ירושה בחיים
אבי מעונין להוריש לי בחייו את ביתו , כמובן שהוא יגור בדירה כל עוד הוא בחיים. אני רווק בן 35 ללא דירה. האם זה יהווה בעיה בעתיד ויגרום לי אפסד זכאות כלשהיא אם ארצה לקנות דירה ?
ירושה בחיים
אבי מעונין להוריש לי בחייו את ביתו , כמובן שהוא יגור בדירה כל עוד הוא בחיים. אני רווק בן 35 ללא דירה. האם זה יהווה בעיה בעתיד ויגרום לי אפסד זכאות כלשהיא אם ארצה לקנות דירה ?
צריך הבהרה
למיטב ידיעתי אין הורשה בחיים. הוא יכול לתת לך את הדירה במתנה. אם תהיה בעלים של דירה תפסיד משכנתא לזכאים. לא תהיה זכאי לסיוע מהמדינה בכל הקשור לדיור ובטח עוד כמה דברים שלא עולים לי בראש כרגע. מצד שני תהיה לך דירה ואולי זה שווה יותר. הכל תלוי. אין לראות בתשובה זו משום ייעוץ משפטי או תחליף ליעוץ כזה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה במקרקעין שיבדוק גם את כל שאר ההיבטים (כולל מיסוי וכיוב').
ירושה בחיים
אי אפשר להוריש בחיים
אולי אביך מתכוון לתת לך במתנה בחייך או להוריש לך רק לאחר מותו. אביך יוכל להעביר לך במתנה את הדירה בתנאי שאתה מחוייב לא להוציא אותו מהדירה או לחילופין לספק לו מגורים נאותים באיזור מגוריכם עד מאה ועשרים. ברגע שהדירה תרשם על שמך בטאבו או במנהל תהיה לך בעיה לקבל זכאות לסיוע בדיור ותצטרך לעמוד בקריטריונים שונים משום שכבר לא תיחשב כמי שאין ולא היתה לו דירת מגורים ועל כן במידה מסוימת זה פוגע בזכאות.
אי אפשר להוריש בחיים
אולי אביך מתכוון לתת לך במתנה בחייך או להוריש לך רק לאחר מותו. אביך יוכל להעביר לך במתנה את הדירה בתנאי שאתה מחוייב לא להוציא אותו מהדירה או לחילופין לספק לו מגורים נאותים באיזור מגוריכם עד מאה ועשרים. ברגע שהדירה תרשם על שמך בטאבו או במנהל תהיה לך בעיה לקבל זכאות לסיוע בדיור ותצטרך לעמוד בקריטריונים שונים משום שכבר לא תיחשב כמי שאין ולא היתה לו דירת מגורים ועל כן במידה מסוימת זה פוגע בזכאות.
ירושה בחיים
אין שום תועלת "בהורשה בחיים"
לכן מומלץ לקחת את אביך להתיעצות עם עו"ד לברור רצונו ומציאת פתרון משפטי הולם. אם בכל זאת תועבר הדירה על שמך, תאבד את הזכות לקבלת זכאות למשכנתא ותו לא. כמו כן, תאבד מדרגת מס ברכישת הדירה עבורך.