ירושה במזומן

ירושה במזומן

שלום,

סבי נפטר השנה. הסיפור הוא כזה:

במשך 30 שנה היה פרוד מסבתי ללא גירושין. סבתי הייתה גרה אצל אימי ואחותה. היה להם הסכם בו הוא מחלק לה את הנתח המגיע לה ממשכורתו/פנסיה וכד' חודש בחודשו. עד כאן הכל בסדר.

סבתי, אמא שלי ואחותה לא היו בקשר עם הסבא. היחיד שהיה בקשר הוא האח הקטן. כחודש לאחר הפטירה, האח הקטן הודיע שהסבא השאיר כ-150 אלף שקל במזומן. באופן עקבי הוא היה מוציא חודש בחודשו את הכסף מהבנק ושמר בצד (לא ברורה בדיוק הסיבה, אולי פחד שישימו לו יד על הכסף בבנק או סיבה לא ברורה אחרת).

בגדול, כאמור, הסבא והסבתא לא היו גרושים, אך לא חיו יחד, ואין צוואה.
אין בלגאן בעקבות הכסף הזה, הסבתא מבחינתה שיעשו בו מה שיעשו כל עוד לאף אחד אין טענות.

מה שכרגע בוער, זה שהדירה ריקה היות ולא עברה שנה, הכסף נמצא שם וזה מצב מטריד. לא נוגעים ולא מחלקים רכוש לפני תום השנה הראשונה, אבל כולם כעת מסכימים שעדיף עד מאד שהכסף יהיה בבנק.

איך עושים דבר כזה? האם הולכים לבנק עם שקיות אוכל מלאות בכסף? צריך לדווח לאיזושהיא רשות מס? האם נשלם מס?

הדרך הפורמלית היא לבקש צו ירושה

ובמקביל מינוי מנהל עיזבון שיפקיד את הכסף בבנק. הסבתא צריכה למסור הודעת הסתלקות מהעזבון.מומלץ מאוד להעזר בעורך דין.

מי הוא בעצם מנהל העזבון?

לא סתם לקחתי יוזמה ופניתי לפורום, לא רק כי אני זה שיודע מה זה אינטרנט, אלא כי לפי הלך הרוח, הסכום הזה כנראה שיעבור אליי בהסכמת כולם ובמיוחד של הסבתא, רק בתנאי שתחלוף השנה מהפטירה ובטח שיהיו עוד תנאים כמו לנצל את הכסף להשקעה נכונה וכד'...
&nbsp
אני לא יודע אם קיים מנהל עזבון, כי הדירה למשל תמיד הייתה רשומה על שם שניהם. אז הסבא נפטר, אז נשארה הסבתא שרשומה.
&nbsp
ועוד דבר, קוראים לסבתא ולכל הילדים להגיע לבנק כבר כמה פעמים...אמא שלי שתמיד דאגה לעניינים הפיננסיים של סבתי, שאלה אם היא יכולה להגיע לבד עם סבתי כי זו טרחה בשביל אחד מהאחים להגיע ממרחק ואמרו לה שרוצים את כל האחים. מה יכולה להיות הסיבה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

עזוב שטויות..כסף קטן...

אפשר לראות בכסף מתנות ולראות בו רכוש של האח הצעיר שנותן לך כסף במתנה ואפשר גם כירושה. אם תוציא צו ירושה שהכסף עובר אליך (כלומר כל האחרים מסתלקים) הכל בסדר ואין מס. וכמובן אפשר סתם להפקיד זה לא כסף גדול וגם אם יתגלה - (סיכוי נמוך מאד) לא נורא...לבצע אז את ההליכים למעלה...

אני עוסק מורשה

לא חלה עליי חובת דיווח למס הכנסה?
מנין להם פשוט לא לבוא ולטעון שהכסף המזומן הזה הוא לא "כסף שחור"? לא רשום עליו שם.

מוזרה לי הקלות הזו...שכן כל אחד שהיה רוצה לחמוק מתשלום מס היה פשוט אומר שהוא קיבל מתנה.

זה יוצר מצב שאתה מפחד לדווח שמא תהיה כמו תרנגולת שרצה לשוחט. ומצד שני אני לא חושב אפילו על להחזיק בכסף הזה מבלי לדווח שאני מחזיק בו.

מה אני עושה?

אכן כעוסק מורשה תיזהר.

אתה גם חייב למלא הצהרת הון. לשכירים זה בסדר כי לא עוקבים אחריהם. כעוסק מורשה באמת אל תיקח סיכונים עשה הכל כמו שצריך.

למעלה