ירושה וחובות

מצב
הנושא נעול.

קרין1960

New member
ירושה וחובות

ירושה וחובות
שלום קיבלתי בצוואה 40 % מרכוש הורי(דירה) ואילו אחותי קיבלה 60 % שאלתי לגבי חובות שוטפים שנוצרו לאחר מות הורי טרם מימוש הרכוש. האם החובות הנוצרים ממימוש הצוואה קרי מכירת דירה צריכים להיות מחולקים ביני לבין אחותיבאותו יחס של 40/60 תודה

קרין1960

New member
למה לא עונים פה ???????????????????

ירושה וחובות
שלום קיבלתי בצוואה 40 % מרכוש הורי(דירה) ואילו אחותי קיבלה 60 % שאלתי לגבי חובות שוטפים שנוצרו לאחר מות הורי טרם מימוש הרכוש. האם החובות הנוצרים ממימוש הצוואה קרי מכירת דירה צריכים להיות מחולקים ביני לבין אחותיבאותו יחס של 40/60 תודה
למה לא עונים פה ???????????????????

תשובה

ירושה וחובות
תשובה
על פניו נראה שכן. כיון שלא ציינת מה הם בדיוק החובות האלו לא אוכל לתת לך תשובה מדוייקת יותר. עו"ד מור אוזרקובסקי

קרין1960

New member
הסבר נוסף לשאלה ~~~~~;

תשובה
על פניו נראה שכן. כיון שלא ציינת מה הם בדיוק החובות האלו לא אוכל לתת לך תשובה מדוייקת יותר. עו"ד מור אוזרקובסקי
הסבר נוסף לשאלה ~~~~~;
אני ואחותי ירשנו דירה מהורינו -קיבלתי 40 % מהדירה ואילו אחותי קיבלה 60% מהדירה -טרם מכירתה אנו מבקשים לעשות בה שיפוץ כדי למוכרה. שאלתי היא מה יחס ההוצאות בשיפוץ שאני צריכה לשאת ? כמו כ ישנ הוצאות נוספוץ כגו חוב שנותר בעירייה וכו' תודה

תשובה

הסבר נוסף לשאלה ~~~~~;
אני ואחותי ירשנו דירה מהורינו -קיבלתי 40 % מהדירה ואילו אחותי קיבלה 60% מהדירה -טרם מכירתה אנו מבקשים לעשות בה שיפוץ כדי למוכרה. שאלתי היא מה יחס ההוצאות בשיפוץ שאני צריכה לשאת ? כמו כ ישנ הוצאות נוספוץ כגו חוב שנותר בעירייה וכו' תודה
תשובה
השיפוץ צריך להתחלת לפי יחס ה בעלות בדירה, כלומר - את צריכה לשלם 40% מהעלות ואחותך 60%.

הכל מתחלק 60:40

הסבר נוסף לשאלה ~~~~~;
הכל מתחלק 60:40
ההוצאות וההכנסות, כל עוד שזה קשור לדירה. בנושאי המיסוי במכירתה היטל ההשבחה (אם יש) כנ"ל תשלומים לעיריה, אמורים להתחלק באותו יחס. בהנחה שזו דירתם היחידה של ההורים בארבע השנים האחרונות, מכירתה פטורה ממס שבח ומס מכירה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה