ירושה

מצב
הנושא נעול.

נועה102

New member
ירושה

ירושה
ברצוני לדעת אם צואה שכתבתי בכתב ידי,שבה אני מורישה את רכושי לבני, ואילו לבן זוגי שמתגורר איתנו ,(זאת דירה בבעלותי, שנקנתה הרבה שנים לפני המגורים יחד) איני מורישה דבר. האם הצואה תופסת? למרות החוק שאומר שהרכוש יתחלק חצי חצי? עוד שאלה- האם יש צורך בהסכם ממון, גם אם הרכוש הוא שלי מלפני המגורים יחד? ומה הזכויות הפנסיוניות לגבי זוג לא נשוי החי יחד? תודה מראש נועה.

צוואה בכתב יד תופסת

ירושה
ברצוני לדעת אם צואה שכתבתי בכתב ידי,שבה אני מורישה את רכושי לבני, ואילו לבן זוגי שמתגורר איתנו ,(זאת דירה בבעלותי, שנקנתה הרבה שנים לפני המגורים יחד) איני מורישה דבר. האם הצואה תופסת? למרות החוק שאומר שהרכוש יתחלק חצי חצי? עוד שאלה- האם יש צורך בהסכם ממון, גם אם הרכוש הוא שלי מלפני המגורים יחד? ומה הזכויות הפנסיוניות לגבי זוג לא נשוי החי יחד? תודה מראש נועה.
צוואה בכתב יד תופסת
אבל כמובן צריך לדעת מה לנסח ואיך. מומלץ מאד לבעלי ממון לחתום על הסכם ממון עם בני זוגם בין הנשואים להם ובין החיים עימם כידועים בציבור. הזכויות הפנסיוניות קבועות בכללי קופות הפנסיה.

hurod

New member
האם לצוואה בכתב יד לא נדרשים

צוואה בכתב יד תופסת
אבל כמובן צריך לדעת מה לנסח ואיך. מומלץ מאד לבעלי ממון לחתום על הסכם ממון עם בני זוגם בין הנשואים להם ובין החיים עימם כידועים בציבור. הזכויות הפנסיוניות קבועות בכללי קופות הפנסיה.
האם לצוואה בכתב יד לא נדרשים
שני עדים?

הבדל בין צוואה להסכם ממון

ירושה
הבדל בין צוואה להסכם ממון
בצוואה את יכולה להוריש את מה שייך לך. אם מחצית מהדירה שייכת לבן זוגך, לא תוכלי לשלול את זכותו באמצעות צוואה. מאחר שמדובר בדירה שנרכשה לפני תחילת החיים המשותפים סביר להניח שלבן זוגך אין זכויות בדירה אלא אם הוא יוכל להוכיח כוונת שיתוף בדירה, או ביצוע השקעות המעידות על כוונה לשיתוף וכיוצ"ב. לגבי זכויות פנסיוניות - כעיקון על ידועים ביצבור חלה חזקת השתיוף, אך צד הרוצה לטעון לשיתוף בזכויות סוציאליות מוטל עליו נטל הוכחה כבד יותר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה