז ברוך השם יש לי את זה מבית, לא חסר לי גם מחוץ. אבל אתמול היא הסתובבה לה, ושם השם שגור בפיה, בתדירות של פעם בדקותיים בערך. רק אלוקים,תודה אלוקים וכו'. אז נרגעתי. כל עוד אלוקים בסדר, ורק אנו, מפרשי תורתו טועים, הכל בסדר... ב., במישור העקרוני. לעניין דת ואומנות. נכון שהיהדות שוללת עשיית פסלים ותמונות. אבל זה אך ורק בהקשר דתי, עשיית צלם למשהו שהוא הגשמת האל. ואין איסור באסטטיקה או תיעול כישרון ליצירת אומנות. היהדות מכבדת את השירה, המוזיקה, ושאר כלים המרחיבים דעתו של אדם. ותתפלא, גם בחוגי חרדים הקיצוניים ביותר, חוש האסטטיקה של נשים מוצא ביטויו. לא בתערוכות כמובן, אבל אין לך בית שבנותיו אינן עוסקות בריקמה ססגונית, מקרמה, ואפילו ציור. כמובן שהיצירות אינן יוצאות מהבית חוצה, אך בבית ניתן להן לפתח את כישורן, כמה שניתן בבית. כל המתעניין מוזמן לטייל בפורים במאה שערים, ולהתפעל ממש להתפעל מהתחפושות שהילדים מחופשים בהם. אין שם כמעט כלום קנוי – הכל עשוי ומושקע בבית. אתה יכול לראות ילד מחופש לאהרן הכהן, כשבגדי השרד מוקפדים עד אחרון הפרטים שבהם, ומן הסתם האם והאחיות טרחו שבועות ארוכים בגזירה, תפירה ואילתור. וכמובן, איך אפשר לשכוח, יודאיקה – אומנות יהודית בחפצי קודש – שם דבר לחובבי היופי בעולם כולו. אז נטית אומנות עולה יופי עם אמונה דתית ועם קיום מצוות. למעוניינים, המוזאון פתוח בימי חול עד השעה 1700, והתערוכה תינעל ב11/01/2007

גנגי

New member
נראה מרשים ומעניין

(לא המכנסיים), אני אשתדל להגיע למוזיאון ולראות את זה בגודל טבעי.

eliUSA

New member
כן

גוף האדם בעירום הוא מהנושאים שהכי מעסיקים ציירים. צרפתי רישום שעשתה בתי. נראה לי שיש בעיתיות בנושא הזה אצל דתיים (לא כולם כמובן).

שרוֹן

New member
נראה מעניין

וגם עושה חשק לקפוץ ראש פנימה. אפשר לעשות יומוזיאונים- במיסים ובמגרש הרוסים.

נץ666

New member
אני דווקא התכוונתי לענייני עירום

ודיאלוגים מכפישי האל ושאר ירקות אומנות האנטי.

יוסי ר1

Active member
כתוב "כי אדם אין צדיק בארץ, אשר

יעשה טוב ולא יחטא". אם אילו יהיו חטאיה, ציורי עירום, אמחל ואפרגן לה. לעניין דיאלוגים מכפישי האל ושאר ירקות אומנות האנטי, אין לה עיניין באילו, ואני מקווה שגם לא יהיו לה. ואם יהיו לה, היא לא צריכה אומנות דווקא כדי לבטא אותם.

יוסי ר1

Active member
תודה על המחמאה, אבל אני לוקח אותה

בזהירות. ועל שכזה נאמר אל תביאיני לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון. כל אחד מאיתנו ההורים מקווה שילדו לא יעמיד אותו במצב בו הוא ייאלץ להישיר מבט אל מול הערכים שהוא חי על פיהם, ולבחור איזו נאמנות יש לו גדולה יותר: האם לערכיו, או לשארי בשרו. לא הייתי רוצה לעמוד בנעליו של הורה שצריך למשל לבחור אם לתמוך בילד שרצח או אנס, או לגנות אותו ולהתנער ממנו. הדוגמא כמובן מוקצנת לאבסורד, אבל מבהירה את הכוונה. אבל זה נושא שנראה לי ראוי לשרשור בפני עצמו.

eliUSA

New member
זה מה שאני תמיד אומר

צריך להודות יום יום לחברה של גנגי על מה שנתנה

זו התמונה של היצירה?

מעניין מאד - נראה קצת כמו חייזר... גם הבת שלך ( אם זו זו) נערה יפה מאד.

למעלה