ירושה

מצב
הנושא נעול.

19ll

New member
ירושה

ירושה
אמי נפטרה כאשר הייתי בן9,לאחר כשנה וחצי אבי התחתן בשנית. אני המשכתי לגור איתם וכעבור מס שנים עברנו דירה. בשלב בגרותי כנער התרופפו יחסיי עימו והייתי גר לסירוגין בבית. לאחר ניתוק מוחלט של 4 שנים חזרנו לקשר רופף. שאלתי היא: נכון להיום מה זכויותיי מאבי בקשר לרכושו הכללי. נ.ב יש לי שני אחים חורגים מאותו אב אך לא מאותה אם. אשמח אם אענה בהקדם. תודה

תשובה

ירושה
אמי נפטרה כאשר הייתי בן9,לאחר כשנה וחצי אבי התחתן בשנית. אני המשכתי לגור איתם וכעבור מס שנים עברנו דירה. בשלב בגרותי כנער התרופפו יחסיי עימו והייתי גר לסירוגין בבית. לאחר ניתוק מוחלט של 4 שנים חזרנו לקשר רופף. שאלתי היא: נכון להיום מה זכויותיי מאבי בקשר לרכושו הכללי. נ.ב יש לי שני אחים חורגים מאותו אב אך לא מאותה אם. אשמח אם אענה בהקדם. תודה
תשובה
כל עוד הוא בחיים אין לך זכויות ברכושו. אתה יורש לפי חוק אלא אם יש צוואה שמורה אחרת.

19ll

New member
חדש

תשובה
ירשת את אמך יחד עם אביך לפי חוק (בהעדר צוואה).
חדש
נירשמנו לאולם לגבי חתונה,אותו אולם טען כי נערכת הגרלה על מכונית. התנאים חוץ מ- 1000 ש"ח מקדמה, תוספת של 4000 ש"ח.ההגרלה היתה אמורה להערך ב- 1.1.05. ההגרלה לא נערכה , בעלי הבית התחלפו ולא עודכנו. רק אחרי ברור וריצות שלנו התבררה התמונה. שאלתנו היא: האם יש עילה לתבוע את כספנו בחזרה מאחר והונו אותנו,יש לציין שיש בידנו קבלות על הכסף ששולם להם כבר ויש עדים שהיו איתנו באותו זמן. נ.ב אם ישנם זוגות שנתקלו באותה בעייה שייצרו קשר.

האם הוצא צו ירושה

ירושה
האם הוצא צו ירושה
אחר פטירת אמך?

19ll

New member
תקווה

האם הוצא צו ירושה
אחר פטירת אמך?
תקווה
לא שידוע לי. השאלה שלי נובעת מכך שיש אפליה לא מהיום ביני לבין שאר המשפחה החדשה שהוא הקים.ואם יש לי את הזכות של אמי ז"ל רק ארצה לדעת אם אוכל לממש את זה,ולא אעבור לתביעה שאין שום שחר מאחוריה.הרבה תודה על ההיענות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה