ירדן מאוהב

rutimay

New member
ירדן מאוהב../images/Emo23.gif

כמו כל תופעה בחייו של בני, גם האהבה הראשונה שלו היא אובססיבית, טוטאלית ובומבסטית. היא גדולה ממנו בשנה, בת של חברים-לשעבר שעדיין מתגוררים בסביבה, וכמובן - לא רואה אותו ממטר. הוא מתעורר בבוקר תוך הגיית שמה, נרדם כשהוא ממלמל "... אהובתי", התקין שומר מסך מהתמונות שלה, מפסל ומצייר את טקס החתונה שלהם, ושיא השיאים - ארב לה ביום כיפור שעות מתחת לבית, רק כדי לראות אותה חולפת על פניו. הוא יצא בערב יום כיפור על האופניים ופיטרל שעות מתחת לבית שלה. מדי פעם היה עוזב את המשמרת, מגיע אלינו עם חיוך מאוזן לאוזן ומבשר: "ראיתי את אמא שלה!", או: "ראיתי את אחותה!". את האלילה עצמה הוא לא הספיק לראות, כך שלמחרת בבוקר - משמרת נוספת. שוב שעות של המתנה מתחת לבניין, בסבלנות אין קץ - וזה ילד שלא מסוגל להתרכז מספיק זמן בשביל לפתור תרגיל פשוט בחשבון! נפלאות דרכי האהבה. בהתחלה נלחצתי. העברתי בראש תסריטי אימה בהם הוא ניגש אליה, היא מגרשת אותו מעל פניה בבוז, הוא נפגע, נשבר לו הלב... אמא-לביאה פולניה יצאה ממני בכל עוזה ותבעה נקמה אפריורית. אבל אחר כך החלטתי לראות את היפה בעניין: אהבה ראשונה, תמימה, קסומה, גדולה מהחיים, בלתי מושגת. עוד צעד קטן לאנושות, וצעד גדול לפינוקיו שלי.

yonitbrk

New member
רותי, מהמם

איזה דבר מופלא זה, האהבה הראשונה . מקווה בשבילו שאכן לא יפגע. אבל זה כל כך מקסים. בת כמה הילדה? ואם יפנה אליה וידבר איתה היא תתיחס אליו בכלל? והרי החבר'ה שלנו נמצאים בגיל הכי אכזרי שיש, בו בנות לא מתיחסות לבנים וההיפך. מ קווה בשבילך וכמובן בשבילו שלא יפגע, אבל גם אם כן זה כל כך טבעי ונורמאלי. כיף לקרוא.

גאמי

New member
יו זה מטריף לחלוטין. איזה יופי!

תהנו, תהנו ושוב תהנו. כן אהבה גדולה מהחיים, מקסים. תראי איך הוא מתרגש כאשר הוא פוגש את אמה, את אחותה, תשמעי, עכשיו גם ניתן לזהות שהוא יהיה חתן נפלא, תראי מה עושים לו בני משפחת יורשת האצר. נפלא! להנות ולהנות ולא לדאוג. קראתי את מעלליו של ירדן וחוץ מהחיוך הענק שהעלית על פני נזכרתי בסידרה נפלאה ששודרה בתחילת שנות התשעים ושמה "שנות הקסם". לראות חובה! סידרה על התבגרות של ילד, סידרה שגרמה גם לחיוך הפנימי שלי להתפשט, מכירה? זוכרת? ירדני תהנה אף אתה! תגיד כבר לאמא שאתה בשליטה, רק רוצה קצת להתמכר לתחושות הראשוניות הנפלאות האלה. שנה טובה גלית

טל 0 0 0

New member
אין, אין על הילד שלך..../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

מה אגיד לך רותי.... פי התמלא מים!!!! פשוט מקסים. כמה הייתי רוצה לדעת שאראה יום אחד את הבן שלי מאוהב.. (צריך לחכות בסבלנות, הוא עוד קטן).

בן כמה ירדן?

גם אצלינו יש תופעה כזאת, ואז דניאל עושה את כל מה שעושה ירדן וזה די מלחיץ את הצד השני, כבר קרו לנו מקרים מאוד לא מנעימים דווקא מצד המבוגרים, וכמובן הילדה שהתלוננה. היום אנחנו לא משתפים פעולה, גם היום הוא מאוהב, ואספר בהמשך.... זה חלק מהקושי וצריך לשים לזה פרופורציות. עמליה

מסכימה עם עמליה

בניסיון שלנו במקרה הראשון , בכתה ה,ההורים נלחצו ואסרו על הילדה להתרועע איתו כולל להודיע על כך לביה"ס ולדרוש מהמורה שתפריד ביניהם פיזית בכיתה (הם ישבו אל אותו שולחן והיו חברים ממש טובים). במקרה השני בכתה ז, הילדה עצמה נלחצה מהאינטנסיביות ואז התווספו לזה כל חרדות המבוגרים שסביבה. חשוב נורא נורא ללמד את הילד פרופורציות, גבולות גבולות גבולות ובמיוחד "כשהיא אומרת לא - היא מתכוונת!". בגיל 8 זה חמוד, בגיל 13 אחרים כבר עלולים לראות את זה כמסוכן. זה עצוב, אבל הילדים שלנו עלולים להסתבך דווקא בגלל הכנות והתמימות שלהם. אבל כדי לא להיות פסימית: זה באמת יפה שהוא מתאהב, מתייחס אל מישהיא אחרת, רוצה לשתף, אני רואה בכך בהחלט התקדמות ועוד צעד לקראת בשלות וגילוי יכולת וזה ממש ממש נותן תקווה לעתיד למידת התערתו בחברה, כך שהמשיכי להכיל אותו, לעודד אותו לקשרים ולהדריך להדריך להדריך אותו

rutimay

New member
למזלנו,

מושא ההתאהבות של ירדן היא ילדה שהוא מכיר מגיל 0. הם גדלו ביחד (הוא בן 11 היום והיא בת 12), והמשפחות שלנו היו במשך שנים רבות ביחסים מאוד קרובים. הקשר החברי בין המשפחות נותק לפני כשנתיים מסיבות שונות, אבל אין לי ספק שלירדן יש מקום חם מאוד בלבם (של ההורים, לפחות) ואין מצב שתקרה אי נעימות בהקשר הזה. לגבי הילדה עצמה - היא בעצם כבר לא ילדה אלא נערה מתבגרת, על כל המשתמע מכך, וגם לולא ה"מיוחדות" של ירדן, מראש לא היו לאהבה הזו סיכויים רבים בגלל הפרש הגילאים, בגלל העובדה שהיא כבר בחטיבה והוא עדיין ביסודי, ובגלל שהם גדלו יחד. כמובן שהאוטיזם שלו הופך אותו לעוד יותר "מחוץ לתחום" בשבילה. קשה לי להאמין שירדן ירחיק לכת מעבר למה שהוא עושה היום, ודאי במובן הפיזי. אני בטוחה שהוא לא ייגע בה ללא רצונה, ובכל מקרה התחלנו להעלות את נושא הגוף וגבולותיו למודעות שלו, ואני חושבת שהוא מפנים את הרעיון. אני כן חוששת מפני מצב שבו הוא יפנה אליה כשהיא מוקפת בחבריה ויביך אותה ואת עצמו. אני מקווה שהיא תהיה רגישה מספיק כדי לא להשפיל אותו, אבל אין לי כל ספק שלא יווצר רושם של הטרדה או הלחצה. אני מעדיפה להסתכל - כמו חברותיי שהגיבו פה - על הצד היפה והקסום שבהתאהבות זו. (שנות הקסם היתה אחת הסדרות האהובות עליי, כמובן!) יש לנו ניסיון עם אהבות מיתולוגיות במשפחה. שחר, למשל, אוהב ילדה מהכיתה שלו מגיל 4 בערך. בשנה שעברה הוא העז להציע לה חברות, הצעה שלצערנו הרסה את הידידות שהיתה ביניהם, והוא היה במשבר רציני. היום הוא מסתכל על האהבה שלו אליה בפרספקטיבה מאוד בוגרת ומפוכחת וטוען שהיא כישפה לו את הלב והוא מקווה שיבוא יום והכישוף יישבר. והוא בן 9!!! אני מקווה שירדן ילמד מהרגשות הללו וידע להעתיק אותם בבוא היום כלפי מישהי שתחזיר לו רגשות דומים. אני משוכנעת שתהיה לו זוגיות בעתיד, קרוב לוודאי עם מישהי מיוחדת כמוהו. אם יש בפורום אמהות שמעוניינות לעשות "שידוך" בעוד 9-10 שנים - מוטב שתירשמו בתור מהיום!

doroniz

New member
../images/Emo23.gifברכות לזוג הטרי../images/Emo39.gif

גם אני מצטרף לרואים את הצד היפה והחינני שבהתאהבות הזו. כמובן שכדאי להשגיח לבל תהיינה התפתחויות לא נעימות, דחיות, העלבות וכו' - אבל לא נראה לי שזה המצב כרגע. להתראות בקרוב, דורון.

yonitbrk

New member
אין ספק רותי, הבנים שלך מדהימים .

כל כך יצירתיים, וההתבטאות שלהם פשוט מדהימה. " כישפה לי את הלב" , ילד בן 8? פשוט מדהים. מאחלת לשניהם וכמובן גם לאחותם המדהימה בפני עצמה, שידעו הרבה אהבות ושרק יהנו בחיים, ויצליחו בכל מה שיבחרו .

יווווווו איזה מרגש../images/Emo23.gif

מתחברת מאוד לחששות שלך (יש מקום לדבר עם הילדה, או עם הההורים כדי למנוע?) ובעיקר...מתרגשת איתך, אכן צעד גדול.

למעלה