ירושה תחת VB.NET

israel4ever

New member
ירושה תחת VB.NET

אני עדיין קצת לא מבין את העניין הזה של "הירושיה" (Inherits). מהזה אומר הלכה למעשה? איך זה משפיע על התוכנה שלי? מתי אני צריך להשתמש בזה? תודה מראש לכל התגבות :)

אוריקס

New member
ירושה הוא מנגנון כללי

בתכנות מונחה עצמים ולאו דווקא קשור ל VB. מה שזה אומר בגדול הוא שאם מחלקה יורשת ממחלקה אחרת, היא מקבלת את התכונות והשיטות של מחלקת העל שלה. בנוסף כמובן שהיא יכולה להוסיף שיטות ואף לשכתב אותן [OverRiding]. למשל - מכונית: אתה יכול להחליט שיש לך מחלקה שמתארת מכוניות באופן כללי, למשל צבע, אורך, רוחב... לאחר מכן תוכל להחליט שמחלקה כמו "מרצדס" יורשת מהמחלקה הזו ואז היא מקבלת את התכונות הכלליות של המכונית, אליהן תוכל להוסיף תכונות יחודיות למרצדס. מה שזה עוד מאפשר זה לשחק עם ההפניות [פולימורפיזם - רב צורתיות]: אם למשל כלב יורש מיונק, וגולדן רטריבר יורש מכלב, תוכל להסתכל על כולם כיונקים, למרות שכל אחד מהם הוא מחלקה אחרת - עדיין כלב הוא יונק.

israel4ever

New member
Winsock ב- VB.NET

אוקי, אני מתכנת בVB גירסא 6 ושם יש את הפקד של הווינסוק והיית רוצה לעשות בו שימוש גם בדוט נט. מישהוא יודע איך אני יכול לצרף את הבקר של הווינסוק אלי בויבי דוט נט? תודה מראש.

gilad g

New member
למה שתעשה דבר כזה? ../images/Emo13.gif

ב-net. יש את System.Net.Tcp. ספרייה עשירה ופשוטה בהרבה (שווה לקרוא על TcpClient). אין צורך להתלכלך באובייקטי COM ישנים.

israel4ever

New member
ואללה צודק

אני לא הכרתי אותו וחשבתי שלהשתמש עם ווינסוק זה הכי מופשט. סבבה אחלה עצה, ועוד שאלות: 1. איך אני יכול לבדוק אם ההתחברות הצליחה או נכשלה? אני מתכוון לבדוק עם השיטה State (ככה זה בVB הישן לפחות) 2. כיצד אני יכול לעשות הוסט? ז"א להאזין לפורט מסויים ולאשר התחברויות. שוב תודה :)

israel4ever

New member
RTFM?

אהמ.. איך אני מגיע לזה? (עשית חיפוש על המילה הזו בMSDN ולא היה תוצאות)

israel4ever

New member
חיפשתי שם אבל לא מצאתי

יש איזה שיטה שבעזרת מוצאים את המצב חיבור? יש איזה מילת מפתח לחיפוש בMSDN? נ.ב TCPListenr אחד יכול להחזיר יותר מקליינט אחד? שוב תודה.

gilad g

New member
RTFM../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

זה כתוב יפה מאוד שחור על גבי מסך, בMSDN

yuval k

New member
כי השאלה לא ברורה

וזה משתנה משפה לשפה, כמדומני.

למעלה